מישהו זוכר את המעדן

tch111

New member
מישהו זוכר את המעדן

לוף שכיכב בכל מנת קרב?
איזה מעדנים הכנתם מזה?
 
אני אהבתי את הטעם של הלוף!

היו פותחים את קופסת השימורים מלמעלה ומלמטה ודוחפים והיה יוצא הלוף בצורת הביפנוכו של קופסת השימורים - גליל עבה ואדום. אני הייתי פורסת את הגליל לכמו המבורגרים, טובלת בביצה ופירורי לחם ומטגנת - וזה היה מאד טעים (לי לפחות)
 

tch111

New member


 
אני זוכרת שמכרו טחינה מיובשת בשקיות כמו אוסם

ובאה אלי קרובת משפחה מארה"ב (זה היה בשנות ה-70) והתפלאה שכשמוסיפים מים זה נהיה סמיך יותר במקום דליל יותר
 

עדגיל

Well-known member
ואפרופו סודה לשתיה: האינטרנט מסתובב הדף הזה

שמספר לכל מי שמעוניין לקרוא על נפלאות הסודה לשתיה
 
שמו סודה . אבקה בתיי .שהחיילים לא יהיו חרמנים

שיעסקו רק בלמידת המילחמה . ולא יפזלו לחיילות . זה הייה מיתוס שרף הרבה בשנות ה60
 
בדיוק היום הגיע אלי הלוף הביתה!

בצורת ה SPAM שזה הלוף המקורי מארה"ב ומיוצר עד היום!
אני מת על לוף והבת שלי שחיה בארה"ב דואגת לי להספקה סדירה.
 
והנה כמה מתכונים מצולמים

מתכון צבאי בהחלט, בתנאי קרב, לא על כנף לוהטת של הטנק אלא על כיריים קרביות של Sauter ומחבת טפלון. הטעם נשאר אותו טעם, מינוס כמה גרגרי חול ואבק.
מה שמתי?
שמן סויה (אם נוסטלגיה אז נוסטלגיה) לוהט כמו על כנף של טנק, ובתוכו המון בצל קצוץ, עגבניות חתוכות, "נתחי" לוף ("נתחי", מילה יפה, מתאימה ל"שאטו בריאן א לא וין") ומעל זה שפכתי ביצה כדי להשלים את ה "מעדן לוף בעגבניות וביצה א לא שף בנג'מן".
 
ומתכון פלצני ולא כשר בעליל לפסח

Louf ala Ananas
נתחי לוף, עם פלחי אננס, ירקות מאודים, חרדל ודבש..

יאממי
לא הספקתי לצלם כי זה נזלל מייד..
 
הקשב!

הקשבבבבבב!!!!
חיילים!!! היום נתרגל את הכנת הלוף הצבאית! הקשוחה! השריונרית! בלי קממ..קממממבבבבררר קמממבררר....מוישה! טוראי מושתן לא מלמד קצין איך אומרים קמממ..קממממבבב... שתוק!
נהג עצור!! דומם מנוע!! סגור מתג 24!!. נהג! טמפרטורת כנף, בדוקקק!! נכווית? טוב.
טען, תוך שלוש שניות הלוף מחוץ לקופסא!! זוזזז!!!!
ועכשיו תראו איך פופאי הוא אפס לעומת המפקד בפתיחת קופסאות. הנה: תפסיקו לצחוק!!! המפקד הפיל את הקופסא לחול כי לוף אמיתי זה עם חול..כן?
עכשיו החומרים הדרושים:
כמו כל דבר בצבא התבשיל הקרבי מתחלק לשלושה:
לוף חתוך
בצל קצוץ
עגבניה חתוכה
ביצה

מוישה! אם המפקד אומר שזה שלושה אז זה שלושה..ברור?????. ועכשיו רוץ סביב הטנק שלושה פעמים. זוזזז.

על הכנף. הלוהטת שופכים את השמן, שמן סויה מזוקק.
ועכשיו מפזרים את הבצל והעגבניות והלוף
נהג תניע! תן לטנק שירעד ויערבב..
על זה שופכים את הביצה...מוישה! ביצה!! של תרנגולת!!!
נהג, תן גזזזז
מוישה, קח לומיק ותערבב
אין מספיק שמן? נהגגגג, תביא חצי ליטר 20/50!!!
זהו, מוכן.
למסדר המפקד, הצגגג לוףףףף!
יפה!
מוישה, שלוש דקות ואתה אוכל את כל התבשיל! כן אתההההה!!!!! אחרת פטיש 5 קילו על הראש!!!
10ג כאן קודקוד 3 חובש דחוףףףף

(מקרא: לומיק - מוט ברזל קטן - האח הקטן של הלום)
מתג 24, מתג ראשי בטנקי שוט (צנטוריון). חובה להעביר אותו למצב OFF כשהטנק מדומם.
20/50, שמן מנוע של טנקי בנזין
פופאי - אחד מחיל הים שחשב שהוא רק יודע לפתוח קופסת תרד במכה אחת.
לוף - הנשק הסודי של צה"ל. כל עוד הוא היה בחמש מנות קרב, ניצחנו במלחמות.
בתמונה הראשונה, הרכיבים מוכנים למסדר המפקד, הלוף מיושר לשמאל.
 
ולסיום, מעדן א-ל-שף בנג'מין

המעדן קל להכנה: חתיכת מצה, גבינת אמנטל (המכונה במחוזותינו "טל העמק") וכמובן, נתח לוף עסיסי, רצוי של "ספאם" וקיוי רך...
אז התוצאה בתצלום.
יצא דווקא טעים ובלשון מבקר המסעדות הפלצן:
ראשית, ההגשה: המעדן הוגש על צלחת חרסינה יקרה שצבעה בהיר השתלב עם החורים הכהים של המצה. הקומפוזיציה של הצבעים, העיטורים של הצלחת עם הצבע הצהבהב של הגבינה, החורים המזמינים והעגלוליות של הקיוי, יצרו תרציף (תצריף? מה?) מעורר תיאבון. בין לבין נח כוכב הערב, נתח הלוף שהתבלט בצבעיו (בצבאיו? צבאותיו?) העזים שהעידו על כמות הזבל המעודן שנדחסה לבשר החזיר.
והטעימה: פיצפוץ המצה עם הרכות של הקיוי והלוף והתחושה הנעימה של הגבינה, שלחו ריחות עזים לחלל הלוע (לוע התותח) ואלה הרחיבו את הסימפונות לסימפוניה מושלמת של צבעים, ריחות וטעמים...
המעדן מתאים לליווי עם יין פטישים מעולה ורצוי לאכילה ב...(לא אגיד איזה יום, משהו בין ראש השנה וסוכות...)

(אגב, המתכונים האלה פורסמו לראשונה בפורום המתאים ללוף, "שיחת גברים"...)
 

tch111

New member
מקנא בך..............

לפני קצת למעלה מחודש הייתי אצל ביתי בארה"ב במשך חודש ימים ולא ידעתי שהלוף קיים עדיין.
 
למעלה