מישהו הבחין כמה הישוב מכוער !!!

מישהו הבחין כמה הישוב מכוער !!!

למרות שאני יודעת שמספר המבקרים באתר קטן, ובטח ובטח מרבית התושבים אליהם אני מתכוונת להתייחס , כלל לא נכנסים לפורום. קצה נפשי באנשים ששמים פס ולא איכפת להם מאיך שהישוב נראה או מה קורה ס"מ אחרי השער או הגדר שלהם !!! מה שחשוב זה שהרחיבו ובנו בתים יפים ומעוצבים - בטוב טעם ועם אדריכל ומעצב פנים . שהחצר יפה ומטופחת ופורחת - לא משנה , הגזם והזבל יכול להיות בחוץ , אני לא רואה אותו מהמרפסת .... חברים , הצורה שהישוב נראה משדרת "גועל נפש" ובטח ובטח לא ישוב יוקרתי שכדאי לחיות בו. לא נמאס לכם לראות את הישוב מלוכלך ומכוער עם כל הגזם והזבל שאנשים משליכים מעבר לגדר שלהם - כאילו שמשם והלאה זה לא שייך להם ולכן אפשר לזרוק. למה ביום שלקחו את הגזם וכל נקיונות פסח , שוב הוציאו תושבים יקרים את הזבל שלהם החוצה לרחוב. יעבור שבוע שלם עד שיקחו את זה שוב !! ממש לא איכפת לאנשים שככה מתקבלים אורחים שמגיעים לישוב !! אגב,גם לתושבי לפיד עצמם מגיע לראות נוף ורחוב נקי, לא ?! אני חושבת שחייב ממש חייב לעשות עם זה משהו ולהתחיל לקנוס את התושבים שמוציאים זבל לרחוב בכל יום שנוח להם לרחוב. לפני כשעה חזרתי לישוב ואמנם הדרך אליי הביתה כוללת רק מספר קטן של רחובות , אולם בזאת הספיק לי לראות איך למשל לאורך רחוב השקמה מהככר לבית הספר ניצבות ערמות גזם , שכל אחת מהן תופסת מקום חניה שלם , הוצאו לרחוב לפני לפחות יומיים וישארו שם עוד יומיים, האורחים שיגיעו אליהם יזכו לקבל פנים מלבבת וכך גם האורחים של כל אחד אחר מהישוב. דוגמא מלבבת נוספת נמצאת ברחוב הגליל , שם עוד מיום ראשון משעות אחה"צ המוקדמות ,כמובן אחרי שהזגם נסע ... יושב לו על המדרכה וגם מפריע למעבר הולכי הרגל , ארון שלם מפורק.מראה שמזכיר לי את עזה בטלויזיה !! כמובן תושבים יקרים התאורים הנוספים יכלו להכיל דפים שלמים , אבל די בכך כדי להבין את התמונה ולהבין שהגענו למצב קשה ובלתי הפיך . תושבים בישוב ממש לא מעניין אותם מה קורה מעבר לגדר שלהם והמצב רק מחמיר וכולל גם את חניית הרכבים על המדרכות , שמלבד היותם מכוערים ומשדרים זלזול , גם מסוכנים. זה כולל גם את שיטוט הכלבים ברחבי הישוב וצואת הכלבים שמעטרת את המדרכות וגני השעשועים. חייבים לעשות מעשה ולהתחיל לתת קנסות. ושלא יתחילו עם התשובה "נאמני ניקיון" כי זה פשוט לא עובד. נכון שזה לא נעים לתת קנסות, אבל תצאו היום החוצה , תעשו סיבוב בישוב ואז תבינו על מה אני מדברת !! בברכת חג פסח נקי מלבב ושמח רותי

מסכימה עם כל מילה שלך

אנחנו נאמני ניקיון ויש באפשרותי לתת דוחות , אבל האם זאת הדרך? אנחנו לא ניחשבים לישוב נאור עם אנשים מבינים? עבדתי בגינה לפני יומים כל הגזם נמצא אצלי בגינה עד יום א' , אז רק את ואני מסוגלות לראות? אני מסכימה לחבור לנאמן ניקיון של הישוב וביחד למלא דוחות ולשלוח , כי כניראה זאת הדרך היחידה שאנשים יבינו...ותאמיני לי שכני היקרים הוציאו גזם ביום א' בשעה 19:00 המזבלה עמדה שבוע...העיקר שהגינה שלהם היתה יפה...

kiyossi

New member
לא רק לכן מפריע ../images/Emo64.gif

רותי, אכן הישוב נראה כך בגלל קומץ תושבים שלא שמים קצוץ על איך נראה העולם מעבר לאף שלהם, אותם תושבים ואחרים אף התעלו על עצמם בהסבירם את מעשיהם בתירוצים שונים שאותם תוכלי אף לשמוע מידידנו ג'קי פינטו שלא מתבייש להעיר להם. מיכוון שצדק בדבריך (אותם אנשים אולי לא נמצאים כאן...) ןגם אם כן הם בטח לא ישנו מהרגלם בגללך או בגללי (לאחר שהערתי את תשומת ליבם על כך בעבר) הייתי ממליץ להעביר את התלונה לועד היישוב עם העתק למועצה בתקווה שמישהו ישים קץ למפגע הוירטואלי הזה שטומן בתוכו (תרתי משמע) מפגעים עתידיים אחרים עם בא הקיץ (נחשים ועוד צרות שאינן מוזמנות). עניין נוסף- שמתי לב שגם כשאחרים שומרי חוק זורקים את פסולת הגינה שלהם, הם אינם טורחים לחשוב על מיקום זריקת האשפה. לדוגמא- ליד עמודי תאורה ופילרים של בזק / חברת החשמל, והתוצאה תהיה פגיעה של המנוף באותם אלמנטים שהזכרתי. אני קורא מכאן לגלית להמשיך ולפרסם ע"ג פליירים ומאחרי חשבון הועד ובכל הזדמנות את הבקשה וההתראה לפני ביצוע ברירת קנס למשליכי הפסולת ברשות הרבים וליישם את מה שהוצע כאן לאלה שאינם שומרים על החוק. אגב- בהמשך לפעילותך הברוכה בצופים, אולי ניתן כאפקט של חינוך בזמן הפעילות להכין שלטים בכניסה לישוב ,לחלק פליירים לתושבים בבתים ולערוך הרצאה גם לילדים שיפיצו את עניין זה להוריהם. שבת שלום יוסי

לא בשביל להעליב , אבל

למה אתה תמיד נותן עצות מה לעשות. בוא תרים את הכפפה ותעשה מעשה. אני מוכנה להצטרף למאבק !! מדיבורים לא יוצא שום דבר, נראה אותך במעשים. קדימה יוסי , אני אחריך ...

kiyossi

New member
על עצות ועל עובדות

רותי, "לא בשביל להעליב" אבל העלבת,לא רק לדבר אבל רק דיברת, למה את מכלילה בהכרזתך? - תמיד כשאת יודעת (או לא) שאני עוזר בלי דיבורים ובד"כ גם בלי שיודעים, ובכל הזדמנות כשמשמיצים פעילות מבורכת למען הקהילה אני שם כדי להגן (גם עליך ולא פעם אחת), אני חושב שבתפקידך את יכולה לתרום יותר בשבט מאשר אני ולכן הצעתי את מה שכתבתי למעלה, אם יש לך הצעות כיצד אני יכול לתרום בענינים אחרים ,ספרי לי אבל אל תתקפי -לא מתאים לך, במקום זה בואי והציעי לי ולאחרים הצעות כיצד ניתן לעזור. אני בטוח שלא כתבת כאן רק בכדי לפרוק את עצבייך על אותם שכנים שליכלכו את הרחוב שלנו, כתבת כאן מתוך כאב וכך גם אני חש. מרים את הכפפה ומצפה לעוד אנשים שיפנו לועד בדרישה לאכוף את החוק. עד כאן דיבורים. רותם, הרעיון שהעלית לא רע בכלל ואתה גם צודק, לא מאמין ששכן ירגיש נח לקבל מכתב כזה, אבל לדעתי, אותם תושבים שזורקים אשםה אינם תמימים, ואם הם שמים קצוץ על מה שיגידו הם גם ישימו קצוץ על המכתב שלך. הרעיון בהחלט בר ביצוע וכדאי לנסותו אבל לא רק זו הדרך, אני מאמין ומקווה שאם אותם שכנים לא יחזרו על מעשיהם תדיר הרי התוצאה הטובה הושגה, אך אם לא מה הפעולה הבאה שצריכה להנקט כאן??? לדעתי מדובר על טיפול שורש שצריך להגיע מהוועד / מועצה, וכאן אתה מוזמן להצטרף אל רותי ואלי בשליחת מכתב אל ועד הישוב . אני מצפה מעוד קוראים שאכפת להם לבקש זאת מהועד למען שמירה על איכות חיינו. ועכשיו למעשים. שבוע טוב יוסי

אירילה

New member
אפרופו ועד, מה קורה עם תפקוד הועד??

יש לי את התחושה כאילו הועד לא מתפקד...רוחות המנשבות מכוון המועצה ,לא מבשרות על יחסים תקינים. גם פרוטוקולים לא הועברו לפורום בחודשים האחרונים ,היתכן כי אני טועה וזו סתם תחושת סרק??? גרשון

חבל על הפנייה לועד

עצתך אכן נכונה לכתוב מכתב לוועד אך האם היא תועיל, לדעתי לא. הרי רוב תושבי היישוב אינם יודעים כלל מי נמצא בוועד היכולת שלהם לייצג נאמנה את האינטרסים של היישוב מול המועצה משולבים באינטרסים אישיים שלהם כך שקודם כל אין להם את הרצון, שכן האינטרסים האישיים שלהם עדיפים על האינטרס הציבורי שעליו הם אמונים, וגם הייתי אומר כי אין להם את היכולת לעשות זאת.

pini19

New member
לפיד ישוב יפה!!

ובטח ובטח באביב שכל הפרחים פורחים בכניסה. יש בעיה כנראה של חוסר הסברה בנושא הגזם ויש בעיה קשה עם היום או השעה של איסוף הגזם. לדוגמא : עם איסוף הגזם הוא ביום ראשון ואתה גוזם ביום שישי , כמו הרוב הגדול, אז אתה עומד בפני דילמה: או שהגינה שלך תיהיה מלוכלכת בשבת או שהרחוב יהיה "מלוכלך" ואני חושב שעדיף שהגזם יהיה בשבת ברחוב כי זה פחות מכוער. כנראה שבגלל החגים היה בלבול אצל התושבים ולכן היה קצת גזם "שלא בזמנו". לגבי מיקום הגזם (על המדרכה , על הכביש) זה הועד צריך להסדיר. שימוש בדוחות צריך להיות הצעד האחרון שכבר אין בררה, לפני כן צריך לדבר, להסביר, והכי חשוב ולפנות באופן אישי .

kiyossi

New member
למען הסר ספק ../images/Emo219.gif

פיני ידידי, נכון הוא מה שכתבת, אך בהתייחס למה שאני התכוונתי הדברים כנראה לא ברורים ועל כך ארחיב. בכל הנוגע לזמן פינוי הגזם-יום א' , בגינה רב התושבים מטפלים בימי שישי או שבת, גזם שנאסף בשקים ניתן להסליק בחצר הבית עד מוצ"ש / א' בבוקר כמו שאני עושה בד"כ. גזם כמו גזעים , ענפים גדולים אכן בעיה והם נצפים זרוקים ברחוב, בליית ברירה זה המצב ולא לכך התכוונתי. הכוונה הייתה שיום א' בצהריים שהיה גם ערב החג, ממש מיד לאחר שהמשאית עם המנוף עזבה את לפיד, בחרו להם תושבים להשליך "חמץ" לרשות הרבים, אפניים ישנות, גיגית שבורה, חלקי רהיטים שבורים וגם גזם!. תגיד לי אתה פיני, כאדם בעל תבונה ומצפון, היית זורק דווקה בערב החג את כל מה שאספת כל השנה לרחוב??? נראה לך תמוה? זה קורה המון פעמים וצורם לעין. מקווה שהבנת את ההבדל הדק בין זבל לאשפה לגזם, את ההבדל בין המועדים ואת ההכרח שבלזהם את הישוב היפה שלנו. נ.ב.- ענישה וקנסות רק אם המעשה חוזר על עצמו והתושב מתחכם, הסברה בעיקר תביא למודעות ואכיפה רק במקרים קיצוניים.

nrotem

New member
אולי מסרים אישיים במקום פליירים?

אולי במקום פליירים גורפים שאנשים - במקרה הטוב - יעטפו בהם אבוקדו, נדפיס מסר אישי ונשים מתחת לשער למי שליד ביתו תמצא ערימה מטרידה? משהו כמו: "תושב יקר, ליד ביתך נמצאה ערימת גזם/זבל שלא בסמוך למועד האיסוף. ערימה זו מהווה מטרד לתושבים [...] חניה [...] הולכי רגל [...] נחשים ועקרבים [...]. אנו, קבוצת תושבים שאכפת להם ממראה הישוב, מבקשים ממך לשים לב בפעם הבאה [...]. נודה לך מאד אם תוכל למשוך את ערימת הגזם הנוכחית בחזרה אל תחום חצרך עד סמוך למועד האיסוף. אם צריך, נוכל לדאוג שמתנדבים יסייעו לך במשיכת הערימה [...]. אם הערימה אינה שלך - אנו מתנצלים על הטעות בזיהוי." זה נשמע לי יותר אפקטיבי מפלייר (אגב, "עפיפית", בעברית). אולי אני תמים. אני יודע איך אני הייתי מרגיש אם הייתי מקבל כזה מסר מתחת לשער שלי... אני מוכן, בכל מקרה, לעזור לאותם אלו שיגידו - "אתם צודקים, אני אמשוך את הערימה בחזרה לשטח שלי אבל קשה לי לבד".

תפסיקו להיות תמימים

מי שזורק קצוץ וגזם, יזרוק קצוץ גם לכיוון הפלייר. רק קנסות, ורק להכאיב בכיס. שום דבר אחר לא יעזור, וחבל על כל הדיבורים. אנשים שמוציאים גזם, אנשים שנותנים לכלבים שלהם להסתובב חופשי ולחרבן על המדרכות, זוהי דרכם, זה אופיים, ושום דבר לא ישנה ולא יחנך אותם. מצד שני, גם אלו סתם דיבורים, ועדנו היקר, העסוק בסגירת השער, לא מוצא את האנרגיה / הביצים / או כל דבר אחר כדי לנקוט בפעולות הדרושות כדי להפסיק את המחרבנים על המדרכות, ועל איכות חיינו.

אני למשל אולי תמים אבל לא נאיבי

את הגזם אני מאחסן בסלון ואז לכלב שלי יש איפה לעשות צרכים בלי צורך לצרוך סקקי ומצידי שסבאלה יצרח כמה צרחות שהוא צריך.

איכות סביבה

לרותי חכים: הנני משתדל לפעול בנושא "איכות סביבה" ובכללם נושא השלכת פסולת בשת"פ עם גלית וועד היישוב,אשמח אם יצטרפו עוד אנשים מהיישוב ונבנה צוות פעולה בתחום בנושא אכיפה. איתן ג'מיל

איתן התכוון אליי...

איתן אני בימים אלה מארגנת פגישה משותפת למשך המהלכים ואכיפה המוגברת ואני אזמן אותך גם כן. תודה ויומטוב , רותי

למעלה