מישהו בא לטוס שישי שבת במבוא חמה ?

mi16turbo

New member
מישהו בא לטוס שישי שבת במבוא חמה ?

אני נוסע מחר בבוקר וחוזר שבת מי שרוצה מוזמן

עומר, הפכת לנביא הזעם של מזה"א?

יש לי בדר"כ יום שישי בכל שבועיים ואני חייב לקחת מה שיש ובניגוד לך לא להפסיק לקוות. אתה קצת צעיד מכדי לוותר מראש על יום גלישה, מה גם שהמחר, לחלוטין לא חד משמעי. ודווקא מחר יש לי נהג. אני מקווה שיצא לו לנהוג הרבה ברכב שלי.

הייתי בשרונה, מצנחים גירדו בגובה הרכס

לא הרכבתי, אבל לפחות שרפתי רבע "טנק" (דלק). בכל זאת, היו מקרים רבים בהם החלטתי שלא כדאי והסתבר שטעיתי בגדול, מאז אני תמיד מנסה. זה חלק מהספורט (לא לטוס)... ועוד, במסגרת נסיונותי (הכושלים) להיות אדם טוב יותר, אספתי שני צנחנים משדה הנחיתה. האחד השאיר מפתח של רכבו ללא קוד ובכל זאת ביררתי את הקוד, למרות שלא היה לי מושג מה שם בעל הרכב ולא היה עוד איש בעמדה. חידה: איך הצלחתי?

מיקי - תודה

מיקי, תודה על האיסוף אתמול! יצאת גדול! אנחנו חייבים לך (כמו שלמדנו להכיר אותך זה יקרה כשתטוס מזכרון למבוא חמה ונצטרך לחצות חצי מדינה).

Hawk17

New member
לנסות

לנסות,שווה, לדעתי הקטנה, ביום שהמטאורולוגים לא מציינים לידו את המילה "רכס". הימים,בעונות מעבר, שמאופיינים באי"ס וללא איזשהו רכס (ברומטרי) שמפריע לו, הם הימים שבהם שווה לנסות להגיע לגובה מירבי. לפי מה שאני יודע מגולשים אחרים אלה הימים (ימי אי"ס) שאתה בגובה רגיל (150-500) תופס איזה "פיפס" - טרמיקה צרה וחלשה, נלחם עליו במשך עשרות דקות ארוכות ולבסוף בגובה מסויים הוא מתפתח לתרמיקה ההולכת ומתרחבת ומתחזקת ככל שאתה עולה עם הגובה. הסיפור של יגאל ספיבק, שמספר על תרמיקה כחולה שהגיעה עד כ-4600 מטר, מזכיר לי קצת,בעיקר בחלק שבו יגאל ציין על עוצמה שמעל ומעבר ל-8+, את הסיפורים על "ה-" CB" הבלתי נראים של ה- Owens valley* " של ארה"ב שסיפר לי ראובן בן צבי ז"ל. *Owens valley - מדובר במקום בקליפורניה ארה"ב, בגב ההר של החוף המערבי ,בו בקיץ מתפתחים תנאים מטורפים - על הקרקע הלחות מגיעה לאחוזים בודדים - אך סינופטית המקום מאופיין באפיק\שקע עד לרום, לשכבות העליונות - מה שמביא את האוויר לעלות מעלה מעלה. עננים, לעומת זאת,לא מתפתחים בגלל היובש. (האוויר "נסחט" מהלחות שבו כאשר טיפס וחצה את ההרים שבין העמק לים,בדומה למה שקורה בארצנו עם קו פרשת המים שלנו ובקעת הירדן ).

Hawk17

New member
עזוב אותי מפילוסופיה....

ותן לי להיות בשקט" ""איש אשכולות"".... ואם לא "איש אשכולות" , אז "איש אשכוליות" ( אתה מנוסה בזה...)..

למעלה