לפני שבועיים בערך העלתי את הנושא
וחטפתי ביקורת נוראית על כך שאני חסרת אחריות וטפילה חברתית. אני מוכנה שיקראו לי בכל שמות הגנאי שבעולם ובלבד שהילד שלי לא יצטרך להתמודד עם תופעות החיסונים. מה שהכי נורא בעיני זה שאתן מספרות כאן על תופעות חמורות מאוד של החיסונים ואף אחת לא חשבה אולי לא לתת? אולי אם היו כאלו תופעות בחיסון הראשון לחכות קצת עם השני ? לבדוק ? לראות אולי אפשר לפצל ? משהו ? ליקטתי כאן רק חלק מהתגובות על החיסונים מהשבועיים האחרונים : לחיסון הראשון X הגיב בשלשולים למשך שבוע !!! חוץ מזה אני ממש מאמינה שכל ילד מגיב אחרת ולכן אין דבר כזה ש"בטוח זה לא מהחיסון". צריך לקחת בערבון מוגבל את טיפת חלב ועצותיהם גם ל X הופיעה (ממש משומקום) דלקת עיניים היסטרית וחום - לקחנו אותו לרופא ובאמת , זה היה מהחיסון. אחרי 24 שעות זה גם עבר. קחי אותו לרופא - כדי שתהיה עם שקט ! אתמול, כל החלפה של הפשוש היתה עם יציאה (לא אופייני), בערב בבית (אישי טוען-אני לא הייתי) שהבטן שלו היתה נפוחה מאוד וכל הזמן עשה גרפסים מלמעלה ומלמטה (והתברר היום שגם בגן כל הזמן עשה) ופיתח גם מעט מעט חום (בקיצור הילד לא כתמול שלשום הלך לישון רק בחצות בדר"כ ישן ב-8 התקשרתי לטיפת חלב לוודא אולי מחיסון לגיל שנה קיבל ביום א' שבוע שעבר אמרו שאין קשר זה אמור להיות חיסון משופר בלי תופעות לוואי-אבל זה ממש אידיווידואלי לילד. את החיסון של גיל חודשיים בכלל לא הרגשנו, אבל לעומתו את החיסון של גיל ארבע חודשים, שקיבלנו לפני יומיים,הרגשנו במלוא עוצמתו(למרות שזה אותו חיסון עם תוספת שתי טיפות נגד פוליו) X היה ממש חולה-38.8 ועכשיו הוא מתגבר על זה לאט. אז תדעי שיש תופעות לוואי ביום רביעי X קיבלה שוב חיסון, בעצם שניים. האחד היה הבטיטיס B, מכיוון שהמוצא שלי ישראלי... ישראל היא ברשימת המדינות ה"מסוכנות" במע' הבריאות ההולנדית.... החל מהבוקר אנחנו חווים שלשולים, למי שנגעלת מתיאורים מדויקים שלא תמשיך לקרוא.... הצבע הוא צהוב בהיר עם גושים לבנים סטייל קוטג'... וככה זה אחרי כל האכלה. היא גם לא גומרת בקבוק, כמנהגה, היא די מסטולית שכזאת, אמנם מחייכת אבל לא אקטיבית כמו תמיד X שלי קיבל את החיסון בגיל שנה וחודש, עד היום העשירי הכל היה בסדר גמור ומאותו היום הילד פיתח חום מאוד גבוה 40מעלות,במשך 3 ימים!!!! אני כמובן לא הייתי שקטה ולקחתי אותו מיד לרופא שאישר לי שהחום הוא תופעת לוואי של החיסון. מה אני יגיד לך כ"כ כעסתי על עצמי שחיסנתי אותו בדיעבד הייתי מחכה עוד קצת ,את Y אני יחסן רק בשלב מאוחר יותר כי את מה שX עבר אני לא רוצה שגם הוא יעבור. ועוד משהו- אני הפרדתי את החיסונים ,בינתיים הוא קיבל רק אחד את ה-MMR שזה כנראה החיסון הקשה יותר ואת השני הוא יקבל רק ביוני. תראי-אני מאוד בעד לחסן את הילדים שלנו,כי אני חושבת שהסיבות הן מוצדקות,אבל כשהסבל שלהם כ"כ גדול מחיסון זה גורם לי לחשוב פעמיים, אבל עדיין עדיף שזה יהיה מהחיסון ולא מאיזו שהיא מחלה. שכחתי לציין שלקח לו שבוע להתאושש מהחיסון . אני חייבת להגיד שהצרחות הנוקבות אחרי המחומשת פשוט חזרו אצלינו כל פעם ולא רק אצלינו... כנראה שזו תופעת לואי של החיסון. אני מצטערת שיצא ארוך אבל שימו לב !!!!!!!!!!! תבדקו לפני כל חיסון ועל תקחו כמובן מאליו את התופעות !!!!