היי ,אני אופר בארהב.
שלום לך ביטביט. שמי אודליה ,אני התחלתי לעבוד בתור אופרית מאוקטובר 2005 עד עכשיו יולי 2006 ואני עוד ממשיכה לעוד חודשיים . העבודה בתור אופר משתלמת במקרה ויש לך רכב מהמשפחה שיש לך יומיים חופש ,זמן לעצמך,לא הרבה ילדים ,לא נקיון,ושכר נורמלי . למה אני אומרת לך את זה ,בגלל שיש היום בנות שעובדות בתור אופר דרך חברות שמשיגות להן אישורי עבודה אבל אז הן מקבלות רק 120 דולר לשבוע . אני עובדת אצל משפחה שהילדה היא חינוך מיוחד בת 17 ,יש לי רכב (דלק עלי),היה לי זמן ללכת ללימודים בזמן שהילדה היתה בבית ספר,הכלכלה על המשפחה (אוכל).והשכר היה בין 350 ל400 לשבוע.כמובן שאת יכולה להשיג שכר יותר נמוך ושכר יותר גבוה ,אבל אל תשכחי לעשות חישוב כמה שכר את מקבל וכמה את צריכה להוציא ממנו כלומר מהו הנטו שלך לאותו שבוע. ואז כבר תוכלי לבדוק מה משתלם לך ומה לא . המלצות: *עדיף להיות אצל משפחה יהודיה שבמקרה ואת שומרת חגים או רק את החגי תשרי לפחות יהיה הבנה והתחשבות מצד המשפחה. *לא להתפשר על שכר מתחת ל350 במקרה הגרוע. *לא לחפש עבודה במקום רחוק מאוד ממקום מרכזי כי אז מה שיקרה שבאיזשהו שלב ימאס לך מנסיעות ארוכות ליעדים מרכזיים,ומה שיהיה תשארי בבית. וגם יהיה לך קשה מבחינת חברה,למה אני אומרת לך את זה:כי אני עובדת בניוגרסי,בעיר יחסית מאוד דוממת.ודיי קשה היה לי למצוא את החברה שאיתה אוכל לבלות כי 1:זה לא מקום מרכזי שיש אנשים מסביבך.2:ישראלים שהכרתי דרך אינטרנט גרים במרחק של שעה וחצי שעתיים ויותר נסיעה מה שלא מאפשר לך זמינות חופשית לצאת. אני מקווה שמה שכתבתי לך יעזור לך ,אם יש שאלות נוספות פשוט תכתבי לי למייל
[email protected]