מישהו באגף התכנון בצהל נפל על הראש! :(

ש מים

New member
מישהו באגף התכנון בצהל נפל על הראש! :(

העברת מתקנים צבאיים (מיותרים!) לאזור כמעט הכי יקר (ובעל חשיבות גבוהה לשימורו כפתוח/ירוק) במדינה????!!!
או שאין גבול לטמטום, או שמדובר כאן בתרגיל מבריק (לסחיטת כסף מהאוצר?)

Ynhockey

New member
אכן לא חכם, אבל כלל לא מפתיע

שירתתי בחמ"צ לפני כ־8 שנים במערך הכליאה, וכבר אז היה ברור מאוד שצריך לסגור את כלא 4 ואת כלא 6. שני הבסיסים אמורים להתפנות, אז אין טעם לבנות שם מתקני כליאה חדשים, אבל התשתיות (מתקופת המנדט) היו רעועות עד לסכנת חיים במקרים מסוימים, ולא איפשרו באופן מובנה תנאים טובים לחיילים ולכלואים.

דיברו אפוא על בניית כלא מרכזי גדול, "כלא 10", שיוקם בנגב—בעיר הבה"דים או במחנה נתן. אבל אז פרוייקט עיר הבה"דים התעקב מאוד, וכנראה שעקב אי הודאות עשו תכנון מחדש. חמ"צ שולט על שטחים עצומים במחנה הצבאי בכפר יונה (בית ליד), שלא עתיד להתפנות—לפחות אין תכנון כזה נכון לעכשיו. כמו כן, חלק מהבסיס הזה הוא בה"ד 13 של חמ"צ, שגם הוא יעבור לעיר הבה"דים.

לכן יש היגיון מסוים מבחינת צה"ל וחמ"צ לבנות שם את בית הכלא המרכזי החדש. זה גם יחסוך הרבה כסף, שכן הרעיון הקודם לבנות אותו בנגב היה דורש עלויות רבות נוספות.

אני מסכים שזה לא חכם לטווח הארוך כי כן צריך לפנות את הבסיס הזה מתישהו. מה שכן, אפשר לפנות את רובו (הוא ענק) מבלי לפגוע במתקן הכליאה החדש.

פרקטית אולי אזור לוד/רמלה היה מתאים יותר

ערים זולות באזור המרכז ולא חלק מגוש דן/שרון. אבל מצד שני אני מניח שעם התדמית של לוד לא צריך להעמיס עליה עוד מתקן כליאה צבאי אלא לחפש פרוייקטים יותר חיוביים תדמיתית.

Ynhockey

New member
בבית ליד יש שטח קיים שכבר שייך לצה"ל

כאמור, יש שם שטח ענק ששייך לצה"ל, ובפרט לחמ"צ, עם הרבה מקום פנוי. במקומות אחרוים הם היו צריכים להפקיע.

ש מים

New member
לא אם זה בתחום המחנה הקיים

ובכל מקרה, מתקנים צבאיים מאושרים במסלול מיוחד, שאינו כפוף למסמכי ומדיניות תכנון "כללית" (כמו תמ"א, תמ"מ וכו'). :(

droriko

New member
למה מיותרים

אני בכלא 6 העברתי את התקופה הכי יפה שלי בצבא

ש מים

New member
צודק. ניסוח גרוע שלי

הכוונה היתה ל-"מתקנים/שימושים שניתן להעתיקם כל מקום שיבחר ואין חשיבות מיוחדת למיקומם".

למעלה