מישהו היה היום בחרמון? עמוס? איך הי

spacera

New member
היה יום מעולה...

מבחינת תורים- לא היו כמעט בכלל, וזה מאוד חריג בהשוואה לפעמיים הקודמות שהייתי (זה היה גם בימי חול). חוץ מזה, היו מעט אנשים (יחסית, זה בכל זאת אתר קטן..), כך שאפשר היה לעשות הפסקות אוכל בין הגלישות בישיבה במסעדות בלי להימחץ, כפי שקורה לעיתים! המז"א היה נעים-קריר בבוקר-צהריים, אבל אחרי 13:00 השמש נעלמה לחלוטין ונהייה קר, כך שכאשר לא גלשתי היה לא הכי נעים. ענני האובך נראו מאיימים ויצרו אווירה של "אוטוטו גשם", אבל בפועל לא ירד דבר. הרוח היתה די חלשה ברכבל התחתון ןהתחזקה אחר הצהריים. ובתור סוכריה, האריכו את זמן הסגירה של האתר בשעה, כך שהוא נסגר ב-16:45, ובשעה הזו הספקתי לגלוש המון
לסיום, מבחינתי היה יום מוצלח. אבל באשר לשאלתך- אם התכוונת לבוא רק בשביל השלג או הרכבל מבקרים נראה לי שיש ימים נעימים יותר.

yaircarel

New member
האם כל הרכבלים היו פתוחים?

אני חושב לעלות מחר וביום שלישי. האם שווה?

spacera

New member
אם אתה גולש בעליון כדאי להתעדכן!

תראה גם את ההודעה של החרמון למטה בקשר למז"א הצפוי.. חוץ מזה, אני לא גולש בעליון עדיין, אבל ממה ששמעתי מסלול שיאון היה סגור, אבל נראה לי שהיתר היו פתוחים.

נשמע אידיאלי! אבל קראתי משהו אחר

לגמרי בפורום סקי בנענע. תורים ארוכים ורכבלים לא פעילים.

spacera

New member
תורים ארוכים כנראה היו לרכבל העליון

אבל לא גלשתי שם, אז אין לי מידע מדוייק. בקשר לרכבלים, שמעתי שבעליון מסלול שיאון לא עבד. אבל אולי היו עוד מסלולים לא פעילים. בכל אופן, בתחתון ובבינוני התורים סבירים רוב הזמן שהייתי. המעליות אמנם הפסיקו גם כאן פעמיים, אך לזמן קצר. כך שמה שכתוב בנענע מתייחס כנראה בעיקר לרכבל עליון.

תודה! השיאון לעניות דעתי הוא המסלול

היפה בחרמון, לגולש בינוני ומעלה, וזה כולל כמובן גם את ה"מסלולים" המאולתרים שמובילים בסופו של דבר למעלית של השיאון. כך שבלי השיאון, לדעתי אין סיבה לעלות לחרמון ממרכז הארץ.

yaircarel

New member
צודק במאה אחוז

חוץ מזה אני לא בדיוק יכול להבין למה תמיד השיאון הוא זה שסגור. הוא ומסלול ערער. לך תבין? הרי הרכבל של השיאון די מוגן מרוח ובכל מקרה זה רכבל של fixed grip כך שאין בעיה כמו ברכבלים המהירים. על טי ברים אין בכלל מה לדבר הרי אפילו בהוריקן אפשר להפעיל אותם. רק שידאגו לשילוט נורמלי. אגב אחד היתרונות של השיאון הוא שיצא לו שם של מסלול למתקדמים בלבד (מה שממש לא נכון) כך שכמעט ולא מגיעים לשם כל הנפילים שמכסים את מסלול חתול כשטיח.

ggilead

New member
איזה מסלולים עשית שאתה מדבר אם לא

אם לא עשית את העליונים !? אין הרבה מסלולים בחרמון, ובלי לעלות למעלה אין כל כך איפה לגלוש, אלא אם אתה לא יודע לגלוש ואז אין לך בכלל מה לכתוב על זה פה, כי אף אחד לא מדבר על המעליות הקצרות למטה....

Babit

New member
היה עמוס מאוד,תורים נוראים...

עד סביבות 12-1 רק שני רכבלים עבדו,המבקרים וזה שצמוד לו. זה היה בלתי נסבל. רק רכבל אחד לגולשים שרוצים לעלות למעלה. כל איזור שיאון היה סגור עד אחת שאז פתחו את אחד ה Tבאר אך שיאון נשאר סגור. אח"כ פתחו גם את הרכבל השני אבל הוא עשה בעיות וסגרו אותו ובסוף פתחו אותו שוב. רק מסביבות שלוש התורים התחילו להתקצר ומ 4 היה ממש פנוי, לא יותר מדקה תור, אבל אז סגרו כבר את Tבאר שיאון וערער. כל היום היתה רוח חזקה מ 1700 מ' שהעיפה חתיכות ברד-ממש לא נעים ולפעמים כואב. משלוש היא נעשתה עוד יותר חזקה וממש הקשתה על הראיה במקומות מסוימים. השלג היה במצב מצויין כבר מההתחלה עם המון מקומות בתוליים ועמוקים.

למעלה