מישהו זוכר איך משחקים

kerend

New member
מישהו זוכר איך משחקים

את משחק הקלפים " טאצ'" ?? שהיינו קטנים היינו משחקים כל הזמן אבל שכחתי את החוקים ואיך מסדרים את הקלפים...

nadd

New member
טאצ

חפיסת קלפים רגילה ללא ג'וקר, מחלקים לחצי את החפיסה ונותנים לכל אחד. כל אחד בתורו מגלה קלף ויש קופה שמתחילה מ-A 2 3 4... ברגע שהפכת קלף ושמת אותו למטה כאשר היתה לך אפשרות לשים בקופה או על היריב אומרים "טאצ" הראשון שנשאר ללא קלפים - מנצח

nadd

New member
המשך...

כמובן שצריך לשים אחד על השני קלפים בסדר עולה כמו 8 9 10...

kerend

New member
אני זוכרת

שהיו 4 קלפים על השולחן מימין ומשמאל אבל אני לא זוכרת למה... איך מתחילים את המשחק ? יוו.. פעם ידעתי לשחק את זה פרפקט ....

kerend

New member
ו...

אוקי. אז שמים 4 קלפים כל צד ואסים באמצע מה עושים עם שאר החצי חבילה של כל משתתף, לוקחים קלף ? לא . ?

nadd

New member
אני אנסה להרחיב

לכל אחד יש חצי מהקלפים בחבילה. הראשון מוריד קלף מהחבילה שלו - אם זה אס שם בקופה ולא שם אצלו השני מוריד קלף - אם יוצא לו קלף הגבוה באחד מהיריב שגילה את הקלף הוא שם עליו ולא שם לידו. אם יוצא לו לדוגמא 2 והיריב כבר שם אס בקופה, אזי הוא שם בקופה. אחרי זה הראשון מוריד קלף שני ושוב בודק אם זה גדול באחד מהקלף של היריב - מניח על היריב ואם לא מניח אצלו וככה הלאה ברגע שאחד מהם טועה ולא שם על היריב או על הקופה קלף אז אומרים טאצ בגלל זה צריך להפוך מהר את הקלפים כל אחד בתורו.

kerend

New member
אנסה לסכם

מה שהבנתי ותקן אותי אם אני טועה (בזכותך אני מתחילה קצת להיזכר לאט לאט.. אבל עוד חלוד..
) לוקחים חבילת קלפים וחוצים אותה ל-2. כל שחקן מקבל חצי חבילה. פותחים 4 קלפים כל אחד לצידו הימני. אם יוצא אס שמים באמצע. פותחים עוד קלף אחד וכל שחקן שם לידו (זה הקלף הפותח וקובע מי יתחיל לפי למי יש גבוה יותר) כל אחד פותח קלף בתור שלו ושם אותו : או באמצע על האס אם למשל יוצא 2 , 3 וכו'.. או על הקלפים בצד לפי סדר יורד ולפי הצבע אדום-שחור-אדום-שחור וכו'.. (רק בצד שלו או בכל צד ??) או על השחקן היריב אם יש סדר עולה-יורד (וככה בעצם היריב צובר יותר קלפים ותיאורטית רחוק יותר מלסיים)... או בחבילה של עצמו אם אף אפשרות מהנ"ל לא עובדת. וככה.. קלף אני... קלף היריב... עד שמגיעים לסוף- מי שנפטר מכל הקלפים זוכה. טאצ זה אם שמתי קלף בערימה שלי ולא שמתי בשורות ה 4 קלפים םאו באמצע אז אני צריכה לחכות תור נוסף. מה אתה אומר ? ....

nadd

New member
מתקרב ...

הערות: א. כל המשחק מבוסס על קלפים בסדר עולה בלבד ואין משמעות לצבע. ב. בהתחלה כל אחד פותח קלף אחד ויש לו אופציה לשים או על הקופה או על היריב או לידו. במידה ושם בקופה או על היריב יש לו תור נוסף. במידה והיריב פתח קלף ושם אצלו בקופה ועכשיו עבר התור אלייך ובקופה יש לך קלף גדול באחד ממנו אזי את לוקחת מהקופה שלך ושמה עליו, ויש לך תור נוסף ג. בסוף חייב מישהו להישאר ללא קלפים כדי לנצח. המטרה לעשות כמה שפחות טעויות

למעלה