מישהויודע מה יש לי?!?!

ortal elia

New member
מישהויודע מה יש לי?!?!

שלום! אני חיילת בת 20 משרתת כבר שנה וחודש,לפני כחודשיים וחצי זה קרה לי לראשונה הייתי בבסיס שרפה לי הקיבה והרגשתי ממש חולשה התמוטטתי והרגשתי שאני מתחילה לפרכס הרופא ציין שזה לדעתו רק hyהוא הצליח להרגיע אותי רק על ידי ואליום שהוריד לי את רמת החמצן ל70 מה שגרם לי לדיכוי נשימתי לאחר שהתעוררתי פינו אותי לבית החולים שם לא עשו איתי הרבה רק שלחו אותי הביתה עם גימלים כאילו שזה מה שחיפשתי. כעבור כמה ימים זה קרה לי בשנית זה התחיל מסחרחורות ולאחר מכן המשיך לפירכוסים ונשימות מהירות הגעתי למיון ושם נתנו לי קש(לשתיה)כדי להסדיר את הנשימה המהירה שהייתה לי ואת העיותים שהיו לי.והכניסו לי דרך הוריד זענתרה לקיבה והמלצה לכדורים! השבוע זה קרה לי שוב אחרי תקופה רגועה לחלוטין בלי שום דבר חריג היינו במטווחים ונפלתי אחרי סחרחורות מרובות פינו אותי למיטה שם נרגעתי עצמאית שתיתי אופטלגין ועליתי לישון יום למחרת ראיתי רופא צבאי הרופא חשד שיש לי אפילפסיה והזמין לי נט``ן מכיוון שהפירכוסים התגברו מאוד ,בדרך לבית החולים כמעט 40 דקות הצלחתי להסדיר את הנשימה בעצמי.שהגעתי למיון כעבור חצי שעה קיבלתי התקף נוסף שממש פירכסתי וחשתי תחושת חום ענקית בראש , הניורלוג ומנהל המיון לא ממש הבינו מה קורה איתי ונתנו לי זריקת הרגעה וכדור מתחת ללשון.....נרדמתי ..ואז החליטו לאשפז אותי כעבור 4 ימים שחררו אוית כי לא איבחנו כלום!!!!ctתקין, eeg תקין בדיקות דם תקינות בדיקת עיניים תקינה בקיצור לא מצאו את הבעיה שלי וחושבים שזה פיכלוגי ,הפסיכלוג ראה אותי ואמר שזה לא ממש נריאה לא פסיכלוגי אולי קצת חרדות שמלוות. אני ישמח אם תעזרו לי לאבחן את הבעיה הזאתי ולפרש מה זה. ואגב הנויורלוג אבחן את זה כפסיכלוגי וכמגרנה. אז השאלה שלי מה זה נריאה לך?!?! איזה עוד בדיקות אני יכולה לעשות?? יש מצב שזה אפילפסיה שמגלים בגיל 20?!!?(יש לדודה שלי ) נריאה לכם שבחורה יכולה להגיע למצב כזה רק בגלל טיפה לחץ למרותש נאי בחורה לחוצה וחושבת מטבעי ומאז שאני זוכרת את עצמי טראומה נוספת שקרתה לי בשירות הוא שערבי רדף אחרי עד שהצלחתי להתמגן....ממש נלחצתי היה לי דופק בכל הגוף והרגשתי ממש לחוצה.. ועוד נקודה חשבוה לאחרונה עברתי תקופה די קשה דוד שלי נפטר לאחר שלא קם משנתו ואבי נתגלה כחולה סרטן . השירות הצבאי שלי לא היה משהו היה לי התעסקות עם האוכלוסיה לא נעימה ושם סבלתי ממש עד עכשיו אבל המ``פ שלי ראתה שאני קורסת ונתנה לי תפקיד שטוב לי בוו!. ועדיין התתקף חזר על עצמו. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי בתודה מראש

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אורטל

שלום רב אורטל את סובלת ממחלה פיזיולוגית שנוסף לה גם ההיבט הנפשי. זה נראה לי יותר כמו וורטיגו או מחלת מנייר. נא לפנות לרופא א.א.ג. מומחה לסחרחורת ולבקש בדיקת ENG ובדיקת יציבה. יש לי תחושה שיש לך בעיה בשיווי המשקל. לחולי וורטיגו ומנייר יש פרכוסים כמו לחולי אפילפסיה ולכן הרבה פעמים חושבים שהחולים הללו סובלים מאפילפסיה. את עדיין לא סיימת את כל הבדיקות שלך . יש לבצע בדיקת בלוטת התריס בדיקת ויטמין B12,B1,B6 הומוצסטאין. בדיקת המוגלובין ובדיקת פריטין. את עברת שני ארועים טראומתיים אביך לקה בסרטן ודודך נפטר, כל המתח הנ"ל משפיעי על הגוף להגיב ולבטא את מצוקתו.הצרבת היא סימן נוסף לוורטיגו או מנייר. לשם כך,יש לערוך תחקיר רפואי מדויק לאבחן את המחלה כך שתקבלי טיפול רפואי הולם. עלייך לפנות למרפאת סחרחורת. בבי"ח שיבא דרך ר"מ2 . אשמח לסייע בכל עת. רפואה שלמה, זהבה שחם

nosh nosh101

New member
כן עשו לי בבית חולים בדיקות

דם הם אמרו יל שהם תקינות אבל הייתי כבר אצל אינדוגלוג..(רופא לבלוטת התריס) והוא אמר לי לחזור אליו כעבור 3 חודשים ולא חזרתי... וציינתי את זה בפני הרופאים בבית חולים והרופאים אמרו שיש לי ערכים תקינים. גם מb12 סבלתי בעבר...אבל כמו שציינו הרופאים זה איתאזן למרותש נאי בכלל לא חברה של בשר ועופות... והשאלה שלי איך בלוטת התריס או b12יכולים לגרום לכזו השפעה גופנית.?!?! ומהה קשר שלהם לכל זה?? אם תוכלי לפרט לי אשמח מאוד שיהיה שבת שלום!!!

zs1957

New member
תשובות ל- nosh nosh101

שלום רב, האם את סובלת מטינטון , מוורטיגו או ממחלת מנייר? מחסור בויטמין B12,B1,B6 גורם לסחרחורת, וורטיגו טינטון ומחלת מנייר. כמובן שיש גורמים נוספים. אם את לא אוכלת בשר שזה המקור העשיר ביותר לויטימין B סביר מאד שהויטמים B נמוך אצלך.מה לגבי ברזל והמוגלובין האם בדקת? תת פעילות בלוטת התריס גורמת לסחרחורת ולתיאבון יתר. עצתי, תתחילי לאכול בשר ואל תסמכי רק על תוספי מזון שאת נוטלת.המקור הטוב לויטמינים ומינרלים הוא המזון מהטבע שאנחנו מספקים לגופינו .מחסור בויטמיןB12 גורם לירידה בזיכרון. רפואה שלמה, זהבה שחם

למעלה