מישהו זוכר את גן החיות של תל-אביב?

מישהו זוכר את גן החיות של תל-אביב?

במרכז העיר במקום שהיום נמצא פרוייקט "גן העיר" היה גן החיות של תל-אביב. כיף גדול היה כשאבא היה מודיע "הולכים לגן החיות" ! הצטיידנו ב- שקיות בוטנים עבור הקופים.. ובננות עבור הפילים.. ותמיד תמיד היו המון אנשים מול כלובי הטורפים.. זוכרת שכילדה התבוננתי בפחד מה - באריה, שמא יפרוץ את הכלוב יזנק ו-... והוא - כמו גדול - רבץ תמיד במין עצלות מלכותית - אדישששששששש... ותמיד קנו לנו צמר גפן מתוק... וגזוז אדום... ותמיד נדבק לי הצמר גפן ללחיים.. והגזוז עם הגזים גירה דמעות בעיניים... לא זוכרת מתי בדיוק העבירו את חיות הגן לפארק הלאומי ברמת גן.. אבל - כעבור שנים, כמעט בכל שבת שלישית לקחנו גם את בננו.. לגן החיות של ילדותי. שבת שלום נוסטלגים, מ-Aני

אטיוד5

Active member
בפינה המשולשת

הכי אהבתי את צבי הענק ליד הכניסה. את השאר לא ראו כ"כ טוב. כלובים קטנים אפורים ומצחינים. ברמת גן המצב הרבה יותר טוב. אבל גם שם שומרים חלק מהחיות בכלובים במקום לתת להם קצת מרחב מחיה. למה? ואם כבר גני חיות וקופים - 1 - גן הקופים ברמת גן על הגבעה של ארלוזורוב מאחורי ביאליק. 2 - ולא לשכוח את הקופים הסופר-אקטיבים במסעדה ליד צומת שרה-פרה. 3 - ובמעלה החמישה. חחחחחחח. איך הסמיקה מירה המורה לטבע.

שקדי

New member
כשהייתי ילד קטנצ´יק................ |בנ

באתי עם ההורים לסבתא ברטה בתל אביב שנראתה אז לבן הקיבוץ הכפרי ככרך הומה ומלא הפתעות וכמובן לקחו אותי בן השלוש לגן החיות במשולש אריות פילים נמרים קופים נחשי ענק ותוכים לא ממש הרשימו אותי כי הייתי בטוח שהם מהספרים ולא ממש אבל ממש בכניסה היה כלוב לא גדול ושם נתקעתי היו שם שתי כבשים ואיל שהיו חלק מהמגרש הביתי שלי ושם ביליתי את רוב זמן הביקור בזמן שהגדולים ביקרו ת´קרנפים

כןןןןןןןןןןן ../images/Emo119.gif ../images/Emo105.gif |מ

אני זוכרת כמה אהבתי ללכת לשם עד היום אני אוהבת גני חיות והולכת כשיכולה יש גן חיות אדיר ביופיו בירושלים
איך הזכרת לי את זה חונה ואיך הצטערתי שלא ראיתי אותך אתמול לא נורא פעם אחרת

הגן החיות בי-ם באמת יפה, נעים...

...הייתי שם באוגוסט עם הילדים שלי... מה שחסר לי בגני החיות בישראל, אלו האולמות של הפוחלצים, מהחיות הקטנות, חרקים, ציפורים, חיות גדולות ו ד י נ ו ז א ו ר י ם...
שבת שלום פאנטו...

יש לי

ערמות של חומר על דינוזאורים זה בשבילך או בשביל הילדים? יש לי אנציקלופדיה מממוחשבת על דינוזאורים וספרים וסרטים נראה לי שאתה עוד תביא את הילדים אלי לביקור

מתי אני בא?...יאללה ילדים לארוז...

...במבה, צ´יפס, פרינגלס, נוסעים לראות דינוזאורים... אצל ה"דודה" מ__________

נו אז - מהה דעתך על סיור מודרך

בגן החיות של ירושלים? קבענו? וזהבוש עוד טיפונת מגיעה.. נעשה לה קבלת פנים הא?
מ-Aני

זהבוש

New member
חונה בוקר טוף , אל תשכחי ../images/Emo119.gif |חת

שאני חיה בגן חיות בשלוש שנים האחרונות, אמנם את גן החיות בירושלים מכירה טוב, ומאד נהנתי בו בפעמים האחרונות שהייתי בו לפני מספר שנים. אבל לאחר שאתה חיי במקום כמו קניה, החיות הם חלק מחיי כיום, וכמעט כל מספר שבועות אנחנו יוצאים לאחד הפארקים הסמוכים,ורואים אותם בתפארתם הטבעית ולא סגורים בגדרות ונהנים להיות במחציתם הטבעית, כך שבזמן הקצר שאני נמצאת בארץ אני אשמח לפגוש אתכם במקום אחר.

למה לא? למה לא?

בעיני זה מקום קסום עם מרחבים נפלאים ונוף מרשים אפשר לעשות פיקניק גיברת מנהלת, מה את אומרת?

magy

New member
כל מה שתחליטו טוב בעיניי

נאלץ כולנו להכנס בסוף השבוע לצ´אט......ולהחליט ביחד מה עושים ואיפה........ אני רק צריכה לדאוג לעצמי לארבעה גלגלים..........שזו הבעיה הראשית של חיי.........לאחרונה................................ אלו היו שישים שניות בנושא זהבוש............ודבר המניייייקת.....(מניילת)

חונה לרגע, אני זוכר שבסביבות...

...סוף 1979-1980 כמדומני הוא עבר לספארי...וחלק מהחיות לגן החיות של פ"ת...ושם אני היתי המלך!!!... אני נזכר בהודעה שכתבתי ב 40 פלוס בזמנו על גן החיות של פ"ת, כיון שגרתי ממש צמוד לחנית בשרות שלו...הולך לחפש את הכתוב בארכיון שלי...סבלנות, זה יגיע...
שבת שלום...

הנוסע השמיני, ושאר החיות והירקות... |דו

...========================================= הנוסע השמיני, ג´ירפות, יונים וכל מה שביניהם. ============================================ אם יש ילידי מלאבס בייננו, אז סביר לוודאי שהם ינידו ראשם בהבנה וחיוך למשמע הסיפור שיסופר. אני אופתע מעט, אם בין קוראי הרשימות שלי, יהיה משהו שיזהה אותי, כיון שמה שאספר, זוהי חוויה ייחודית למתי מעט, ממש בודדים היו בסוד העניין המטורף ההוא, אתם תודו בתום הרשימה שזהו הטרוף היותר מטורף שחווים ילדים בני 15 . לא אנקוב בשמות, אך האנשים שכיום הם בני 38-39 לא יאמינו כיום שהם היו חלק מהדרמה ההיא. ברחוב שרת בפ"ת היה ממוקם גן חיות, מאוד קטן אך כל כך ממצה ו"מגניב" ,היו בו כל החיות שנער חובב טבע יכול למצוא, אריה, נמר, פילים ודובים, קופים וההיפופוטם, ציפורים וזברות, יענים, ממש הכל. היו גם מוזאונים של פוחלצים, מהפרפרים עד ללביאה, אוי כמה ש"התפלחנו" לשם בשבתות, דרך חלונות השירותים, גם היינו נכנסים "חוקי", תלוי במצב רוח, כאשר למשל היה לי רע על הלב הייתי עובר את הרחוב וישר לגן החיות, אתם צריכים להבין כל הילדות שלי עברה עלי בסמוך, לגדול בעיר עם קולות של ג´ונגל, ממש כך, נהמות של האריה, יללות זאבים, חיצרוץ חדק הפילה, רעש ומהומות הקופים, והתוכיים שחיקו את קולות שומרי הגן, פינת חמד בלב כל מלאבסי שגר באזור, כמובן שהגן נסגר אחרי עשרות שנות מאבק של דיירי רחוב שרת נגד ירידת ערך דירותיהם בעקבות הצחנה והרעש של הג´ונגל הפרטי שלי, הריאה הירוקה של ילדותי רשימה זו מוקדשת באהבה רבה, חיבה וגעגועים לימים ההם ולגן החיות האחרון של פ"ת!!!! ז´ א´ קבל ליום הולדתו רובה אויר, והחגיגה התחילה, יורים בכל מה שזז, לא מרוע לב, אלא סתם סקרנות נערית. אחרי לבטים רבים הגענו למסקנה שאין טעם להרוג דרורים כיון שזה מוות מיותר ולהרוג את צפור החופש זה פשע בלתי יסלח, אבל להרוג יונה זה אחרת כי אפשר לאכול אותה, וא´ ק´ התנדב לבשל אותן, החלטנו לבצע הישרדות, לאכול יונים אחרי הבישול על מדורה במגרש הריק ליד הבית. מסע הציד החל, חלק מהיונים לא מתו מיד אז א"ק מלק להן את הראש, מרט את נוצותיהן ובישלן על האש. עניין היונים כל מצא חן בעיננו שהחלטנו שאנחנו גם רוצים לגדל אותן וכמה שהיונה יותר "מוזרה" יותר טוב. אבל יש בעיה!!! איך תופסים יונים בלי להרוג אותן? הרעיון בא, לא זכור לי ממי, יכול להיות שזה היה י"ד, אבל לא משנה, ההחלטה באה להתגנב לגן החיות ומשם לכלוב הג´ירפות. הכלוב כל כך גבוה שהיונים מקננות ללא פחד בתוך כוכי התקרה. ה"אקספדיציה" יצאה לדרכה, התארגנו ברחוב בורוכוב, חצינו את רחוב כצנלסון ומשם לגן הציבורי "יד לבנים" משם דרך חלונות חדרי השירותים, נכנסנו למתחם הגן. נענו באפלה כצל של עצמנו יחידת "היונה הצחורה" בתנועה חשאית. דממה לוותה את צעדינו. משם התקרבנו לכלוב של הג´ירפות, טפסנו אחד אחרי השני כקופים לגובה של איזה חמישה מטר ועברנו לצד השני, פנים הכלוב. מה הייתה הפתעה של משפחת הג´ירפות למראה האורחים המוזרים, הן יצאו החוצה בבהלה מסוימת אך ללא פאניקה, אנחנו ממש רצנו מתחת לבטנן הלבנה בין רגליהן לתוך האורווה שלהן ושם תפסנו על הערמות חציר עד לגובה התקרה, להפתיעה את היונים הנמות את הלילה בשלווה. הבאלאגן היה עצום, הם התעוררו, עפו כמו סומאת לכל הכיוונים, נפנפו בכנפיהן, נחבטו בקירות, אנחנו קפצנו אחריהן והתגלגלנו מהחציר אחריהן, הג´ירפות רצו במעגלים בחצר אנחנו בין רגליהן אחוזי פחד, שומר הגן התחיל לשרוק במשרוקית ולרוץ בכיוון כללי אלינו, הג´ונגל שלנו התעורר לחיים בהפתעה, כולם התחילו לתת את קולם, הקופים הזאבים, האריה, כולם. אנחנו טיפסנו על הגדר, ראינו את הלבן בעין של הג´ירפה, את הלשון הארוכה שלה, הכלב של שומר הגן חיות התחיל להשתולל על הרצועה שלו. בקיצור נמלטנו מאחורי כלוב החזירים שלצד השירותים ומשם כל עוד נפשנו בנו חזרה לשכונה. מיותר לציין שיונים לא הבאנו, אבל החוויה לא תשכח לעולמים. האם משהו בין הקוראים עבר חוויה כזו או דומה לה? לא חושב. חהחההחחהח חהחההח חהח מוקדש לחברי הילדות שלי י"ד-ידידי היקר ביותר!!! ז"א- לאן נעלמת יא דפוק? א"ק-תמיד ידעתי שיצא ממך טבח, כבר אז הוכחת כשרון!!! א"פ- לגור בשטחים? זה השתלם לך? ומה אם הכדורגל? ח"ל- למה אתה לא מרים טלפון? אשתך לא מרשה לך להיות חבר שלי יותר? מפחדת שתבגוד בה? מ"ש (ז"ל) – אני יודע שאתה מביט בי מלמעלה וצוחק את הצחוק המתגלגל שלך, נזכר בשטויות שעשינו. ויסלחו לי מי שנעדרים מרשימה זו, הזמן בכל זאת מטשטש דברים. נ.ב. ז"א, מה שלום אחותך פ"א? שמעתי התחתנה עם מיליונר שביבשת אמריקה הצפונית חהחהחהחההחהחהח חהחחה חהח
שבת שלום...

קוף בשם ג´וני...

נוסע, זוכרת את גן החיות של פ"ת... גם הוא חלק מטיולי שבת בבוקר... זוכרת שהיה שם קוף שובב בשם ג´וני? הסיפור שלך על גן החיות הזכיר לי את "השכונה" שלנו לבנים שלנו היו קורקינטים שהתגלגלו על קוגלגרים, ולבנות- קלאס, חמש אבנים וחבל.. למותר לציין שאני התחברתי תמיד לבנים, לא להאמין איך הלכתי מכות והורדתי ידיים..
היו ימים...

ג´וני, עשה סאלטה!!!, חהחהחההחח...

...אופניים של Camel או ראלי לעשירים... ולי בכלל היו אופני ספורט שלושה הילוכים תוצרת רוסיה... ואני חושב שהייתי הראשון בארץ, לא עם סקטים(שני זוגות של גלגליות) אלא לי היו כבר ב1972 "רולרבליידס" הם לא היו כמו היום, הם היו יותר מסורבלים אבל אני הייתי אטרקציה איתם השכונה... אף אחד בכלל לא חלם על "טכנולוגיה" כזו...

נתיבה

New member
על גן החיות בנו את גן העיר.

הוא היה בקצה שדרות קק"ל.בתור ילד הייתי מגיע לת"א..כשישראל רוקח היה ראש העיר..והוא היה ציוני כללי-וזה בשלטון המפא"ייניקים של פעם.

למעלה