מישהו אולי יודע את האקורדים...

gabrielr

New member
מישהו אולי יודע את האקורדים...

של השיר "עטור מצחך זהב שחור" (קלאסיקה של אריק איינשטיין), או אולי איפה אפשר להשיג אותם ברשת?

עטור מצחך, בהחלט קלאסיקה../images/Emo23.gif../images/Emo79.gif

אני בדיוק עכשיו מנגנת את זה, זה כל כך יפההה...אך! יש לי את התווים מספר של יוני רכטר אני זוכרת את ההתחלה זה כזה עטור מצחך זהב שחור Dm C F Gm G# E7 A7 אינני זוכר אם כתבוו כך בשיר Dm Bbm G A7 טוב לא ממש עזרתי... אבל זה כל כך יפה! אל תתייאש! תנסה עם ההתחלה הזאת אם תצטרך עוד תגיד..

gabrielr

New member
הצלחתי חלק

אבל נתקעתי בקטע "את... אוהבת... להיות עצובה ושותקת..." והלאה אם תוכלי לעזור, אני מאוד אודה לך

יש לי אותם (רק שזה קשה לכתוב פה)

נקווה שתבינו: עטור מצחך זהב שחור: Dm C/E F Gm E7/G# E7 A אינני זוכר אם כתבו כך בשיר: Dm Dm/Bb G7 A מצחך מתחרז עם עיניים ואור: Dm C/E F Gm E7/G# E7 A אינני זוכר אם חרזו כך בשיר: Dm Emaj7 Gm C7 אך למי שתהיי: F7 Gm חייו מלאי שיר: A7 Dm (מעבר קצר): F E7/G# A הבית השני מתחיל אותו דבר אבל משתנה בשורה הרביעית: חלוקך הורד צמרירי ורך את בו מתעטפת תמיד בעת ליל לא הייתי רוצה להיות לך אח לא נזיר מתפלל לדמותו של מלאך: Dm C/E F Gm E7/G# E7 A ורואה חלומות עגומים של קדשה: Dm Emaj7 Gm C7 ולמולו את אשה: F7 Gm A7 (מעבר פסנתר): Dm C/D Dm C/D את אוהבת להיות עצובה ושותקת: Dm Gm F A7 Gm להקשיב לספור על קרוב על רחוק: Cm11 F7 Bb Dm Am ואני שלא פעם אביט בך בשקט: D7 D13 Gmaj7 F#7 Fmaj7 אין קול ודברים: E7 Gm6 C שוכח הכל אודות אחרים: F Gm7 A7 Dm והשאר חוזר על עצמו...

ואז

והחלק השני של ´´את, אוהבת, להיות...´´ הרבה יותר חשוב ויפה- ----, שוכנת, נפשי בין כתליי ביתך Dm F Gm Bb F A A7 GM7 ושבויה בין כתליך ממני נפרדת Cm11 F7 BbM Bbm7 Eb11 עת אני בגופי נפרד ממך Eb11 Ab Bbm7 C7 Fm ואז זה עולה סולם שהפזמון הוא עטור מצחך זהב שחור Fm G Ab Bbm B C7

arielap

New member
עטור מצחך

יש לי את התוים המלאים לפסנתר מתוך הספר של יוני רכטר "מנגינות" שהוא לכשלעצמו פשוט חובה! אם אוכל לעזור ...

למעלה