מישהוא יכול להגדיר לי

• פותח הנושא CAT4
  • פורסם בתאריך

CAT4

New member
מישהוא יכול להגדיר לי

מה היא אנטרופיה ( במילים פשוטות) אני לא זוכר מה זה ולמה היא לא הפיכיה

../images/Emo150.gif קבל:

החוק השני של התרמודינאמיקה הידוע כחוק האנטרופיה שבכל מערכת סגורה הסדר מתבטל במשך הזמן (קרח נמס, עץ נרקב, סלע נשחק).

CAT4

New member
אז למה היא בלתי הפיכה

מים אפשר להפוך חזרה למים ומה המשמעות של החוק

יש לי דוגמא - בקבוקון בושם סגור

במצב זה החלקיקים נמצאים בבקבוק אם לצורך העניין נגדיר שכשהחלקיקים בבקבוק זה נקרא מסודר ושהם מחוצה לו זה בלאגןאז ברגע הראשון האנטרופיה היא הקטנה ביותר תפתח את הבקבוק חלקיקי הבושם יתפזרו בחדר האנטרופיה תגדל במערכת סגורה - כלומר ללא התערבות חיצונית החלקיקים לעולם לא יחזרו לבד לבקבוק כלומר - האנטרופיה (מידת אי הסדר) במערכת הסגורה (החדר) רק גודלת (הבאלגן חוגג עד שבאין סוף זמן החלקיקים יתפזרו במידה שווה בחדר) כמו שאמרתי זה רק עניין של הגדרה כי אתה בהחלט יכול להגדיר שהסדר הינו מצב שבו כל החלקיקים מפוזרים בחדר בצורה שווה ואז המצב הראשוני הינו מצב שבו הבאלגן מקסימלי (החלקיקים דחוקים בבקבוק בצורה לא טבעית) ובאינסוף זמן הם יתפזרו ויגיעו לשלוותם תוך פיזור שווה בחדר משעממי - זה בשבילך - החוק אומר שהאנטרופיה רק גודלת אז מה זה אומר על ציר הזמן בדוגמא השנייה כמדומני שעל מנת לקיים את החוק הוא צריך להתהפך ולהתקדם מהמצב הסופי למצב התחילי כלומר חוק האנטרופיה אינו מתייחס לזמן והוא יכול להיות הפיך הערה בהקשר הנל - אם חוק האנטרופיה אכן היה קשור בזמן אז לא היתה יכולה להיווצר בריאה במתכונת אבולוציה כי החוק אומר שבלי כוח חיצוני אין מצב שדברים יסתדרו מעצמם והבלאגן רק גודל אם רוצים להגיד שהאבולוציה נכונה צריך לומר שהאמת היא שאנחנו חווים את המציאות ברוורס (אני הולך לאכול אז אוליי בהזדמנות אני אנסה להתנסח ברור יותר) זה אומר לך משהו על הכל נכתב או כתוב

דוגמא נהדרת ../images/Emo45.gif

דוקא התנסחת יפה מאוד. ראשית, אינני חושב שהאבולוציה היתה. אני מאמין בבורא שתכנן הכל עם סדר והגיון, כפי שניתן להבחין מכל פרט בבריאה. ואז זה סותר -
כי יש לנו כוח חיצוני שיכול לקיים את האבולוציה. שנית, הכל נכתב. שים לב שבעברית המילה היא דו-משמעית, עבר והווה. וזה לא סתם. אנחנו כבני האדם שבויים במימד הזמן. השאלה בעצם, האם הסוף צפוי? האם יש סוף? שלישית, בתיאבון!
( למרות שעברו 3 שעות מהודעתך ועד לתגובתי - אך מה זה זמן בעצם? אשליה! )

למעלה