מישהו התנסה בבית העלמין ב KOZMA

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
מישהו התנסה בבית העלמין ב KOZMA

ובכן חברות/ים, ההכנות לנסיעה נמשכות. אני משתדלת לעשות זאת בדקדקנות כדי להפיק את המירב. שמעתי מכם דברים לא טובים על המשרד של הקהילה היהודית ברחוב SIP. האם יש משרד/מודיעין בכניסה לבית העלמין ברחוב KOZMA? האם הם עוזרים? מבינים עברית או אנגלית? אמרו לי שהם מבינים שטרות של דולרים אבל נחוצה לי גם שפה... ואיך בכלל מגיעים לשם? הוא מחוץ למפה שלי, כנראה מאוד רחוק ממרכז העיר. תודה מראש למשיבות/ים!

vera2

New member
בבית הקברות ברחוב קוזמה

יושבים שני אנשים מאוד לא סימפטים בקושי מועילים בטובם לענות לפונים. הכל ממוחשב ואם יש להם רצון טוב יכולים לענות על כל שאלה.תכיני לך את כל הפרטים שידועים לך בכתב כך שאפילו לא תצטרכי לדבר. הם נותנים את הכתובת של הקבר הכל מאוד מסודר. בשלב הזה צריך שיהיה איתך מישהוא שמכיר את בית הקברות כי הוא מאוד גדול ואפשר ללכת לאיבוד כמו ביער.למרות שלאחרונה כרתו הרבה עצים. לקברים שאין מי שיטפל בהם או( לחלופין משלמים לצועני שעובד שם) הצמחיה מכסה את המצבה.יש אפשרות שאחד העובדים יקח אותך למצבה שאת מחפשת אבל, יש ימים ושעות מיחדים שהם עושים את זה תישאלי בבית הקהילה ברחוב שיפ. כן זה מאוד רחוק קרוב לשדה תעופה במסע שורשים של משפחתי המיני בוס שאסף אותנו בשדה התעופה הדרך הראשונה שלנו היה לבית הקברות וכך דור חמישי נתנו כבוד לסבתא שלי (נכדי)זה היה מעמד מאוד מרגש.אתענין באיזה מספר חשמלית נוסעים לשם ואודיע לך.

friend9

New member
תחבורה

לפני כמה שנים ביקרתי שם. נסעתי ממרכז העיר בחשמלית, והחלפתי חשמלית ליד שער בית הקברות הנוצרי. כל זה גזל כשעה וחצי, יותר מדי זמן לתייר הממהר. זה מקרה קלאסי שמצדיק מונית. בפנים, הרגשתי כמו בג'ונגל, והשתמשתי במקל לכיסוח הצמחיה (לצערי לא הצטיידתי במצ'טה). היה לי מספר חלקה, שורה ומספר הקבר בשורה, קיבלתי שרטוט בכניסה, ובכל זאת עוד חצי שעה עד שמצאתי את המצבה. גם הצטלמתי ליד הקבר הריק של חנה סנש. חוויה !

טומי*

New member
Rakoskereszturi זהו שמו של ....

בית העלמין הגדול ברח' קוזמה. עברית בטוח שאינם יודעים שם...אנגלית אולי אבל גם לא בטוח בזה. בכל אופן מצאתי לך דף גם באנגלית על ההיסטוריה של המקום, אנשים מפורסמים שקבורים שם. חנה סנש הייתה קבורה שם עד 1950 אז הועלו ארצה עצמותיה. מקוה שעזרתי במשהו.

טומי*

New member
ועוד משהו מעניין בשפה האנגלית

על היהודים בהונגריה, עם מלא לינקים מענינים

עב

New member
תודה לכולם

אבל מה יהיה? בכל מקום שיש לקהילה היהודית יד ורגל מסתבר שהיחס לא סימפטי
. למה הקהילה דפוקה כל כך? חשבתי שלפחות בבית העלמין הם יותר נורמלים. יתכן שאבקש מהחוקר שעבד למעני, לבוא אתי לבית העלמין הוא מכיר את כל הפרצופים שם. כבר "שריינתי" אותו ליום אחד כדי ללכת לארכיון. מקסימום אני מקווה שהוא יסכים ל"שעות נוספות". כמעט כל בני משפחתי מבודפשט קבורים בבית העלמין הזה. קראתי שיש שם 500,000 קברים, זה המון! באמת משהו ענק ועדיף שמישהו מקומי יבוא אתי. קרוב משפחה אמר לי להצטייד בשטרות של 20 דולר כי הם מאיצים טיפול בבקשות. די עצוב! ומראה שהמדינה שלנו בכל זאת קצת יותר טובה, עדיין לא נתתי לאף פקיד שטר כסף, מקסימום חיוך ודברי תודה.

ok45

New member
בית העלמין

סבא וסבתא רבה שלי קבורים בבית העלמין הזה. את הפרטים המדוייקים על מקום הקבר קיבלתי מהחברה קדישא ברחוב שיפ לאחר שפניתי אליהם במכתב באנגלית. מיקום מדוייק ופרטים כמו מקום מגוריהם האחרון מקום פטירה ותאריך. לצערי לא קיבלתי פרט אלמנטרי שהיה חשוב ביותר והוא שמות ההורים שלהם, קצת מוזר שלא תועד פרט כזה חיוני. עם המידע הזה בנות הדודה שלי עשו את המסע האחת מאשדוד והשניה מקנדה. האשדודית מצאה את הקבר צילמה תמונות, דאגה לשיפוץ ולטיפול בקבר. הקנדית לעומתה הגיעה מאוחר מידי לבית העלמין התחננה שיאפשר לה לראות את הקבר ובזה סיימה את חלקה. עצה חשובה: לקחת מונית ולהגיע לשם בשעה סבירה המקום נסגר בסביבות 16:00 בתחבורה ציבורית זה לוקח המון זמן!

עב

New member
תודה

כל הפרטים שאתם מוסרים חשובים, אז תנדבו כמה שיותר. כבר "הזהירו" אותי לבוא בבוקר ולקחת את הזמן.

vera2

New member
אני מאוד מופתעת מהתופעה של מתן שוחד

במשרד בבית הקברות אף פעם לא עלה בדעתי לתת להם כסף. כל מה שהייתי צריכה מהם זה את הכתובת אז לא היו נחמדים אלי אבל, קיבלתי את מבוקשי. הפונים בעצמם קילקלו את העובדים בזה ששולפים מהר את הדולרים. אין שום הצדקה לעשות את זה. המצב היה שונה ברומניה בתקופה של צ'אושסקו הזכור לשימצה. אז אמרו לשים במזודה שקיות עם קפה,מסטיק וגרבי נילון בלי זה היו מעקבים ומטרטרים את התייר. יותר טוב תהנו אתם מהכסף שלכם. שבת שלום Vera

עב

New member
אני מקווה להסתדר

החוקר אמר שיבוא אתי יום אחד, אז אני אנצל את שירותיו הטובים לבית העלמין ולארכיונים, שם אני צריכה אותו בעיקר כמתורגמן וגם כמי שיודע איזה מסמך לבקש וממי. את הסיפור של הכסף שמעתי מקרוב בקנדה שביקר כמה פעמים בבודפשט אמר לי ששטר של 20 דולר פותח כל דלת ומשכנע את העובדים לעזור. זה מקלקל כי תפקידם של הפקידים לעזור, בשביל זה הם מקבלים משכורת. אולי האמריקאים מוציאים כסף מהר מדי? או שהם אוהבים להרגיש שהם מלכי העולם עם שטרות של 20 דולר? אני מקווה להגיע לכל מקום ולמצוא את מבוקשי בלי בעיות. גם ככה היום של החוקר יעלה לי משהו, הוא לא עושה את זה בהתנדבות. שבת שלום לכולם, בלי בבקשה.

למעלה