מישהו באמת חושב

EverMan

New member
מישהו באמת חושב

שהשינוי שם של מרצ ליע"ד הוא שינוי משמעותי ? הוא מסמל משהו מעבר לכניסה של ביילין ודיין אליהם ?

אולי...

זה קצת מחייה את השמאל בארץ ומראה שיש אלטרנטיבה ושיש התחלה של אופזיציה נורמלית. בעייני העבודה כבר לא משקפת את השמאל. מה יש להם להציע שהליכוד לא מתיימר להציע? למה שקול צף יצביע להם ולא לליכוד? (נגיד אם הוא עדין חי בסרט שביבי ושרון זה טוב לכווווולם).

EverMan

New member
למה ?

כי העבודה במישור המדיני - היא מה שהליכוד אימץ. (ולא מבצע בפועל) ז"א - מו"מ וויתורים כואבים , אך בו זמנית מדיניות ביטחונית. זה שהליכוד אימץ את זה - זה משהו אחר. בנושא הכלכלי- אנחנו שמאל שמאלי. אנחנו אומרים ומבצעים את מה שאנחנו אומרים. (להבדל מהליכוד שאומר משהו אחד , חושב משהו אחר ומבצע משהו שלא קשור ל2 האלה כלל) ואנחנו הרבה יותר מוצלחים בכל נושא באשר הוא מהליכוד.

shay or eli

New member
העבודה שמאל בתחום הכלכלי ?!

אלוהים, תעשה לי טובה! אפשר להיות במרחק קילומטרים ימינה מהסוציאליסטים ועדיין להיות שמאלי מדי בשביל העבודה. באיזו צורה היא תמכה במאבקי עובדים? מתי היא תמכה במאבקים של השכבות החלשות? מתי הביעה התנגדות להפרטה ולשלטון ההון? מתי היא הביעה התנגדות לפיטורי עובדים (לעומת עירעור על הבעלות הפרטית, שזה כמובן חטא בל יעבור)? די, בבקשה תפסיק לשקר לעצמך, מהעבודה ימינה המצע הכלכלי אחיד. וגם למרצ ולחרדים אין שום בעיה ליישר קו עם המדיניות הזאת כשצריך.

EverMan

New member
העבודה בסוציאל-דמוקרטיה המתון.

ז"א - שמירה של שירותי יסוד בידי הממשלה ונטייה לכיוון סוציאליות , ולא סוציאליזם.

shay or eli

New member
לכבוד האיחוד עם שח"ר

ולא, אני לא חושב שהשם שינה הרבה. אבל ז'נבה כן שינתה את מצבם לעומת זאת.

לא שינינו, מרצ ושח"ר התפרקו והן

מתאחדות למפלגה חדשה. אין יותר מרצ ושח"ר, אלא יע"ד/יעו"ד או מה שזה לא יהייה...

EverMan

New member
שח"ר מעולם לא הייתה משהו.

מרצ הייתה מפלגה. שח"ר הייתה תנועה של 2 אנשים וגמל. בשביל להכניס את דיין וביילין למפלגה שינו את השם.

shay or eli

New member
אתה טועה

היו לא מעט פעילים שהצטרפו לביילין. שח"ר הייתה תנועה קטנה אך בעלת משקל.

shay or eli

New member
כמה מאות, אולי אלף

זה היה קיים עוד לפני הפרישה שלו מהעבודה, בתקופה שהוא ניסה לאחד את העבודה ומרצ. זה היה רעיון די פופולארי. היו לי חברים שהצטרפו לזה וזה המספר שהם נתנו.

מתוסכל1

New member
ולהיות כנה !

בועידת שחר האחרונה היו מעל 1000 אנשים.. בלי קשר _או יותר נכון ולעניין ) יחד, שהיא המפלגה החדשה שקמה הינה מפלגה בעלת מצע חדש בעל עקרונות בסיס חדשים. אין פה איחוד אלא הקמת תנועה חדשה שירכיבו תנועות רבות. אתה יכול לא להאמין שהיא תצליח אבל אל תשנה את המציאות . ולעומת נוער וצעירי העבודה תנועת שחר היתה פעילה הרבה יותר בשטח בהפגנות של השנה האחרונה...

EverMan

New member
אני הייתי בהפגנות ובשטח.

ושח"ר הייתה פעילה , כמו שאני הייתי קורקינט. ובועידת שח"ר היו 1000 איש , כי אל הגיעו רק אנשי שח"ר. הגיעו גם דיי הרבה אנשי מרצ ...

מתוסכל1

New member
אמממ....

כאחד שהוא לא תומך שחר ובטח לא עבודה אין לי אינטרס למלחמת האגו בינכם.. לא יודע אם העבודה היו (לא ראיתי אבל אולי פיספסתי..) אבל שחר בטוח היו ודי בחזית ההפגנות\צעדות.

EverMan

New member
אולי בהפגנות גוש-שלום למיניהן.

בהם לא הייתי נוכח והן גם לא מקבלות חשיפה תקשורתית...

אישלום

New member
אני תמהה על מרצ...

שויתרה על השם, שבשמאל הישראלי מיצג היום יותר מכל שם אחר מאבקים עיקשים ומתמידים בנושאים חברתיים ומדיניים כאחד. שחר, כמו כל תנועה או אדם פרטי יכולים היו להצטרף למרצ, ואני משער שהיו מתקבלים בברכה... הכישלון של מרצ בבחירות מקורו, נדמה שזה כבר מוסכם על הכל, באכזבה ובכעס הגדול של מצביעי השמאל על האינטיפאדה הברברית. הצבעתם של רבים מהם עבור שרון, הייתה עונש שהם מטילים על הרשות הפלסטינאית וערפאת בראשה, תוך התעלמות מהעונש שהם מטילים בכך על עצמם ועל כל אזרחי המדינה... במילים אחרות - לא מרצ כמפלגה נכשלה, אלא המציאות וחוסר היכולת להינתק מתחושות של נקם וכעס 'ברגע האמת' בקלפי הם שהכשילו את השמאל כולו ואת מרצ במיוחד. דווקא היום, מרצ יכולה לקטוף חלק מפירות התעקשותה ללכת בנתיב השלום, לנוכח הצעות מימין ומשמאל, שהמשותף להן היא ההכרה בצורך להסתלק מהשטחים הכבושים. עקרון, שכל אזרח בישראל יודע שמרצ מטיפה לו ללא הפסק.

למעלה