מישהוא יכול להסביר לי...

zoharfi

New member
מישהוא יכול להסביר לי...

למה חכה שני חלקים עדיפה לזרזור מחכה טלסקופית? תודה.

paluta

New member
ובכן ....

כהקדמה - לפני שיצאו לשוק סוגי חכות טלסקופיות למינהן הקדימו אותן חכות חלק אחד ו 2 חלקים עם תבריג. בדרך כלל חכות 2 חלקים (כאשר החלקים מתחברים בתבריג או ישנן כאלו שהחלק האחד נתקע לתוך החלק הראשי) הינן חזקות יותר ולרוב החלקים אינם חלולים כמו בחכה טלסקופית. מחירן דרך אגב נוח יחסית לעומת חקות טלסקופיות מהדור החדש. לידיעתך, שחכה טלסקופית חלולה יש לה "בעיה" שלמי שלא מיומן דיו פתאום מוצא עצמו מול מצב שאחד החלקים פתאום החליק לו פנימה.וזה קורה המון בעיקר למזרזרים המתחילים. חכות 2 חלקים (או 3 חלקים) פותחו במקורן לשאת משקל רב וגמישותן בסולם הדרגות בינונית אם כי כיום ניתן למצוא חכות שכאלו בעלי גמישות מעולה הנחוצה להטלה מירבית של הפתחון. בעבר חכות מסוג זה (וגם כיום) היו בשימוש נרחב בדייג בגרירה כאשר המובילות הן חכות ללא חלקים דהינו מקשה אחת -חלק אחד. כפי שאני תמיד ממליץ אם יש לך חכה מכל סוג שהוא התחל לדוג איתה - לאחר שתתנסה ותרצה לחדש ציוד תדע מה מתאים לך ביותר.

zoharfi

New member
לי הציעו חכה שני חלקים חלולה...

אז מה בעצם הייתרון בה - היא קצרה יותר - ונראה לי שזה חיסרון כי תנופת ההטלה קצרה יותר. היא פחות נוחה לסחיבה כי במצב מקופל היא ארוכה יותר והחלקים שלה לא מחוברים, והיא יקרה יותר. היא עשויה מהיי קרבון - שאולי זה אומר משהוא - אני לא יודע. אז למה לקנות את החכה שני חלקים חלולה ? אולי אני מפספס משהוא... תודה.

אוריא

New member
חכה לז´רז´ור.

אני רוצה להתיחס לכמה נקודות שהעלת. קודם כל שיהיה ברור אפשר לז´רז´ר גם עם חכה טלסקופית (כמו אופיר הדייג ורון), גם עם 2 חלקים חלולה (כמוני, אבל זה עדין לא נחשב), וגם עם חכה מלאה. אורך החכה בכל מקרה לא יותר מ 3.5-3 מטרים. ראיתי כמה חכות של ז´רז´רנים מומחים של קרוב ל4 מטרים, אבל אלא חכות קרבון חלולות ומאוד יקרות (בקרוב אצלך). ההבדל בסוג החכה הוא בחוזק שלה כשכמובן המלאה היא החזקה מכולם. לא נראה לי, אלא אם אתה הולך לדוג לוויתנים שחוזק החכה באמת חשוב כמו שעושים אותו. אם רמבי קורא את מה שאני כותב, הוא יספר לך איזה דגים הוא תפס עם מקל חלול. הגמישות של החכה ביחד עם משקל המצוף והאורך שלה הם אלה שיתנו לך את הביצועים הטובים ביותר בהטלה. כלומר עליך לבחור חכה גמישה כמה שאפשר. פרמטר נוסף וחשוב בחכה לז´רז´ור הוא המשקל. מאוד קשה לעמוד שעות ולסובב. עוד יותר קשה עם ציוד כבד. ועוד טיפ קטן - שהחלק העליון יהיה מלא. אני מקווה שעזרתי.

למעלה