מישהו זוכר?

עינת ג

New member
מישהו זוכר?

אולי מישהו זוכר את הדקלום בשלמותו? - "חיריק חיריק, וו פתוח..."

toy toy

New member
כך ביתי מדקלמת...

חיריק חיריק קו מתוח נקודה וסיר נפוח אוזן אוזן קצת קישקוש והרי לכם פרצוף.

ואני זוכרת אותו כך

חיריק חיריק - עיניים קו מתוח = פה מרכאות = גבות וסיר נפוח = פנים צדי צדי עין עין= צדי צדיי אוזניים מצידי הראש; עין עין השיער והפרצוף מוכן

עינת ג

New member
גירסה פרטית חביבה...

כמה אני אוהבת את האינטרפרטציות הילדיות! אבל אולי את זוכרת את המקור?

רונית58

New member
ואני זוכרת זאת כך.....

חיריק , חיריק וו פתוח מרכאות וסיר נפוח סמך , סמך מטאטא והרי פרצוף יפה והפעם נזרקתי בכייף כמה וכמה שנים אחורניתתתתתתתתת

osnatdtp

New member
ואני זוכרת אותו כך והוא לא רק פנים

אלא גם עם גוף חיריק חיריק קו פתוח מרכאות וסיר נפוח סמך סמך וקשקוש והרי לכם פרצוף שוקולדה מתוקה לביבה לחנוכה מטאטא ליום ראשון מטאטא ליום שני כך הולך לו הטפש שמזפרו שישים ושש

ISC

New member
|בבק חיריק חיריק, מיקי מהו ושלונסקי

"חיריק חיריק" נכתב על-ידי אברהם שלונסקי בספרו "עלילות מיקי מהו". "ראו היטב, איך אֲצַיֵרָה דמות פרצוף על-פי דקדוק: קו לקו, וּשוָא לצירֶה, חולֶם-גולֶם, בדיוק! זהו! חיריק חיריק וו פתוח מרכאות וסיר נפוח סָמֶך סָמֶך קו כּפוף והרי לכם פרצוף! " להלן קישור ישיר לשיר, מלווה בציור המקורי מהספר: http://web.macam98.ac.il/~jhurvitz/lamdaheb/miki.htm

ISC

New member
חיריק חיריק מיקי מהו ושלונסקי

השיר "חיריק חיריק" נכתב על-ידי אברהם שלונסקי ומופיע בספרו "עלילות מיקי מהו". להלן השיר: "ראו היטב, איך אצירה דמות פרצוף על-פי דקדוק: קו לקו, וּשוָא לצֵירֶה, חולֶם-גולֶם, בדיוק! זהו! חיריק חיריק וו פתוח מרכאות וסיר נפוח סָמֶך סָמֶך קו כּפוף והרי לכם פרצוף!" להלן קישור ישיר לשיר, מלווה בציור המקורי מהספר: http://web.macam98.ac.il/~jhurvitz/lamdaheb/miki.htm

עינת ג

New member
תודה רבה!

הנה הגענו למקור! נחמד מאד היה לראות כאן "גלגולו של שיר". למשל, איך מה"וו הפתוח" (- וו עם פתח מתחתיו) זה הפך ל"וו מתוח"... לא כל הילדים בכיתות הגבוהות זוכרים את שמות התנועות - חשבנו על השיר הזה ועל השיר "מעשה בחיריק קטן" של אלתרמן - כאפשרות להביא זאת בצורה חיה. השיר "מעשה בחיריק קטן" כמובן טומן בחובו הרבה מעבר לעניין הדקדוקי.

ISC

New member
עוד על ניקוד וגמדים

גם ספרה הקטנטן (כיאה לגמדים) של שלומית אולצ'יק, "ספר הניקוד של הגמדים" (בהוצאת איילות 1999) מתייחס בחריזה לניקוד. ובעניין זה, התייחסותה של אולצ'יק לחיריק, לחולם ולשורוק דומה במידה רבה להתייחסותו של אלתרמן לניקוד ב"מעשה בחיריק".

"חיריק חיריק- קו פתוח- מרכאות וסיר

נפוח-סמך סמך-קו כפוף- והרי לכם פרצוף" (בקו הפתוח מצירים קו מאונך וקו מאוזן, בקו הכפוף מצירים קו עקום מעל הקו המאוזן ויוצרים פה).

למעלה