מישהוא מכיר איפה ניתן לרכוש

באדי

New member
מישהוא מכיר איפה ניתן לרכוש

עמעם לתאורת הלוגן 24VDC ? העמעם צריך להיות בעל הספק של כ- 250W.

uv3

New member
עמעם

עמעם לא עובד ב dc לדעתי כדאי לך לשים עמעם רגיל בצד של ה 220v ולספק לקו 24vac בנורות זה לא משנה

באדי

New member
שמע ידידי - ברור לי שאתה מנסה לעזור

אך במקרה הנ"ל ידיעותיך לוקות בחסר בלשון המעטה !!! יש גם יש עמעמים ל- DC (נסה להזכר בשיעורי האלק' בבה"ס) אני פשוט מתעצל ומשום חוסר זמן לבנות עמעם כזה בעצמי.

באדי

New member
אה כן דבר פעוט ששכחתי...

ציינתי 24VDC זה משום שזו מערכת חשמל של סירה אין שם 220VAC

uv3

New member
נו,תזכיר לי

דימר עובד על עיקרון של "חיתוך הסינוס" אלא אם כן אתה מתכוון לפוטנציומטר רגיל אבל בהספק כזה הוא יתחמם ויבזבז הרבה אנרגיה

uv3

New member
יפה...

אבל מעגל 2 זה למעשה פוטנציומטר קצת יותר משוכלל לא?

באדי

New member
שלילי חזק !

קצת ריענון בסיסי באלק' בסיסית : מעגל 2 הוא למעשה מעגל בסיס לשליטה על טרנזיסטור מסוג PNP - ע"י שינוי זרם הבסיס נקבל שינוי בזרם האמיטר, פה למעשה ע"י חיבור מס' טרנזיסטורים לאותו מעגל המספק זרם בסיס למעשה ניתן לקבל הספק יציאה כולל גבוה, המעגל בסיסי מכיוון שחסרים בה הרבה רכיבי\אפשרויות ייצוב, מה קורה כאשר העומס ביציאה משתנה ? (כזכור משיעורי האלק' להתנגדות היציאה ישנה השפעה גדולה על זרם האמיטר). מעגל 1 הוא כבר מעגל "מתקדם יותר" ומושתת על יצירת גל שן מסור בתדר של כ- 400HZ המשמש בתורו לשליטה על טרנזיסטור מסוג MSFET בדומה לעמעמים ל- AC. זהוא למעשה מקטם ל- DC. ההבדל המהותי בין המעגלים מסוג זה לראוסטט הוא שראוססטט משמש כרכיב הספק בעצמו ("נופל" עליו הספק), בעוד שרכיב ההספק במעגלים אלו הוא זניח....

מעגל מס 2 זה מייצב לינארי ל 12V

והוא מתפקד כראוסטט במובן שההספק יפול עליו. כמו שמצויר המעגל יבזבז הספק של 360W כלומר תנור קטן. לכן שמו במעגל שישה(!) טרנזיסטרי הספק. המעגל נראה תיאורטי יותר ממעשי כאילו מעגל דוגמה ללימוד או מעגל לבחינה ולא לבניה. מעגל מס 1 הוא הפתרון הנכון לדימר DC של מיתוג המתח בקצב גבוה.

באדי

New member
אכן צדקת מעגל מס' 2 הוא מעגל למודי

והבאתי אותו רק כדוגמה, אך שים לב Rload קיים רק כדי להמחיש את הפעולה - חבר במקום הנגד נורה ותקבל עמעם לכל דבר, קרא את מה שכתבתי בהסבר על המעגלים ותראה שפשוט חזרת על דברי....

באדי

New member
דבר נוסף

לגבי מעגל מס' 1 תדר המיתוג כ- 400HZ, תדר זה נחשב לתדר נמוך מאוד... תדר מיתוג במעגלים "רציניים" מגיע ל- 80KHZ ובאפליקציות מסוימות אף ליותר.

למעלה