מישהוא יכול להסביר לי את זה?

deathcaster

New member
תגובה

איזה הסבר אתה צריך? מה לא הבנת בכתבה? מה שזה אומר הוא שהשריד הראשון (אם המחקר יתברר להיות נכון) לאדם נבון הוא בישראל ולא כפי שהמדע טען וטוען- באפריקה. האם זה מחקר רציני? כן... האם הוא יתברר להיות נכון? ייתכן. למה הוא לא מתקבל בעולם? כי העולם כרגע מחזיק בתפיסה מסוימת..... ולצערי גם במדע- מדענים סובלים מקיבעון מחשבתי, אם כי פחות מאשר במקומות אחרים, בכדי שהוא יתקבל, צריך לעבור זמן של יותר משנה, שבו גם קבוצות מחקר אחרות תבדוקנה את הממצאים ותגיע למסקנות דומות.

ranisharoni

New member
ספקות

באתר הידען שם כתב אחד המגיבים הבולטים: "שוחחתי עם יואל רק מאוניברסיטת תל אביב והוא שולל את מסקנות המחקר הראשוני מכל וכל. לטענתו מבנה השיניים מעיד על כך שכלל לא מדובר בהומו סאפיינס אלא בניאנדרתאלים או במין כלשהו בענף שלהם אחרי שהתפצלו מן הענף שהתפתח להומו סאפיינס." http://www.hayadan.org.il/homo-sapiens-is-an-israeli-121211/

אני נוטה לקבל יותר את דעתו של פרפסור יואל רק

גם בגלל שהוא מכיר טוב את מבנה השניים וגם בגלל שקראתי את התגובות האחרות ונראה שמחקר לא מבוסס מספיק

Wolverchenus

New member
אני אלך עם זה בנתיים גם

כי אני מאוד מחבב את יואל רק ואני עכשיו עושה קורס אצל הרשקוביץ (ממפרסמי המחקר) וזה גורם לי קצת לנטור לו X_X היש יותר מדעי ממני?

גם אני לא ממש מבין את זה

מה בדיוק הקשר בין פילים, הומו ארקטוס והממצאים ממערת קסם אשר החוקרים בכלל טוענים שהם ספיינס? ומה בכלל הממצא החדש אם יש כזה? גם לא נראה לי שהכתב הבין בעצמו. אני עוד צריך לקרוא את המאמר החדש של החוקרים ב- PLOS ONE בשביל לברר מה הם מנסים לטעון כרגע. המאמר המדעי הקודם שלהם בדק את המאפיינים כמה שיניים בנות 400 עד 200 אלף שנה שהם גילו במערת קסם. המאמר לא קבע שהשיניים הם של ספיינס "מודרני אנטומית", פשוט בגלל שהתוצאות לא ממש אפשרו לקבוע כזה דבר, אלא לכל היותר לקבוע שלא ניתן לקבוע. במקביל למאמר המדעי החוקרים שיחררו הודעות לאמצעי התקשורת בארץ שאלו שיניים של ספיינס מודרני אנטומית, ועוד בנו על זה כל מיני פרשנויות חסרות בסיס. זאת היתה צורת התנהלות די בעייתית ועליה אכן נמתחה בזמנו ביקורת.

התחלתי לקרא את המאמר תודה

ומה שהבנתי עד עכשיו שהם משום מה מיהרו לספר ל"חברה" לפני שהם בדקו את הנתונים לעומק

למעלה