...אופסססס....
איזה פאשלה...אני בוש ונכלם... אני מעלה כאן תמונות מהספר הזה ודווקא התמונה הזאת ברחה לי מהעיניים. אני חושב שאני צריך לתת לעצמי איזה עונש קטן... דרך אגב, יש סיפור מעניין עם הרבה חוסר מזל סביב האוטובוס הזה. כשהליילנדים מסוג "ג'מבו" התקרבו לסוף דרכם, חשבו ב"דן" איזה אוטובוסים להביא וכך הגיעו לחברת "באס אנד קאר" בבלגיה (זה בדוק !) ולא בארה"ב. האוטובוס מבוסס על GM מארה"ב, ולכן גם בספר מוזכרת ארה"ב, אך האוטובוס מורכב בבלגיה. בהחלה הגיע לארץ אוטובוס אחד שקיבל את המספר 1300 כשהג'מבואים עדיין היו בסדרה של 12XX , ואז קרה משהו לא נעים...החברה הבלגית פשטה את הרגל. בינתיים המשיכו בלית ברירה עם הג'מבואים המרעישים ו-1300 קיבל מספר חדש : 1400 . בינתיים עשו בדן מאמצים להציל את העיסקה והצליחו לקבל עוד 4 אוטובוסים מתוך כמות גדולה שהוזמנה. כשהגיעה האונייה עם המשלוח השני, קרה עוד משהו...אחד האוטובוסים נפל מהאונייה לים ! אני יודע שיש כאלה שיצחקו ולא יאמינו לסיפור הזה, אבל הסיפור אמיתי לחלוטין ואם אתם יכולים לבדוק תבדקו. בכל אופן האוטובוס הזה היה המון זמן במוסך (לא היה למי להחזירו, הרי החברה פשטה את הרגל) ובסוף הצליחו להשמישו והוא קיבל את המספר 1401 . לאחר מכן הגיעו עוד שלושה שקיבלו מס' 1402 - 1404 , וזה כל מה שהיה, הם שרתו עוד זמן קצר יחסית, כי לא היו חלקי חילוף, והאוטובוסים עצמם שימשו כחלקי חילוף לאחים שלהם עד שבסוף נשאר אחד כזה וגם הוא הלך לעולמו כעבור זמן לא רב. ומאז 1978 התחילו להגיע המאנים.