מישהו או מישהי שאתם "יותר אוהבים מהחיים עצמם"?

ככל היצורים שחיים חיים תקינים, אני אוהב הכי הרבה את עצמי. האדם הכי אהוב עליי ואהוב במידה עצומה ואדירה הוא האישה שעבדה בשבילי לפני הרבה שנים ולא רצתה בי, ואחריה האישה שאני הכי אוהב היא חברתי השלווה שיש אתי כבר כמה שנים.

Harrington

Well-known member
מנהל
ככל היצורים שחיים חיים תקינים, אני אוהב הכי הרבה את עצמי. האדם הכי אהוב עליי ואהוב במידה עצומה ואדירה הוא האישה שעבדה בשבילי לפני הרבה שנים ולא רצתה בי, ואחריה האישה שאני הכי אוהב היא חברתי השלווה שיש אתי כבר כמה שנים.
לאהוב את עצמך זה חשוב. "הכי הרבה" לאהוב את עצמך זו בעיה נפשית לטעמי.

Harrington

Well-known member
מנהל
הכי הרבה לאהוב את עצמך זה הכי טבעי ומתבקש. כל אחד הכי קרוב לעצמו והכי דומה לעצמו.
ממש לא מתבקש. בעיני בכל אופן לא. לאהוב את עצמך כאמור, זה בוודאי שכן. לא רק מתבקש אלא אף חשוב ומסכנים אלו שלא אוהבים את עצמם. אבל את ה"הכי הרבה" אני שומר לאחרים.

ממש לא מתבקש. בעיני בכל אופן לא. לאהוב את עצמך כאמור, זה בוודאי שכן. לא רק מתבקש אלא אף חשוב ומסכנים אלו שלא אוהבים את עצמם. אבל את ה"הכי הרבה" אני שומר לאחרים.
לדעתי, בגלל יצר הקיום ואף בגלל ההיגיון הכי טבעי לאהוב את עצמך הכי הרבה. חיינו חשובים לנו יותר מחיי כל אדם אחר.

אהבה היא הרגשה שדבר טוב. טוב הוא מה שירצו. רצון הוא הרגשה שנעשה אם נוכל גם אם נוכל שלא. יכולת היא מצב שלא מונעים מאתנו. מניעה היא גרימה שלא נעשה. הרגשה היא ידיעה לא וודאית בגלל השפעה. השפעה היא גרימה לגרימה. ידיעה היא שיש לנו אמת. אמת היא דבר נכון. אוהבים את התכונות הטובות להרגשתנו באדם, בין אם טובות בשבילנו ובין אם טובות בשביל האחרים. נותנים לאהוב מעשים טובים כדי לגמול לו על אופיו הטוב ועל התנהגותו הטובה, כדי שירצה להמשיך בהם. אמרו לי פעם שאהבה לפי הקבלה היא המילה הכי קרובה להבנת האלוהות.

נערך לאחרונה ב:
למעלה