מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על

גרעאפס

New member
מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על

עוד ספרי מדע-בדיוני הומוריסטיים כדוגמת מדריך הטרמפיסט? פשוט אני חדש בתחום ולא מכיר כל כך הרבה סופרים וספרים.. תודה מראש.

טל קר

New member
אם כבר בשוונג של המלצות, אפשר לקבל

המלצות על ספרים שמשלבים את הז´אנר המד"בי עם ספרי מתח בלשי?

למה? אני נהניתי. מאוד.

בייחוד אם קוראים בסמיכות לעולם של פטאאבים ומגונן.

גרומיט

New member
רוב הספרים של אסימוב

בנויים בתבנית של מותחן או ספר סלשי, גם אם לא תמיד יש דמות בתפקיד רשמי של בלש. זה בודאי נכון לשלושת ספריה אליג´ה ביילי - מערות הפלדה, השמש העירומה ורובוטים של שחר. ועוד בתבנית הבלשית יש את חלופיים של מייקל מרשל סמית.

גרעאפס

New member
תודה, אבל אם אפשר

שם סופר, שם מדויק של הספר, כי מעולם לא שמעתי על זה כמובן.

preacher

New member
המלצות

טוב, יש את טרי פראצ´ט שאף פעם לא התחברתי אליו אבל רוב האנשים אוהבים, רוב מה שהוא כותב זה פנטסיה הומוריסטית אבל יש גם ספר מד"ב או שניים כמו only you can save mankind. יש את מיכאל עומר, נדמה לי שככה קוראים לו, שכתב שני ספרים ש"מושפעים" קלות מדאגלס אדאמס - הגאוגרפיה של סוף העולם ומתקפת הברווז. הוא לא מתוחכם כמו אדאמס אבל עדיין כיף לקרוא. שוב, פנטסיה. ויש את אקסטרו שDELETE הזכיר, של אלפרד בסטר. ספר מצחיק ומטורף, אפשר להשיג כרגע בעיקר בספריות. מומלץ במיוחד, ויש לו תרגום מצוין שמעביר, הפלא ופלא, את *כל* הבדיחות כמו שצריך. באנגלית נקרא Xtro או The computer connection.

preacher

New member
לא ממש אבל פתאום נזכרתי:

רוברט אספרין (לא קשור לתרופה) שכתב סדרה בשם MYTH שלא קראתי וסדרה (או אולי ספר? שני ספרים?) בשם phule´s company, סדרת מד"ב הומוריסטית שההומור שלה הוא מעין שילוב של הטרמפיסט וספרי ג´יבס ו-ווסטר. בקשר ל-only you לדעתי זה היה ספר שאמור להיות מצחיק אבל הוא די דיכא אותי. הוא מין שילוב של טרון ולוחם החלל האחרון, מבחינת עלילה. הרעיון הכללי הוא שמשחקי המחשב שמתארים חלליות בעצם מתארים מציאות כלשהי - ובני האדם בעצם משחקים את הרעים.

byron

New member
לאדמס יש עוד סדרה

אני מאוד שמח לראות שעוד מישהו לא אוהב את טרי אני בדיוק תקוע בספר הראשון שלו שאני קורא בהמלצת הרבה מאוד אנשים, ואני מאוד לא נהנה לאדמס יש סדרה על בלש הוליסטי דירק ג´נטלי עם שני ספרים "שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש" ו"סוכנות הבילוש של דירק ג´נטלי" אני מת עליהם

הייזל

New member
ויש גם את

טום הולט שכתב את PAINT YOUR DRAGON ועוד כמה. אם אני לא טועה ב"בלי פאניקה" יש ביקורת על ספר אחר שלו. אני נתקלתי גם ב: ROBERT RANKIN שממה שהבנתי כותב ספרי בלש הומוריסטייםץ למשל הספר שיש לי בבית נקרא: WAITING FOR GODALMING ולפי מה שכתוב על הכריכה הבלש שבספר מנסה לגלות מי רצח את אלוהים.

wasaby

New member
האם קראת רק את המדריך

או את כל ההמשכים? יש גם ספרים של דגלאס אדמס שלא קשורים לסדרת המדריך.

גרעאפס

New member
כן, קראתי את כל ספריו של אדמס

ואני רוצה להודות לכולם על העזרה, לקחתי את הכל לתשומת לבי ועזרתם לי מאד!

למעלה