נתקלתי בחברה הזאת "
מגיע לי החזרי מס שבח" אשר מציעה בדיקת זכאות להחזר מס שבח ללא עלות וללא התחייבות למי שמכר נכס ב 6 שנים האחרונות....
זה אמיתי? יש כזה דבר? או שזה סתם פישינג?
מכרתי נכס אני בספק אם מגיע לי החזר אבל בגלל שזה בחינם אני מתפתה לנסות מה דעתכם?
אל תדאג. הבדיקה הראשונית שלהם היא בחינם. אחרי כן, אם הם מצליחים לאתר משהו, המשך הייעוץ והטיפול כבר לא באים בחינם.
מה שכן, הם לא יכולים לבדוק שום דבר, ללא מס' זהות ותאריך הנפקה של תעודת הזהות.
לצורך הבדיקה הראשונית, הם לא מבקשים פרטי אשראי, ככה שאתה יכול (כנראה) ללכת לישון בשקט.
אצלנו לא פנו בנוגע להחזרי מס, אבל כן פנו (ויותר מפעם) בנוגע לתכניות חיסכון "עלומות".
יותר מפעם נתתי להם את פרטי הזהות הנחוצים, ובשני מקרים גם פגשנו (אשתי ואני) יועצים בפועל.
יש לציין, שיועץ של חברה אחת, טען שהוא ילווה אותנו לאורך כל הדרך וייעץ בנושא השקעות הכספים [עד שנחליט להשתמש בהם וייגמרו].
איני זוכר מה היה ההסבר שלו שהוא לא יגבה מאיתנו כספים עבור הייעוץ (אולי כי הוא מתפרנס מהחברות שמשקיעות את הכספים שלנו).
יש לציין, שעד היום הוא מגיע אלינו 3-4 פעמים בשנה וממליץ להעביר כספים מקרן כזו לאחרת (כי יותר משתלם).
והוא גם מסייע טלפונית כאשר מתקבלת מצידנו החלטה לממש כספים. הוא איש נעים הליכות ועד היום הוכיח את עצמו מאד.
ובמקרה אחר, פנו אלינו מחברה שמייעצת אילו תכניות ביטוח כן או לא כדאי לנו להמשיך ולשלם ואילו מכילות כפילויות ולוקות בחוסר כדאיות.
הבדיקה הראשונית הייתה בחינם, וגם מפגש עם יועצת שטענה שיש על מה לדבר מבחינת שינויים שיהיו כדאיים לנו היה בחינם.
לעומת זאת, כשהחלטנו ללכת עם זה הלאה, המומחית שהגיעה אלינו כן הודיעה שהייעוץ שלה לא יהיה בחינם וזה יעלה לנו X ש"ח אם רק אחד מאיתנו ירצה ייעוץ וזה יעלה 2X מינוס הנחה כלשהי, אם שנינו נבקש את שירותיה.
כשעשינו חשבון "כללי ללא בדיקת עומק", הגענו למסקנה, שתוך שנה וחצי או שנתיים, החיסכון של ביטוחי היתר יכסה את ההוצאה, ולכן השירות שלה משתלם, הלכנו עם זה הלאה. ההתרשמות לבסוף הייתה שההחלטה לנצל את שירותיה הייתה כדאית והיא אכן נתנה ייעוץ מקיף והשיבה על כל שאלה ששאלנו.