מישהוא יכול להמליץ

ygantman

New member
מישהוא יכול להמליץ ../images/Emo39.gif

על לינקים לאתרים שמהם ניתן להוריד ספרים בטקסטים או ב צליל. או לינקים שיש בהם כתובות של חנויות ספרים משומשים בארץ. נכון שזה סיוט לקרוא ספרים מהמחשב? אבל לפחות יותר קל מאשר להסיג ספר בשר ודם.....או דף ודבק....

firefist

New member
פרויקט גוטנברג

http://promo.net/pg המקום נותן ספרים שכבר אבדו עליהם זכויות היוצרים (50 שנה לאחר שהסופר מת אם זה מעניין מישהו) - ככה שאם אתה מעוניין בספרים ישנים (ויש רבים וטובים כאלו,) אז גלוש לשם.

ברנן

New member
זה פרויקט מצוין

קראתי דרכו את "אומנות המלחמה" של סן-תצו ואני באמצע "הנסיך " של מקיאוולי אע"פ שאני שונא לקרוא באנגלית ובטח טקסט כל כך ארוך שנקרא דרך המחשב

preacher

New member
אני כבר הורדתי את לואיס קרול

את ג´רום ק. ג´רום ואת ה.ג. וולס. ישן ישן אבל עוד כוחו במותניו. עכשיו הורדתי גם את the man who was thursday ואם אני ומחשבי הנאמן נקלע לאי בודד אולי אני גם אקרא אותו.

firefist

New member
השאלה היא:

איך אתם יכולים לקרוא ספר כשהוא לא על דף?!?!?!!?!? אני יכול להבין איך קוראים דברים קצרים ככה (אני עושה את זה המון) 20-30 עמודים - אני יכול להבין איך קוראים ספרי לימוד ככה (גם את זה אני עושה המון) - אבל מכל אלה אני פחות נהנה מאשר לשבת עם ספר עם דפים ופשוט לקרוא... אני שונא להרגיש שמרן - אז לידיעת הכלל: זאת לא שמרנות, פשוט עושה לי כאב ראש לבהות במחשב ולהתרכז שעות כמו שאני עושה עם ספר "ניירי" :) סיבות רפואיות גרידא (טוב נו, ואולי גם קצת נוסטלגיות :))

firefist

New member
רגע, לפני שתגיבו רציתי לציין

שאני כן נכנס לאתר הזה (מן הסתם, אני המלצתי עליו), ואפילו הורדתי ממנו ספר או שניים - ואני כן יכול להבין איך אפשר להדפיס אותם ולקרוא - אבל עדיין, לקבל את הספר כרוך שווה פי אלף - ואני עושה כאלה דברים רק עם ספרים ששמעתי עליהם המון ולא היה לי איך להשיג (סדרת מאדים של אדגר ג´יי בורוז, היוצר של טרזן). אני פשוט מעדיף לא להוריד ממנו ולקרוא אם אני לא ממש רוצה את הספר...

preacher

New member
אני מוריד ספרים קצרים

לרוב כאלה שכבר קראתי פעם, וקורא קריאה מרפרפת, ואף פעם לא רצוף - ספרים שהייתי קורא בשעתיים רצופות על נייר אני קורא בשבועיים, בהפסקות. חלק מהספרים לא קראתי בכלל - את קרול כבר קראתי בעברית, פשוט רציתי שיהיה לי את המקור בצורה זמינה, למטרות ציטוטים למשל. יש ספר אחד ארוך שהורדתי והוא כנראה יאלץ לחכות שימציאו מסך קריאה זול וקטן שאני אוכל להתכרבל איתו במיטה.

fin

New member
אתה רוצה את סדרת מאדים של...

אדגר ג´יי בורוז ? אני בטוח שיש לי אותה איפשהו בבית באנגלית. התכוונתי למכור אותה לא מזמן.

firefist

New member
וואו...

איזה ספרים של הסידרה יש לך, ובכמה אתה מוכר? (שאלה חשובה כמובן:))

fin

New member
רוב הספרים שלי ארוזים...

עקב חוסר מקום, אז אני אצטרך לעשות מספר גישושים ביום כיפור. אני אבדוק ואודיע לך ביום ראשון (אין לי גישה לרשת בבית).

firefist

New member
אני אשמח מאד..

לי בניגוד אליך, אין גישה לאינטרנט בעבודה...

fin

New member
צר לי, אבל לא...

מצאתי את הסדרה הזו. מסתבר שיש לי כל סדרה שלו למעט זו.

"קונץ" מועיל

הרבה אנשים לא יודעים, אבל אפשר למנוע חלק מהריצודים של המסך שעושים כאב ראש בכמה צעדים פשוטים: 1)לוחצים על Start ואז Settings ומשם בוחרים את ה Control Panel. 2)בוחרים Display 3)בוחרים Settings מהלשוניות למעלה ושם לוחצים על כפתור Advanced. 4)במסך שניפתח בוחרים Adapter ומשנים את ה Refresh rate למשהו סביב 75 לפעמים צריך להגדיר ב monitor את סוג המוניטור שאת/ה בוהה בו. זהו אז בהצלחה לכל מי שלא ידע, והמשך קריאה נעימה. ודרך אגב מאד רצוי למי שעובד הרבה מול המחשב לקחת חמש, עשר דקות הפסקה כל שעה ולהסתכל מהחלון(אם אין אז פשוט למרחק הכי גדול שאפשר). בשביל לאפשר לשרירים שמקמרים/דוחסים את הקרנית במיקוד העין לטווח קצר לנוח. קרנית עין בריאה ==> () קרנית עין של איש מחשבים ==> [] חדי ראייה => <> (;

קונץ מועיל אפילו יותר

תגדירו את המוניטור כ-LCD, ואז תקנו ותחברו מוניטור מתאים להגדרה
הבעיה עם הקונץ שלך היא שהוא מאוד תלוי בחומרה ספציפית - לא כל שילוב מוניטור/מאיץ מסך יאפשר לך להעלות את הרפרש ל75, שלא לדבר על גבוה יותר.

למעלה