מישהו בבקשה יכול להסביר לי....

ny22

New member
מנהל
מישהו בבקשה יכול להסביר לי....

שלום לכל חברי הפורום, תמיד התעניינתי מה אומרים כל הסימנים שעל המסלול, מה המשמעות שלהם (למשל: המעבר חצייה הענקי שיש שם - למשל בתמונה הבאה <ותודה למי שנתן אותה פה בפורום. אני יודע שהצלם חבר בפורום וסליחה שאיני זוכר את שמו>). אשמח אם תוכלו להסביר דרך תמונות או שירטוטים, וגם אם תתנו קישורים (עדיף בעיברית). דרך-אגב, האם מסלולים הם דו-כיוונים? (כלומר ההמראות והנחיתות יכולות להיות לשני הכיוונים, ולא מהבחינה הטכנית אלא מהבחינה של חוקים בשדה תעופה). תודה רבה רבה רבה
. וחג שמח.

MrHankeY

New member
תשובות חלקיות

בקשר ל"מעבר חציה" אני לא ממש מתמצא בתפקידים, אבל השם של המעבר הוא זברה או piano keys בעיקרון הוא מסמל את תחילתו של המסלול. המסלולים הם דו כיווניים השאלה איך אתה מסתכל על זה. לא יהיה מצב שמטוס ינחת\ימריא מצידו האחד של המסלול ולאחר שהוא יפנה את המסלול, מטוס אחר ינחת\ימריא מהצד השני. המראות ונחיתות יהיו תמיד באותו כיוון - וכן אפשרי מ 2 צידיו של המסלול. לדוגמא מסלול ששני צידיו הם 17 ו 35 תלוי בכיוון הרוחות - או שמסלול 17 יהיה בשימוש או מסלול 35. מקווה שעניתי עד כמה שאפשר תרגישו חופשיים לתקן:)

שטויות

אתה נחרץ מדי בכותבך ש "לא יהיה מצב..." תבוא פעם להרצליה שיום שישי לקראת השקיעה או בכל יום בבוקר (כשאין רוח), ותראה איך מטוסים ממריאים ונוחתים לפי הכיוון הנוח להם. יותר מזה, מטוסים מסחריים (ארקיע, ישראייר ושות') לא אחת מבקשים להמריא נגד הכיוון הפעיל של המסלול בגלל חיסכון בזמן/דלק.

uri ba

New member
עוד כמה תשובות

חוץ מהזברה שמסמנת תחילת מסלול יש על המסלול הזה ספציפית עוד כמה "מעברוני חצייה" קטנים בצידי המסלול - הם מסמנים את איזור הנגיעה "החוקי". הגוש הלבן שיושב בקו אחד עם הPAPI (האורות בצדדים) מייצד את נקודת הנגיעה האופטימלית. הPAPI היא מערכת המורכבת ממספר אורות שמראה לטייס אם הוא מגיע למסלול בזוית הנכונה. זוית אופטימלית היא שני אורות אדומים ושניים לבנים. לבן אומר נמוך לבן אומר גבוה.. המספר "הקטן" (גודל הפונט סטנדרטי - זה המסלול הוא שגדול) מייצג את שם המסלול. שם המסלול מורכב מכיוונו המעוגל (30=כיוון 300 בערך - זה נתב"ג לדעתי אז הכיוון הוא 298 מגנטי). ושילוב של אות המקרה ויש יותר ממסלול אחד באותו הכיוון לדוגמה בהית'רו בלונדון יש 3 מסלולים 27R/09L 27L/09R 23/05 שים לב שהמסלולים נקראים ע"ש שני קצוותיהם (הרי מדובר באותה רצועת בטון) והאות משתנה הרי מה שנראה מימין כשבאים מכיוון אחד הוא בעצם בצד שמאל שאתה בא מהצד השני. ישנם גם מסלולים עם הציון C (CENTER-מרכז) בשדות מרובי מסלולים לדוגמה שדה MIDWAY בשיקאגו (אני עדיין לנווט IFR שם - שריד מימי ה FS5 העליזים) שיש לו 5 מסלולים 31L/13R 31C/13C 31R/13L 4L/22R 4R/22L קפיש?

mike300L

New member
תיקון

נכתב כאן שמעולם לא ינחתו או ימריאו בכוונים מנוגדים,זו בהחלט טעות,ברוחות קלות קורה שמטוס ממריא על 24 ומיד לאחר מכן אתה מקבל אישור המראה על 06,זה אפשרי בשדה מבוקר עם מגדל וכמובן בשדה ללא מגדל.

ארזS

New member
את התמונה הזאת צילם רונן אקשטיין

כמובן, שגם פרסם פה את התמונה שקרא לה "הצל שלי ואני"...

ny22

New member
מנהל
תודה רבה, אבל........

ממש תודה לכולכם. אבל הייתי שמח אם הייתם שמים פה תמונות או שרטוטים של מה שאתם מסבירים. וגם הייתי שמח לדעת על אתרים שמסבירים על הנושא. תודה רבה רבה.

על GOOGLE שמעת?

הקש "סימונים בשדות תעופה" או עדיף "AirField Markings" ותקבל מספר לא מבוטל של אתרים.

ny22

New member
מנהל
תודה רבה....

באמת חיפשתי, אבל לא ידעתי מה לכתוב!

uri ba

New member
מה נסגר?

אתה רוצה לבנות מסלול ליד הבית?? חוצמזה - מה זה אמין? זה חנות?

למעלה