מישהו הרגיש את השפעות שעון הקיץ בצום?

מישהו הרגיש את השפעות שעון הקיץ בצום?

לדעתי סתם התקשקשות פוליטית מיותרת, הנה, אנחנו חיים ברוך ה' גם עם שעון הקיץ

yoelnd

New member
היה ממש בסדר גמור!!!

אישית, 25 שעות צום לא משנה יום לילה, וכד', שעה לפה שעה לשם.......

יפיופה62

New member
קמתי עם כזה כאב ראש

שבדרך כלל אני צמה בסדר ופשוט הייתי ממש לקראת עילפון

סביב הדיונים שחוזרים על עצמם מידי שנה..

מתי ייגמר שעון הקיץ ויתחיל שעון החורף,
הטיעון התמידי והמנצח של המפלגות החרדיות/ דתיות היה הימשכות צום יום כיפור...
והנה, עברנו את זה בשלום ללא כל בעיה

יפיופה62

New member
מה הבעיה צום תשעה באב גם נמשך ארוך

ואצלנו כל שנה אנחנו עם שעון קיץ

נ

נווהשאנן

Guest
יש לזה השפעה

זה לא סתם התקשקשות. צריך להבין שהקושי בצום הוא פסיכולוגי ברובו, ובמצב כזה אפילו שינוי שעה סמלי, משפיע.
סה"כ הצום הוא 25 שעות תמיד בלי קשר לשעון קיץ או חורף. מתוכן חצי ישנים, נשאר 12 שעות לתפילה. יש אולי 40% חולשה פיזית והשאר פסיכולוגי,

נודה על האמת...

הבעיה הפסיכולוגית היא שלי ושלך, לא של כל עם ישראל.
אם הוכח כלכלית שזה חוסך מליונים, זה די גובר על ההרגשה שלנו, כאשר נודה על האמת...בזמן מנחה כבר רואים את הסוף.
אני לא חושב שצריך לזרוק את הפסיכולוגיה כטיעונים מרכזיים בוויכוח הפוליטי. שכן, זה מקטין את כולנו, עושה מאיתנו צחוק וכך אנחנו נראים בכל ויכוח פוליטי אחר

נ

נווהשאנן

Guest
דבר שבקדושה

הויכוח על השעון קיץ לא קשור רק ליום כיפור זה רק פן אחד בויכוח. יש מספיק טענות למה צריך לבטל אותו. אבל כשמדובר בדברים שבקדושה פתאום כולם נהיים דן חסכן. רוב עם ישראל כן מקדש את יום כיפור בצום ו/או תפילה. לדעתי אי אפשר לנתק\להתעלם מההיבט הפסיכולוגי של הצום שכן הוא חלק אינטגרלי ממנו

נכון

ואנשים בונים בתים במיליונים ואז מתקמצנים בסוג הקלף של המזוזה, כי להוציא 150 ש"ח זה עולה יותר מאשר מזוזה ב- 50 ש"ח.
הדיון הוא לא סביב יום כיפור, אלא סביב סיום תקופת השעון שנגמרת בעוד כשבוע וחצי
ואישית אני חושב שאם אני בחרתי להיות דתי שומר תורה ומצוות, זאת הבעיה שלי בלבד ואני אף פעם לא יכול ורשאי להשתמש בזה כטיעון ו/או לצורך קבלת הקלות. אני מעולם לא השתמשתי בקלף הזה בצבא (ושם אפשר הרבה), לא בעבודה וגם לא מול מערכות חבריות אחריות שיש לי

נ

נווהשאנן

Guest
אוקיי

אני מבין את הטיעון שלך וכל הכבוד לך שאתה עומד בעקרונות שאתה מציב.

מסכימה

היה מאד חם זה נכון אבל, כבר היו שנים שהיה שעון חורף ביום כיפור והיה מאד חם ומעבר לזה צמנו גם ככה 25 שעות רק שזה התחיל שעה יותר מאוחר (ב18:20 במקום ב17:20) והסתיים שעה יותר מאוחר (ב19:20 במקום ב18:20) אז מבחינתי לא היה שום הבדל.

למעלה