מישהו בועדת דוקטורט מאוניברסיטה אחרת?

d a p h n a

New member
מישהו בועדת דוקטורט מאוניברסיטה אחרת?

בלי להכנס ליותר מדי פרטים ועניינים - תהיתי האם לדעתכם יש בעיה עקרונית (כלומר מהותית לתהליך העבודה, לא מנהלית) עם זה שאחד האנשים בועדת הדוקטורט שלי (לא הראשי בהם) יהיה מאוניברסיטה שאינה שלי? צאו מתוך הנחה שכל המעורבים בדבר - כלומר אותו האדם, האוניברסיטה, המנחים האחרים שלי וכו' הסכימו לזה, וגם שכל האנשים הנ"ל הם אנשים שעושים שימוש באימייל דרך קבע כך שאין כאן בעיה טכנית של שמירה על קשר. האם יש חסרון כלשהוא שלא חשבתי עליו?

tulkin

New member
אצלנו במחלקה זה די מקובל

יש חובה שיהיו בוועדה לפחות 4 אנשים ולפחות שלושה מתוכם צריכים להיות מהאוניברסיטה. אבל זה לא נדיר שהרביעי, ולפכמים גם החמישי הם אנשים שהם מובילים בתחום המחקר המוצע, אבל נמצאים באוניברסיטאות אחרות. רצוי כמובן שחברי הוועדה "המקומיים" יסכימו למהלך, ושכולם ידעו מי נמצא בוועדה. אצלנו זה נפוץ שמישהו "מקומי" מכיר באופן אישי, וממליץ על הכללתו של האדם החיצוני מסיבות כאלה ואחרות. אני מסייג ואומר שמעולם לא היתה לי וועדה - כל מה שאני אומר הוא מסיפורים שאני מכיר פה במחלקה ורלוונטיים לתחום שלי. החסרונות שאני שמעתי לסידור הזה נוגעים בעיקר לתיאום פגישות ולוחות זמנים. למשל, כשמגינים על הצעת המחקר (ואחר כך על התזה) נהוג שכל חברי הוועדה נמצאים - אם יש מישהו שנמצא רחוק - זה עלול לפגום בתהליך הזה ו/או לגרום לעיכובו. כדאי לדבר על זה מראש. ישנם עוד מקרים שצריך תאום ותקשורת בין כל חברי הוועדה ולא רק בינך לבין כל חבר בנפרד. כדאי אולי לוודא שאין "מאבקי כח" או "הבדלי גישות" גדולים בין חברי הוועדה שכן זה שוב עשוי לגרום לתסכול ולעיכובים מיותרים (אבל עשוי לשדרג את רמת המחקר... לכל דבר רע יש גם צד טוב). זה נכון גם אם כל חברי הוועדה נמצאים באותה קומה באותו בניין, אבל עלול להיות קשה יותר לזיהוי,מניעה והתמודדות כשהם רחוקים זה מזה וממך. הנה כתבתי תגובה ארוכה על נושא שאני לא מבין בו כלום. אני מקווה שאחרים יתנו תשובות יותר לעניין.

d a p h n a

New member
תודה

ההודעה שלך דווקא מאוד הועילה. מבחינת הבעיות הטכניות שציינת, הן לא ממש קשורות במקרה שלי פשוט כי אין אצלנו הגנה על התזה ולמען האמת גם אין בדיוק הגנה על הדוקטורט (כלומר, מותר לעשות הגנה על הדוקטורט אם רוצים, אבל אפילו אין חובה), וממילא אותו אדם אמר שאין בעיה שהוא יגיע לכאן בשביל הגנה אם וכאשר תהיה כזו. לגבי העניין השני, הוא בהחלט נראה לי חשוב. במקרה הזה אני חושבת שדווקא הנוכחות של האדם הנ"ל אולי תהיה יותר מועילה מהאלטרנטיבה מתוך האוניברסיטה (כלומר תגרור פחות חיכוכים).

Unicorn98

New member
בלי להבין הרבה בוועדות כאלו,

אני מרשה לעצמי להניח שכמו בכל דבר (באקדמיה ובכלל) - ההשלכות תלויות בעיקר בגופו של אדם ולא בגיאוגרפיה או השתייכות מוסדית שלו. חוקרים ענייניים לא יוטרדו מזוטות כמו מקום מושבם ושיוכם, וחוקרים קטנוניים או ברי-הצקה יוכלו לרדת לחייך גם אם יישבו בחדר הסמוך.

22ק ו ס ם

New member
אצלנו, ובהרבה מקומות אחרים זה חובה

אין בכלל בעייה עם זה. ברמת התקשורת היום אין שום בעייה ליצור קשר עם מרצה חיצוני אז ככה שזה ממש לא בעייה. אפילו בהגנה על הדוקטורט אפשר לערוך שיחות ועידה, זה משהו מאוד מקובל. מבחינת העבודה יש יתרון עצום למרצים מהחוץ. הם מן הסתם מומחים לעניין מסוים ולכן הפידבק שלהם נותן זווית אחרת לדברים. הם לא חלק מהפוליטיקה הפנימית באוניברסיטה ולכן ההערות שלהם יהיו ענייניות לחלוטין ולא בניסיון למצוא חן בעיניי אחרים או להלך בין הטיפות. מעבר לכך, מניסיון שלי ושל הרבה אחרים דווקא המרצה החיצוני הוא הטוב ביותר. משום מה, רובם מרגישים מחויבות גדולה יותר לסטודנט והם נותנים פידבקים מפורטים יותר, בזמן, ולא מורחים את העבודה.

milindapanna

New member
מקפיץ

כבר ענו לך, אבל זה תירוץ להוריד את השרשור על תינוקות לכמה דקות...
לי יש חבר וועדה מאוניברסיטה אחרת, וזה עובד מצויין. למעשה מסתבר שהאוניברסיטה שלי מתגמלת אותו על עבודתו ועל כל ביקור כאן לכבודי... (אבל אני לא מניח שזה כך בכל מקום) מה שכן הייתי שם לב אליו, זה האם יש מישהו שעושה דברים דומים אצלכם במחלקה/במחלקות קרובות. אם אין - אין בעייה. אם יש - עלולה להיות בעייה, בעיקר פוליטית, ואת זה את יודעת הכי טוב לגבי המקום שלך. ולסיום, מאוד מפתיע שאין אצלכם הגנה

d a p h n a

New member
בהרבה מקומות בארה"ב אין הגנה

או שיש הגנה רק כמשהו "רשמי", אחרי שכבר אשרו את העבודה. אצלנו אכן אין תגמול לאנשים שבאים מבחוץ, אבל על המשוכה הזו כבר התגברנו. בכל מקרה, תודה על התובנות. אני אקח אותן בחשבון.

milindapanna

New member
זה חדש לי

כל מי שאני מכיר בתחום עבר/אמור לעבור הגנה, כך שלא ידעתי שיש מקומות שבהם זה לא קיים. ולגבי ה"רשמי" - גם הגנה כשברור שאתה עובר (שהרי ברוב המקומות אף מנחה ראוי לשמו לא יאשר לך להגן מבלי שאתה ראוי לכך) זו משוכה מעניינת וגם חשובה, לטעמי כמובן. (שלא לדבר על הריטואלים שקשורים בכך...)

d a p h n a

New member
אני מסכימה איתך שזה מעניין וחשוב

האמת, הלכתי עכשיו וקראתי את הכללים הרשמיים של המחלקה, והם שינו את הניסוח מאז הפעם האחרונה שבה קראתי אותם. בעבר זה נוסח בצורה שלפיה ההגנה היא לגמרי optional, אבל עכשיו זה קצת יותר מגביל. אמנם היא עדיין מופיעה תחת ההגדרה של optional, אבל בפירוט (שהוא חדש) כתוב שהמחלקה מצפה מכל הדוקטורנטים לעבור הגנה, למעט במקרים מיוחדים שבהם המנחה מחליט לוותר עליה (אולי מצבים שבהם הסטודנטים לא נמצאים באזור כי הם כבר התחילו לעבוד במקום אחר, למשל). אז אני קצת מתקנת את מה שאמרתי - ההגנה היא כן המצב המקובל אצלנו, אם כי היא לא לגמרי לגמרי שלב "חובה" בתהליך. אני כן יודעת שאנחנו לא חריגים בכך שההגנה היא לא שלב חובה של ממש, ובודאי לא בכך שהיא נעשית אחרי שעבודת הדוקטורט אושרה על ידי כל הגורמים וברור שהתואר יוענק. בכל מקרה, אני מסכימה איתך בהחלט שזה דבר מועיל, מעניין וחשוב. לא היתה לי שום כוונה לוותר על השלב הזה.

22ק ו ס ם

New member
היום ממש לא צריך שכל האנשים ישבו באותו חדר

אין שום בעייה לתת הרשאת חתימה לחבר חיצוני ואם יש הגנה אפשר להשתמש בכל תוכנת מסנג'רים בסיסית. בהרבה אוניברסיטאות יש גם שיחות ועידה בוידאו אבל זה קצת יותר מסובך ויכול לעלות כסף.

מאי261

New member
לי יש וזה עובד מצויין

בהגנה על הצעת המחקר היא השתתפה באמצעות שיחת ועידה וגם זה הלך יופי. אני שוקלת להוסיף אדם חמישי שגם הוא מאוניברסיטה אחרת.

מממאיה35

New member
בועדה שלי יש שני חברים מבחוץ

מרצה אחת מהמלחקה שלי, ושני פרופ' חיצוניים -אחד מהאוני' שלי אבל לא מהמחלקה (ירושלים) ואחר מאוני' אחרת (ב"ש). נראה לי מקובל לחלוטין.

מממאיה35

New member
ואגב, תכלס אין לי קשר רציף איתם

נפגשתי איתם פגישה ראשונה לאישור הצעת המחקר ומעבר לשלב ב', ועכשיו צריכה לכנס אותם שוב להרצאת התקדמות אחרי שנתיים, וחצי שנה לפני הסיום - כינוס אחרון ע"מ שיאשרו לי להתחיל לכתוב
.. בפגישה הראשונה הביאו את האינפוט שלהם, ומאז - לא שמעתי מהם ולא השמעתי להם, עד כאמור, הכינוס הבא שאמור להיות בחודש הקרוב..

משוש30

New member
לי יש גם מנחה שלא מהאוניברסיטה וגם אחד מהועדה

אז אין לי שום בעיה כמו שאת מבינה. לדעתי אין פה נושא של יתרון או חסרון. מה שחשוב הוא שאדם יוכל לקדם אותך ולהבין במה את עוסקת

למעלה