מישהו התחיל תואר ראשון בארץ והמשיך בארה״ב?

natalyd

New member
מישהו התחיל תואר ראשון בארץ והמשיך בארה״ב?

גרה בארה״ב ומנסה להבין איך לסיים את התואר מהארץ..

gidishemer

New member
Transfer student

היי,
אני לא עשיתי את זה אבל מכיר מעט את התהליך מהצד השני (חבר סגל באוניברסיטה פה).

הנוהלים משתנים בין מוסד אחד למשנהו, אבל בעקרון יש אפשרות לעשות את זה. את תנסי להיכנס לאוניברסיטת חלומותייך כ- transfer student. במידה ואת מתקבלת, הם יאשרו חלק (רק חלק) מהקרדיטים שקיבלת מקורסים בארץ וימירו אותם לקרדיטים מקוריים. ברוב האוניברסיטאות אי אפשר להעביר יותר מחצי מהקרדיטים שנחוצים לתואר המקומי (ללא קשר לשאלה אם הם מגיעים ממדינה אחרת או מאוניברסיטה מקומית אחרת).
בדרך כלל, המוסד הישראלי יצטרך לשלוח את הציונים שלך באנגלית ובדרך כלל תצטרכי לעשות evaluations על ידי מקור מוסמך שמאושר על ידי ה- WES.

כאמור, לכל מוסד יש את המדיניות שלו והכי טוב זה לבדוק ב- Admissions של המוסדות הרלבנטים לך מבחינת מיקום ומחיר. אני מוסיף לינק רלבנטי לאוניברסיטה שלי רק לשם דוגמה:
https://admissions.unc.edu/apply/tr...onal-students-application-materials-transfer/

לסיכום, את בכל מקרה תצטרכי שנתיים פה (זה היה המצב גם אם היית עוברת מאוניברסיטה מקומית אחת לשניה), אבל יותר סביר להניח שתצטרכי משהו בסביבות שנתיים וחצי עד שלש, הכל בתלות בקרדיטים שהם מאשרים.
תרגישי חופשי לשאול עוד שאלות אם אני אוכל לעזור

natalyd

New member
תודה :)

אני גרה פה כבר 6 שנים הזמן לא בעיה, הבעיה זהלהבין איך מתחילים את כל זה- ז״א בארץ נשארו לי שלושה סמסטרים לסיום תואר במשפטים- ככה שמנסה לסיים פה ופה זה דיי נראה שאצטרך להתחיל הכל מההתחלה.

gidishemer

New member
קחי בחשבון שאין פה תואר ראשון במשפטים

משפטים זה תואר מתקדם, אבל בהחלט יכול להיות שחלק מהקורסים שעשית יוכלו להיחשב כחלק מהקרדיט

בהצלחה!

Boston Guy

New member
את מתכוונת לסיים תואר אמריקאי במשפטים? זו בעייה...

בארה"ב, "תואר במשפטים" הוא תואר שני. אין כאן תואר ראשון במשפטים.

את גם כותבת שאת חיה בארה"ב כבר שש שנים.
האם את מתכוונת שאת למדת בישראל עד לפני שש שנים ואז הפסקת ועברת לארה"ב - ועכשיו את רוצה להמשיך ללמוד ולסיים את התואר, אחרי הפסקה של שש שנים?
ברוב המוסדות האקדמאים בארה"ב יש "חוק ההתיישנות" - שאומר שאם עברו X שנים מהיום שבו התחלת את התואר הראשון ועדיין לא סיימת אותו - אי אפשר להמשיך ללמוד ולסיים את התואר. באוניברסיטאות שאני מכיר, X=6.

oligomerization

New member
שווה לבדוק מול האו"פ

כלומר לראות האם אתה יכול לסיים את התואר באו"פ...(לנסות לראות האם אתה יכול לקחת את הנ"ז שלך ולעבור לאו"פ)...

למעלה