מישהוי פה יודע/ת להגיד למה בדיוק הוא/יא לבד?

muhabarat

New member
מישהוי פה יודע/ת להגיד למה בדיוק הוא/יא לבד?

שבת שלום לכולם!
האם יש פה מישהו שיודע להגיד: "אני לבד בגלל א' ו-ב'", בלי הנחות ובלי השערות מעורפלות?
ואם זה מעורפל אצלכם, מה הניחושים? והאם מישהו אמר לכם למה אתם לבד?

g141

New member
אין פתרונות קסם.

אני חושב שזו גישה לא נכונה לנסות לאפיין התנהגות מורכבת עם משהוא מוחלט כל כך, זה נותן אשליה שאם אני רק אתקן את הדבר הספציפי הזה אז פתאום כל החיים יישתנו.
אבל העולם לא עובד ככה וצריך להשקיע הרבה כדי לעשות שינוי גישה אמיתי... אני יודע שהניסוח לא כל כך מובן אבל אני מקווה שהעברתי את גישה שלי

בכל מקרה, לשאלתך, אני לא לבד, כי יש לי חברים אבל אני בלי זוגויות מהרבה סיבות. הרבה מזה זה בגלל איך שגדלתי בבית, איך שהאישיות שלי התעצבה מהתיכון, והגובה שלי(1.55)
וכדי להמחיש את הנקודה שאפילו שאחרי שאני מבין את כל זה לגבי, עדיין אם לפני שלוש שנים מישהיא הייתה באה אלי ואומרת מפורשות "היי! בו נהיה חברים לטווח ארוך וננסה זוגיות ובלה בלה בלה... וכל מה שאתה מדמיין שאתה רוצה לשמוע" ופיית קסמים הייתה נותנת לי עוד 30 ס"מ גובה זה עדיין לא היה עוזר לי באותה תקופה.
עכשיו שנים אחרי הסיפור היה אחר, אבל זה רק בגלל הבנה עמוקה יותר על עצמי

dory141

New member
קראתי את השאלה ואני חושב שצריך לשאול משהו אחר

השאלה לדעתי, היא: "מה צריך לעשות כדי לא להיות לבד" למי שמנסה לשנות את המצב, או "איך לחיות חיים מלאים ללא זוגיות", למי שמרגיש שטוב לו לבד. לגבי המקרה הראשון והשני, לדעתי, צריך להיות כמעט כל הזמן בחברה שטובה לי ומשם ללקט אנשים שיעזרו לי בהגשמת המטרה. ההגשמה יכולה להיות איתם או בלעדיהם. הם, כמו שקראו לזה במדע המדינה (כשלמדתי בשעתו), "סוכני החיברות שלי".

muhabarat

New member
נראה לי שכל השאלות האלה נשאלו

אצל כמעט כל מי שהיה לבד מספיק זמן. זה מתבקש. ומין הסתם, לא מוצאים את התשובה ובגלל זה נשארים לבד. על סוכני חיברות כבר דיברנו בדיון הקודם- נראה שהם לא נוטים ממש לתת עזרה יעילה. אז מעניין אותי- כמה אנשים באמת יודעים למה הם לבד? ואיך לחיות חיים מלאים ללא זוגיות-זו השאלה הכי הכי קשה, שיצטרך לשאול גם מי שלא טוב לו לבד. יש לך תשובה על זה?

supersonic777

New member
א'.ככל שמתבגרים,כך יותר קשה להכיר והמבחר מצטמצם.

ב.ככל שרגילים ל"לבד",כך יותר קשה להיכנס לקשר זוגי.
ג.יכול להיות,שאנשים מאסו בכל מה שקשור לעולם הדייטים ופשוט התייאשו מלחפש.
ד.עוד יותר קשה להיכנס למערכת זוגית חדשה אם לא היו נסיונות קודמים.
ה.אצל כוווווולם זה כך!כאשר מגיעים לגיל מסויים ועדיין לבד,אז כן,ברור...!
ו.אני חושב,שכל מי שללא בת/בן זוג יודעים בעצם למה...

muhabarat

New member
נשמע מוכר

אבל חלוקה בנוגע לסעיף ו'- אני לא חושבת שהם כולם יודעים. אולי כולם משערים, אבל לא כולם יודעים. האמת, יותר מה"למה אין לי זוגיות", מה שיותר מבלבל זה- "איך האחרים הצליחו לעשות את זה?! מה הם עשו בדיוק?!" וזה חוזר לנושא- "למה הם הצליחו ואני לא? מה פספסתי?"

supersonic777

New member
תראי,אין פתרון קסם.בהנחה שאת מטופחת,ולא,לא חייבים להיראות

כמו מיס יוניברס כדי שתמצאי מישהו,אבל טיפוח אישי,הגיינה וכו,זה א' ב'...!
אולי עוד לא מצאת את מי שמתאים לך.גם זה יכול להיות.גם אם תצאי לאלף לדייטים וזה לא יהיה זה,אבל האלף ואחד,כן!הכי חשוב,לא להתייאש,כי ברגע שאת מתייאשת גם רואים את זה,ופה נכנס העניין של "שדר"... תמיד תחייכי
איך באיזה שיר כלשהו נאמר,"צחוק בריא מוכר טוב את העיתון..."

&nbsp

dahoe

New member
ביישנות, חוסר החלטיות, התעוררות מאוחרת

צריך להיות מאוד מאוד פעיל בשביל זוגיות. רק ההבנה של זה חילחלה בגיל 21-22. הביישנות וחוסר ההחלטיות תקעו את השאר. דברים לא עובדים עם רמזים ועם אולי. צריך להיות ישיר, להיות החלטי, לחשוב מהר. חבילה לא קטנה של דברים מאוד לא טבעיים.
ואת הכל הכל צריך ללמוד לבד, או להתמכר לספרים של אמנות הפיתוי כמו שאנשים מסוימים שהכרתי עשו.
וגם כשהצלחתי והגעתי למשהו, לא הצלחתי לשחזר את זה שוב אח"כ.

muhabarat

New member
זה מעניין ומעורר כמה שאלות-

-איך זה שהשאר קולטים את זה, ומעטים לא?
-כשאתה מדבר על ביישנות וחוסר החלטיות- האם אתה מדבר רק על עצמך, או שזה משהו שנפוץ אצל הרבה אנשים שנשארים לבד?
- באתרי היכרויות יש הרבה "חתיכים" ו"מבוקשים" שלא מסוגלים לקבוע דייט עם יום ושעה, רק "דברי איתי כשתהיי בסביבה" או "נדבר מתישהו כשיצא". יש הרבה דיבורים ברמזים. זה כל כך לא החלטיות, אבל הערפול, הקושי "להיסגר על עצמם" וה"להשאיר על אש קטנה" דוקא משחק לטובתם. אז האם באמת שם קבור הכלב? או שיש הבדל בסוג החוסר החלטיות?

dahoe

New member
שאלות מעניינות

- שתי תשובות אפשריות: ה"שאר" קולטים את זה כי השאר הם לרוב אנשים אקטיביים יותר מבחינה חברתית. אני חושב שנטייה לפסיביות במצבים חברתיים מאפיינת הרבה אנשים שאחר כך מתקשים למצוא זוגיות בגלל היוזמה המרובה שכרוכה בזה.
צד שני הוא פשוט התעניינות אמיתית בזה בשלב מאוחר. רוב האנשים מתחילים להתעסק בדייטים בגיל מוקדם מסקרנות יותר מאשר צורך אמיתי. מי שזה לא טבעי לו לא יתחיל לפני שזה בוער לו באמת.
&nbsp
- זה משחק לטובתם? את בטוחה בזה? בכל מקרה, יש הבדל בין ערפול בנוגע ל"מתי ניפגש" לבין לדעת להכריז "את מעניינת אותי. אני רוצה להכיר אותך בקטע זוגי". אבל אני לא חושב שערפול משחק לטובת אף אחד.

מלומאן

New member
אני לא חושב שזה אפשרי לענות על השאלה הזאת בוודאות

כלומר, קשה לי לראות מצב שבו מישהו לא מפקפק קצת בתשובה שלו עצמו לשאלה כזאת. גם כשאתה חושב שאתה יודע את הסיבה, אתה לא יכול לדעת איזה מנגנון רגשי עיצב את התשובה שנתת לעצמך. אתה לא יודע איזה הכחשה יכול להמצא שם באמצע, איזה רציונליזציה של רגש שאין לו סיבה רציונלית, איזה רגש לא רציונלי שמתחזה לאמת. אתה לא יודע איפה אתה מסביר ואיפה אתה מתרץ. אתה לא יודע מה בכלל יש לך לתרץ. אז אתה שואל למה בכלל אני צריך להסביר את זה? ולמי? למה לא להגיד פשוט "זה המצב"? ואז אתה שואל "אם זה המצב, מה עושים" ואז יש עוד שאלה ועוד שאלה ועוד שאלה, ונגמר הכח ואין מה לכתוב, ולמה התחלתי בכלל לחשוב על זה, אתה שואל, ואולי אני לבד כי אני חושב יותר מדי במקום לפעול, ואני מבולבל ומלא ספקות ולא יודע מה אני רוצה, ואם תתנו לי רגע לחשוב על העתיד ולא על העבר יהיה בסדר, כי הלבד הוא בסך הכל בעבר, לפעמים הוא בהווה אבל לא כל הזמן, אבל בעתיד הוא עדיין לא כי העתיד עדיין לא בעצמו.

אז זה מה שיש לי להגיד בנושא. חוץ מזה שאישית אני לבד כי אף אחת לא רוצה אותי, כמובן

ובנימה יותר פילוסופית, אנחנו צריכים לדמיין את האדם שלא יודע למה הוא לבד מאושר. הספק הזה צריך להיות שם. לא צריך "לדעת" שום דבר.

muhabarat

New member
אבל חוסר הידיעה מקשה

נראה לי יותר קל לדעת "למה אני לבד" ואז לעבוד על לתקן את זה, כדי ש"כבר לא אהיה לבד". אבל כשאין לך מושג למה אתה לבד, זה מרגיש ממש כמו מצב ללא מוצא, או גורל שנגזר מלמעלה.

supersonic777

New member
כל אחד ואחת יודע/יודעת למה הוא/היא לבד...

ואגב,לא תמיד צריכה להיות סיבה פשוט עוד לא הגיע תורך...זה שאת לבד עכשיו,לא אומר שמחר תהיי לבד...
&nbsp
&nbsp

בודלר

New member
כי יש לי בעיות התנהגות והתמכריות זה מפריע

כל מערכת יחסים הרסתי בגלל האלימות שלי , ואני גם בוחר להיות לבד כדי למזער נזקים .

למעלה