כמעט בכל חנויות הפירות היבשים ובמיוחד בשווקים...
בעיקרון כמו בכנצ כל קטניה...
משרים במים ליומיים, מחליפים מים פעמיים בכל יום.
מבשלים כשעתיים בסיר רגיל או שעה וחצי בסיר לחץ.
מסננים ומצננים.
מעבירים לצנצנת ומכסים במים מומלחים (1/2 כפית מלח גס לכוס מים)
מניחים ל3-4 ימים, בכל יום מסננים מהמים וחוזרים על הפעולה (מים+מלח)
עד לספיגת חלקית של המלח בתורמוס לפי הטעם.
קיימים מספר זני תורמוס, מרים פחות או יותר, זמן הבישול משתנה מעט
לפי הזן, נשמר כשבוע ויותר בהחלפת מים+מלח מדי יומיים.