מישהו אולי ראה אתמול ערוץ 33 בלילה?

רוסטו

New member
מישהו אולי ראה אתמול ערוץ 33 בלילה?

היה ערב שירי שלונסקי בהנחיית דן בן אמוץ ואת השירים שרו שישה: חנן יובל, נורית גלרון, מיקי קם, חנן גולדבלט ועוד שנים שלא זיהיתי. גבר עם שיער בהיר (עד כמה שזיהיתי בשחור-לבן) ואישה עם רווח בין השיניים ומאד מוכרת (מזכירה דווקא את חני פירסטנברג מהבורגנים אבל זה מלפני 30 שנה בערך אז אולי זאת אמא שלה...?) מישהו אולי ראה ויודע מי השניים האחרים?

ראיתי ונהניתי, אבל

לא זיהיתי את השניים אגב, היה שם קטע שהוקרא (או ליתר דיוק , שוחק) על ידי חנן גולדנבלט ועוד מישהי זה היה נשמע לי מאוד מוכר האם ייתכן שזכרון הילדות של עוץ לי גוץ לי התעורר? שבת שלום. נעם

מוגג

New member
לא. זה היה כנשמע,

(שמעתי ברדיו) פיט ופוט מתוך עלילות מיקי מהו. מקווה שדייקתי.

45israel

New member
הגבר בשחור לבן הוא יוריק בן דוד

וגם אני לא זיהיתי בדיוק את האישה שוראת עם חנן גולדבלט את "מיקי מהו". ייתכן וזו איריס יוטבת (הייתכן?)

גם אני ראיתי אבל,

החלק שבאמת ריגש אותי במיוחד הוא המפגש עם השליטה מלאת החן , שליטה וירטואוזית בעברית שבעצם לא היתה שפת אם לשלונסקי. העברית היא בשבילו כמו החומר ביד היוצר. היכולת הציורית שלו בהמצאת המילים, מעוררת קנאה.

lexigali

New member
העברית לא הייתה שפת אם של

רוב הדור הזה. לא של אלתרמן ולא של אורלנד ולא של אלכסנדר פן, ולא של רחל ולא של לאה גולדברג, וכו'. אני לא מפסיקה להשתאות מהעניין.

רוסטו

New member
דווקא בגלל זה

הרבה יוצר קל להם. גם בן יהודה לא דיבר עברית כשפת אם. דווקא דוברי שפות אחרות היה להם יותר קל ליצור מילים חדשות מתורגמות או מיוחסות לשפות אחרות. שלונסקי באמת הווה אבן דרך בשפה, ברמה שגם אני לא האמנתי. בזמנו קראתי ביקורת על "עוץ לי גוץ לי" שהיללה בעיקר את "העברית של שלונסקי". אחרי התכנית הבנתי על מה מדברים.

למעלה