מישהו באמת מאמין לו?

gershon17

New member
מישהו באמת מאמין לו?

אולמרט הודיע שלא נשחרר אסירים. יש מישהו בישראל (או בין הפלסטינאים) שבאמת מאמין להצהרה הזו שלו? למי בדיוק הוא מדבר?

בידיעות אחרוות רשום שהוא הציב

אולטימטום לשחרור החטופ(ים) ואיים בניתוק המים וחשמל אם פעילות מבצעית לא תוביל לשיחרור החטופ(ים, הפעם אולמרט הפתיע אותי לטובה וגילה כושר מנהיגות וקור רוח כנגד הטרור. הפעם- ח"ח לצפי לבני ולאולמרט

gershon17

New member
איים? אז מה אם איים?

עמיר פרץ גם איים. קל מאד לאיים. אני לא מאמין לו שהוא יקיים. למה - אתה כן? אולמרט ופרץ איימו כל כך הרבה על האוי ואבוי שנעשה למשגרי הקסאמים, שהאיומים שלהם הפכו לחסרי משמעות. אני לא יודע אם לאולמרט לא איכפת או שהוא לא מסוגל, אבל הוא לא עושה כלום. לא לגבי שדרות, ועכשיו גם נראה שלא לגבי החייל. רק מקשקש ומברבר, מברבר ומקשקש.

gershon17

New member
כמו האולטימטום של פרץ?

שאם תוך עשרות שעות לא יהיה שינוי בירי הקסאמים תגיע תגובה ישראלית משמעותית מאד? אנחנו כולנו עדיין מחכים, ההבדל בין לפני שבוע לעכשיו הוא שעכשיו יש לנו עוד שני חיילים מתים ואחד חטוף. אין לאולטימטומים ולאיומים של ישראל שום תוקף.

טשאפק

New member
זה לא חדש

גם מופז איים לפני ההתנתקות בתגובה קשה על כל קסאם ("גם לנו יש מרגמות") וכולם זוכרים את האולטימטום המטומטם של ברק לנסראללה אחרי החטיפה בהר דב. אין ספק שאיום שלא מתממש פוגע קשות בעמדתו של המאיים.

gershon17

New member
ובינתיים הוא ממשיך להתעלם משדרות

עוד פעם קסאמים, עוד פעם אזרחים נפגעים, עוד פעם פגיעה בתשתיות אזרחיות, ועוד פעם ממשלת ישראל לא עושה שום דבר. תגידו, כשהצבעתם קדימה, באמת דמיינתם שלנבחרים שלכם לא יזיז שמפגיזים ישובים ישראלים כל יום?

אכן, לצד המחמאות בהודעה הקודמת

לטעמי הטיפול של הממשלה בנושא הקאסמים כושל ואינו מרתיע ואף מזלזל בחיי תושבי שדרות.

סרק סרק

New member
אין שום אופציה צבאית לחלץ את החייל

בחיים, ולכן ממשלת ישראל התבוסתנית תיאלץ לשחרר אלפי מחבלים, למרות כל 'הברוואדו' של אולמרצ ש'לא נשחרר אסירים'.

טשאפק

New member
כל גל החטיפות הזה

מתקשר לדעתי לחטיפת שלושת החיילים בהר-דב ולחטיפת טננבוים. מאות מחבלים שוחררו בתמורה להחזרת טננבוים וגופות החיילים, נסראללה נעשה עוד יותר אליל מכפי שהיה קודםף והמחבלים קיבלו הוכחה נוספת להצלחת החטיפות, אחרי עיסקת ג'יבריל משנות השמונים. כך שלבוא ולומר כעת שלא נושאים ונותנים על שחרור מחבלים, זה קשה. קשה להחזיר את הנורמה שלא נושאים ונותנים עם טרוריסטים, נורמה שהתקיימה בשנות השבעים.

אשרת

New member
....

האיפוטנטיות (ויסלח לי "אני כותב" על המילה) של הממשלה הזאת , בכל הקשור לשני החיטפות מאכזבת ביותר. אם הצמד אולמרט-פרץ חושבים שמילים ואיומי סרק עובדים , אז הגיע הזמן שמישהו ינחית אותם חזרה לכדור הארץ. לא רק שני חטופים, אלא גם הקאסמים ממשיכים לנחות על שדרות. עד מתי יתנו צאנס לדיפלומטיה שבנתיים לא מוכיחה את עצמה בכלל?

bhnadav

New member
הייתי מצפה ממך, אשרת,

שתביני כי כל מה שנעשה לאחר חטיפה הוא מאוד קריטי. כלומר, את מתלוננת על איומים לאחר החטיפה, אבל כל פעולה שעושים לאחר מצב כזה בעייתי, כשיש שבוי ישראלי, היא דבר שכל מטרתו היא ללוות פעילות מודיעינית או אחרת למען החזרת השבוי.. ולא כחלק ממערכה שלמה.

אשרת

New member
נדב,

אני מבינה, תהיה בטוח שכולם מבינים את הבעייתיות. אבל מצד שני, אתה לא יכול להמשיך ולהפקיר את הבטחון. אז מה - עכשיו נשב כולנו ונחכה עד החטיפה הבאה? הבעיה התחילה - שהממשלה הקודמת לא עמדה במילתה, ולא הגיבה בחריפות על כל ירי של קאסמים, וירי על מרחבי השגור שלהם, זאת לא תגובה חריפה, והממשלה הזאת ממשיכה עם המדיניות הזאתת. ההתרעה שלנו נפגעת קשות!

bhnadav

New member
מה שהיה עד החטיפה זה ויכוח אחר.

אני הבנתי שהתלוננת על האמירות לאחר החטיפה, במקום לעשות פעולות מסויימות, אם אני מבין נכון. ובקטע הזה, של הימים שאחרי החטיפה, זה מאוד מאוד בעייתי ואני לא חושב שיש לנו את היכולת להבין מה קורה מאחורי הקלעים. שהרי אנחנו יכולים לשמוע בתוך 5 שניות על פלישה ישראלית וחילוץ החטוף בשלום (הלוואי), ואז מה? לכן אני אומר, בואי נחכה בסבלנות ונתפלל שיהיו התפתחויות טובות. אם לא, נצטרך לראות מה עושים במצב שנוצר.. הרי ברור לכולנו שאם המצב יישאר זהה עוד חודש אפילו, זה לא אומר שחודש שלם נהיה כבולים. מה שבטוח, אני לא מקנא במקבלי ההחלטות.

למעלה