מישהו במקרה ראה עכשיו

• פותח הנושא niniv
  • פורסם בתאריך

niniv

New member
מישהו במקרה ראה עכשיו

בטלויזיה את התוכנית "לשבת לקום"? דיברו שם על חיסונים של תינוקות, ועל הנזקים שאחיות טיפת חלב לא מידעות אותנו לגביהם. התארחה שם אמא לילד שהחיסון המשולש גרם לו לנזק מוחי קשה ביותר, והיום הוא עם פיגור שכלי קשה, ומוגדר נכה במאה אחוז... נורא, לא?

niniv

New member
זה מזעזע!!!!!

למה אף אחד לא מדבר? למה מסתירים מאיתנו שיכול להיות דבר כזה??? האמא הזאת אמרה במפורש שאם היו מידעים אותה לגבי תופעות שיכולות להצביע על משהו לא בסדר, היה אפשר לעצור את ההידרדרות בשלב מאוד מאוד מוקדם, ואז הנזק לבן שלה היה קטן בהרבה... מה שהרבה יותר נוראי, זה שמשרד הבריאות מתנער מכל אחריות ו"זורק אותה לכלבים"...

sharonik

New member
לפני שבועיים בערך העלתי את הנושא

וחטפתי ביקורת נוראית על כך שאני חסרת אחריות וטפילה חברתית. אני מוכנה שיקראו לי בכל שמות הגנאי שבעולם ובלבד שהילד שלי לא יצטרך להתמודד עם תופעות החיסונים. מה שהכי נורא בעיני זה שאתן מספרות כאן על תופעות חמורות מאוד של החיסונים ואף אחת לא חשבה אולי לא לתת? אולי אם היו כאלו תופעות בחיסון הראשון לחכות קצת עם השני ? לבדוק ? לראות אולי אפשר לפצל ? משהו ? ליקטתי כאן רק חלק מהתגובות על החיסונים מהשבועיים האחרונים : לחיסון הראשון X הגיב בשלשולים למשך שבוע !!! חוץ מזה אני ממש מאמינה שכל ילד מגיב אחרת ולכן אין דבר כזה ש"בטוח זה לא מהחיסון". צריך לקחת בערבון מוגבל את טיפת חלב ועצותיהם גם ל X הופיעה (ממש משומקום) דלקת עיניים היסטרית וחום - לקחנו אותו לרופא ובאמת , זה היה מהחיסון. אחרי 24 שעות זה גם עבר. קחי אותו לרופא - כדי שתהיה עם שקט ! אתמול, כל החלפה של הפשוש היתה עם יציאה (לא אופייני), בערב בבית (אישי טוען-אני לא הייתי) שהבטן שלו היתה נפוחה מאוד וכל הזמן עשה גרפסים מלמעלה ומלמטה (והתברר היום שגם בגן כל הזמן עשה) ופיתח גם מעט מעט חום (בקיצור הילד לא כתמול שלשום הלך לישון רק בחצות בדר"כ ישן ב-8 התקשרתי לטיפת חלב לוודא אולי מחיסון לגיל שנה קיבל ביום א' שבוע שעבר אמרו שאין קשר זה אמור להיות חיסון משופר בלי תופעות לוואי-אבל זה ממש אידיווידואלי לילד. את החיסון של גיל חודשיים בכלל לא הרגשנו, אבל לעומתו את החיסון של גיל ארבע חודשים, שקיבלנו לפני יומיים,הרגשנו במלוא עוצמתו(למרות שזה אותו חיסון עם תוספת שתי טיפות נגד פוליו) X היה ממש חולה-38.8 ועכשיו הוא מתגבר על זה לאט. אז תדעי שיש תופעות לוואי ביום רביעי X קיבלה שוב חיסון, בעצם שניים. האחד היה הבטיטיס B, מכיוון שהמוצא שלי ישראלי... ישראל היא ברשימת המדינות ה"מסוכנות" במע' הבריאות ההולנדית.... החל מהבוקר אנחנו חווים שלשולים, למי שנגעלת מתיאורים מדויקים שלא תמשיך לקרוא.... הצבע הוא צהוב בהיר עם גושים לבנים סטייל קוטג'... וככה זה אחרי כל האכלה. היא גם לא גומרת בקבוק, כמנהגה, היא די מסטולית שכזאת, אמנם מחייכת אבל לא אקטיבית כמו תמיד X שלי קיבל את החיסון בגיל שנה וחודש, עד היום העשירי הכל היה בסדר גמור ומאותו היום הילד פיתח חום מאוד גבוה 40מעלות,במשך 3 ימים!!!! אני כמובן לא הייתי שקטה ולקחתי אותו מיד לרופא שאישר לי שהחום הוא תופעת לוואי של החיסון. מה אני יגיד לך כ"כ כעסתי על עצמי שחיסנתי אותו בדיעבד הייתי מחכה עוד קצת ,את Y אני יחסן רק בשלב מאוחר יותר כי את מה שX עבר אני לא רוצה שגם הוא יעבור. ועוד משהו- אני הפרדתי את החיסונים ,בינתיים הוא קיבל רק אחד את ה-MMR שזה כנראה החיסון הקשה יותר ואת השני הוא יקבל רק ביוני. תראי-אני מאוד בעד לחסן את הילדים שלנו,כי אני חושבת שהסיבות הן מוצדקות,אבל כשהסבל שלהם כ"כ גדול מחיסון זה גורם לי לחשוב פעמיים, אבל עדיין עדיף שזה יהיה מהחיסון ולא מאיזו שהיא מחלה. שכחתי לציין שלקח לו שבוע להתאושש מהחיסון . אני חייבת להגיד שהצרחות הנוקבות אחרי המחומשת פשוט חזרו אצלינו כל פעם ולא רק אצלינו... כנראה שזו תופעת לואי של החיסון. אני מצטערת שיצא ארוך אבל שימו לב !!!!!!!!!!! תבדקו לפני כל חיסון ועל תקחו כמובן מאליו את התופעות !!!!

סיבוב2

New member
את אכן חסרת אחריות ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

הילד שלך לא יצטרך להתמודד עם תופעות של חיסונים ..... אז מה עדיף שחס וחלילה הוא יצטרך להתמודד עם המחלה עצמה חוץ מזה שאת מסכנת את ילדך את מסכנת גם ילדים אחרים יש יותר מקרים של ילדים שחלו במחלות בגלל שלא חוסנו מאשר כאלה שחוסנו וחלו במחלה. שניהיה כולם בריאים

sharonik

New member
לא רציתי להיכנס תחת שם אחר

ואני עומדת איתנה מאחורי ההחלטות שלי !!!!! אני לפחות חוקרת ובודקת מה נכנס לגוף שלי התינוק שלי !!!!!!!!! ומקבלת החלטות בהתאם לכאן או לכאן. הטלפון של טיפת חלב ברעננה "טיפה מן הטבע" 09-7602979 שם אפשר לקבל הרבה מידע וגם לקבל את החיסונים בנפרד ולא במכה אחת. יכולתי להיכנס תחת שם אחר אבל אז הייתן חושבות שאני טרול אז אני לא - יש לי שם ואני פעילה פה בפורום כבר דיי הרבה זמן וחבל שאי אפשר להביע כאן את כל הדעות ולקבל התייחסות עניינית - התגובות האלו גורמות אר כך לבנות להיכנס תחת שמות אחרים. אי אפשר שהכל יהייה כאן סכרני מתוק ודביק - מותר גם להביע דעות אחרות

dafgol

New member
שרון , טוב מאוד שאת בודקת !

אני חיסנתי עד היום את כל החיסונים וגם כנראה אמשיך ככה , אבל לא לפני שאני מוודאת בדיוק מה נכנס לבר לגוף , ומה הסיכונים. כמובן שמותר לך להביע את דעתך בכל נושא , מן הסתם בכל נושא יהיו דעות לכאן ולכאן. את יודעת איך זה ....שני אנשים...שלוש דעות...
וזה בסדר ! אני חושבת שכל הורה עושה בשביל הילד\ה שלו הכי טוב שהוא יודע ויכול , זה לא בהכרח שכל ההורים יסכימו על הכל....אבל בהחלט צריכים לכבד אחת את השני ואת ההחלטות של כל אחת.

sharonik

New member
לא רציתי להיכנס תחת שם אחר

ואני עומדת איתנה מאחורי ההחלטות שלי !!!!! אני לפחות חוקרת ובודקת מה נכנס לגוף שלי התינוק שלי !!!!!!!!! ומקבלת החלטות בהתאם לכאן או לכאן. הטלפון של טיפת חלב ברעננה "טיפה מן הטבע" 09-7602979 שם אפשר לקבל הרבה מידע וגם לקבל את החיסונים בנפרד ולא במכה אחת. יכולתי להיכנס תחת שם אחר אבל אז הייתן חושבות שאני טרול אז אני לא - יש לי שם ואני פעילה פה בפורום כבר דיי הרבה זמן וחבל שאי אפשר להביע כאן את כל הדעות ולקבל התייחסות עניינית - התגובות האלו גורמות אר כך לבנות להיכנס תחת שמות אחרים. אי אפשר שהכל יהייה כאן סכרני מתוק ודביק - מותר גם להביע דעות אחרות

סיבוב2

New member
אם היית יותר פעילה בפורום היית רואה

שאני גם פעילה וזהו הניק שלי ולא בעילום שם לגבי השאר אני לא אתאמץ אפילו

sharonik

New member
לא חשבתי שאת החלפת שם

פשוט הסברתי שאני לא החלפתי !!!!! ושאני פעילה פה בפורום ולא טרול שמחפש לעשות בעיות.

למה להתנפל בצורה נחרצת כזו?

גם אני לא נותנת את כל החיסונים עפ"י לוח הזמנים שקבע משרד הבריאות. אני בודקת, שואלת, מתייעצת ומקבלת החלטה, וזו זכותי המלאה - אני רואה בכך אפילו את חובתי המלאה. אני לא מוצאת, לדוגמא הגיון בלחסן את הבן שלי כנגד מחלת האדמת רק מפני שאולי מתישהו במהלך חייו הוא יעמוד ליד מישהי שאולי לא מחוסנת ובמקרה היא אולי בהריון ואולי הוא מסכן את העובר שלה. את רוצה להכנס להריון? התכבדי ותהיי מספיק אחראית כדי לבדוק אם את מחוסנת ואם לא, תדאגי לחסן את עצמך. אני לא מוכנה לתת לילד שלי חיסון מיותר, מה גם שמדובר בחיסון שתוקפו פג, בעוד שלחלות באדמת ולקבל חיסון טבעי זה לכל החיים. לא צריך להיות בת יענה ולהגיד יהיה בסדר בכל מצב, גם אלה שמחסנים עפ"י הנחיות טיפת חלב וגם אלה שבוחרים לנקוט בדרך אחרת.

סיבוב2

New member
מרב יקרתי צריך לעשות הפרדה

יש הבדל בין לא לחסן בכלל לבין לחסן באיחור של חודשיים שלושה מחלת האדמת לפי מיטב ידעתי לא גורמת למוות חס וחלילה או לנכות לעומת מחלות אחרות שכן

קראתי שוב, ולא מצאתי שנכתב

שלא לתת חיסונים בכלל באופן גורף. נכתב שצריך לשאול, להתעניין, לבדוק אם אפשר לפצל, לדחות, ובכלל לא לקחת הכל כמובן מאליו. נכון שמחלת האדמת לא גורמת למוות, אבל החיסון שהיא ניתנת בו הוא בדיוק זה השנוי במחלוקת כה גדולה, ובכל זאת אנחנו לא צועקים מדוע זה כך. האם בטיפת חלב מספרים לך על כל תופעות הלוואי שיכולות להיות? אם קיימת אפשרות לפצל את החיסונים מדוע לא נותנים לנו אותה, הרי אנחנו משלמים כסף עבור החיסונים האלה.

סיבוב2

New member
מרב בטיפת חלב שלנו הזמינו אותנו

חודש לפני חיסון גיל שנה ( MMR ) לפגישת הסברים עם המלצה לפצל את החיסון מאחלת רק בריאות לכולם

niniv

New member
אז קודם כל-

האדמת אמנם לא גורמת למוות, אבל, היא יכולה לגרום למומים קשים מאוד בעוברים, אם האמא נדבקה באדמת בשליש הראשון של ההריון. חוצמיזה- אני מצדיעה לכל מי שמבררת לפני כל חיסון מה ומי וכמה, ואני אומרת כל הכבוד למי שפיצלה את החיסונים, זה נראה לי הגיוני יותר וחבל לי שלא הייתי מודעת מספיק.

לכן אמרתי שמי שרוצה להכנס להריון

צריכה לבדוק אם היא מחוסנת. חוסר אחריות של נשים הוא בעיני לא סיבה מספיק טובה, לדעתי, בשביל לתת לילד שלי חיסון מיותר.

אמממאאא

New member
מי שרוצה לדעת צריך לחפש מידע

טיפת חלב היא מאד מגמתית .בל הורה צריך לחפש מידע בעצמו. אם את רוצה מידע יש את הספר של ד"ר חיים רוזנטל שהוא רופא וגם הומהופט ויש אתר באינטרנט של עמותת חסון (לא יודעת מה הכתובת). אני בדקתי חקרתי ולא מחסנת. בהצלחה

wildcat6

New member
תוכנית בשידור חוזר ממזמן

מאז השידור של התוכנית הכניסו את החיסון שהם המליצו עליו אצל שחר קנינו אותו פרטי אצלנו תמיד מסבירים על החיסונים ותמיד אפשר לפנות לאחות בשאלות

niniv

New member
יפה...

טוב לדעת... זה קצת מרגיע....(קצת הרבה...)

sharonik

New member
וסתם כדי לעשות קצת טוב על ה - ../images/Emo23.gif

אני לא מחפשת לעשות פרובוקציות אלה באמת לעלות נושא שמאוד חשוב לי שמאוד מדאיג אותי - ואני מתלבטת בו קשות.

למעלה