מישהו זוכר את החצי גרוש המרובע

מישהו זוכר את החצי גרוש המרובע

מנייר? הדפסה של מגן דוד אדום על ריבוע קטן מנייר? נדמה לי שבעקיפין זו היתה תרומה למגן דוד. מה קנינו בחצי גרוש הנ"ל? מסטיק עגול קטן, דגיג שחור מאניס,
סוכרית פטל אדומה.. חופן גרעינים בקונוס מהרוכל בחצר בית הספר.. מישהו זוכר מה קנו בכמה בשנות החמישים? לפני פיזור... למישהו יש את הספר "גן-גני"?

magy

New member
חופן גריעינים בנייר עיתון

מי חשב על סטריליזציה או חיידקים.. נייר קשה, כמעט קרטון...ומגן דוד אדום..... אבל יש לי גם 5 מיל משנת 1927, רשום עליו בשלוש שפות , פלסטינה א"י... עברית , אנגלית, ערבית... וחור גדול במרכזו........ מי זוכר את תפוח המצופה בסוכריה אדומה?????????? או התרנגול - סוכריה.??????? המשרוקיות - סוכריה?????? צמר גפן, עד היום......וורוד.....הוורוד שרד את כל השנים. חצי לחם שחור, ארוז בנייר חום???? כמו עטיפות הספרים והמחברות, שנים אחר כך... גלידה אמריקאית ממכשיר......או לחלופין בואדי ניסנס, גלידה במיכלים בטעם לימון ....שעשו במסעדה.....בעבודת יד.... וערב כיתה???. וערבי הריקודים בבית פרטי , כשנער תורן מביא איתו את הפטיפון בקופסא שיש בו כבר גם רמקולים...... וטיפוס על עצים כדי להוריד תאנים בשלות, או תותים סגולים..... אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף מתגעגעת לתאנים...........ולתותים......... זה לא כמו לקנות......

בעניין התותים, התאנים ../images/Emo39.gif

אני גדלתי בבת-ים, בתחילת שנות ה-50 היתה ים, חולות וקומץ בתים. לידינו בחצר גרה משפחה למופת עם גן מטופח להלל, ואנחנו, אחרי בית הספר (תחכימוני) היינו פושטים על העצים, והזקנה היתה רודפת אחרינו עם מקל של מטאטא !!!
זוכרת איך פעם פחדתי לחזור הביתה - בגלל חולצה מוכתמת מתותים... זוכרים איך גידלנו תולעי משי בקופסאות נעליים ???

magy

New member
גידלנו......תולעים

ובסוף......התולעים יגדלו אותנו.....
))))))

גל-עמית

New member
מזכרות מהשנים הללו........

שלום לכולם. כן.....עם החצי גרוש מקרטון עם ה"מגן-דוד" - נסענו בד"כ באוטובוסים עם הכרטיסן מאחור....לפטיפון של אז...שרצנו איתו למסיבות קראו: "garrad"... המכסה היה הרמקול...לא תאמינו אבל הוא נמצא אצלי במחסן והוא עובד !!!! הילדים שלי בצעירותם, נגנו עליו את תקליטי פסטיבלי הילדים ואת סיפורי דיסני...תפוחי עץ מצופים סןכר ואת כל המתוקים שמגי ציינה - קשה להשיג היום פרט ל"צמר-גפן" הורוד המתוק...שעדיין מסתובב ב"פיילות".... בואדי (שכונה ערבית בחיפה) - ניתן עד היום להשיג (וגם לטעום - למי שמותר....) את כל המאכלים וסוגי השתייה והגלידות של פעם....זה לדעתי הדבר שהכי מחזיק את הציבור הזה מלוכד - שימור התרבות והמנטליות, בצד נסיון להתחדשות... אנחנו מיד זורקים אחורה את הישן ומתהדרים מיד בחדש, לעתים מבלי לבדוק אם הוא בכלל מתאים לנו.... ולכן, טוב שנמשיך ו"נתחזק" ונחזק את הפורום הזה.

magy

New member
ההערה האחרונה שלך, מחייבת

אותי להתחיל ולהעניק לך תמורה , עבור היחצנו"ת . באיזו דרך אתה רוצה את הפיצוי? יומית, שבועית או חודשית? חכה שאקבל משכורת מהפורטל (הלוואי אלוהים,,,,,,הלוואי), ולא אשכח את חסדייך..... ותרומתך הגדולה לפורום..... מה שלומך????????????
;-

גל-עמית

New member
../images/Emo51.gif ... ../images/Emo51.gif ... ../images/Emo51.gif

חן חן, מגי.... שלומי בסדר...ואני עצמי מתלהב מהעניין...אין לי כל עכבות בנוגע לנוסטלגיה...ככלל - אני אוהב להתרפק...יתכן שזה נובע מתוך רומנטיות שבי, אולי..
...... כך, שתמורה בעד האגרה ????....בואי ובנתיים, ובלשון הפורום - רשמי זאת בפנקס עם העפרון שמרטיבים אותו עם הלשון...."על החשבון".....
......

ענבר.

New member
../images/Emo45.gif

צודק לחלוטין. קוראים לזה - פולקלור. דבק העמים...

גל-עמית

New member
../images/Emo39.gif.....כן...פוללקלור....

נכון. אבל המונח "פולקלור" - עבורי לפחות, היא רק מילה או מונח ספרותי המבטא את מה שהתכוונתי אליו. אני, את מה שאני מתכוון אליו, מרגיש ב"קישקעאס"........
......

גל-עמית את תפוח ההעץ המזוגג ../images/Emo46.gif

בסוכר אדום "גידיאללה" בלשוננו, ניתן להשיג ביפו בנמל, בשבת בבוקר, יחד עם צמר גפן מתוק, תורמוס בקונוס.... ושאל דברים טובים. ואם הזכרתי נמל.. האסוציאציה עוברת לדגים..לא לא שמן דגים ... זוכרים את תקופת "דג הפילה"? אם יש משהו ששנאתי זה "דג פילה"
לחשוב שמה שאכלנו אז היה דגים ודג פילה ! מי שמע על סלומון, דניס לוקוס... ובטח שלא על קלמרי ושרימפס.
בתיאבון

גל-עמית

New member
../images/Emo51.gif ... ../images/Emo20.gif ...

זה ישנו גם אצלנו בחיפה בשכונותצ ובקונדיטוריות הערביות. גם בעכו ניתן למצוא את זה.... אישית - לא התלהבתי מהתפוח המזוגג (כמעט יצא לי כינוי אחר....
).

../images/Emo3.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo9.gif

גל-עמית שמת לב שגם השפה בפורום קצת נוסטלגית? עובדה שלא יכולת לרשום את המילה מזו....
אפתח בנושא שירשור חדש.

magy

New member
יענו, את רומזת שיש לנו מקום מעודן

אחר, מיוחד.....שמילים גסות....לא נכנסות אליו?????? כמעט כתבתי ....גזות..... כמו בבדיחה ההיא.....על הזקנה שבאה למשטרה להתלונן על אונז....ואומרים לה שזה היה בסמך.....היא התעקשה שזה היה בזין..... ויש לי משהו.......עוד מעט אדביק.....נוסטלגיה גם במעריב.....כתבה של תמר אבידר.........עוד רגע.....זה כבר סרוק....

למעלה