מישהו יודע אולי איך אפשר לעזור תזונתית לחתול אנמי?

g l o r y

New member
מישהו יודע אולי איך אפשר לעזור תזונתית לחתול אנמי?

טומיקו הסתבך, השורשים של הניבים שנשברו מזמן הזדהמו לבסוף והוא היה זקוק לניתוח ניקוז והוצאת השורשים הדלוקים. מכיוון שהוא היה ירוד והתחיל לשתות הרבה לאחרונה הווט לקחה גם בדיקות דם והתוצאות לא מעודדות. ערכים הנוגעים לתפקוד כליות קצת גבוהים והוא אנמי. הוא מקבל המון אנטיביוטיקה ותחת מעקב כדי לראות אם הכליות ידרדרו למצב שידרוש שינוי תזונה ואם האנמיה תישאר ותדרוש תוסף. הוא אוכל 3 פנסי פיסט בארוחה (בנוסף ליבש) והווט אמרה שזו תזונה חיובית וחשובה מבחינת תפקודי כליות משום שהוא מקבל לחות נוספת עם האוכל. אבל אני תוהה האם יש מזון מסויים שאפשר לתת לו כדי לעזור לחתול להעלות מעט את הערכים בדם ולהיפטר מהאנמיה. האם דברים שנותנים לבני אדם כמו סרדינים, כבד וכדומה יהיו מועילים מהבחינה הזו? (יש לציין שהוא לא מתנגד לאכילת כבד חי או צלוי, [שלא כמו אחיו הצעיר שמעדיף ירקות ושונא חלקים פנימיים עד כדי עויתות הקאה אחרי הרחה בלבד. בחיים לא ראיתי חתול אחר עושה את זה])
בנוגע לתוסף ברזל, הווט טוענת שקשה לתת אותו לחתול (פיזית) ולכן היא מעדיפה לחכות עם זה כי אנחנו נלחמים קשה מספיק לתת לו אנטיביוטיקה. (הוא אומן בהתחמקות מבליעת תרופות)

ארמורגם

New member
מחשבות

בן כמה החתול? מה מדד הקריאטינין בדם?

רשמת שהוא מקבל "המון אנטיביוטיקה". מה הסיבה לכך? האם זה בגלל השיניים? בדרך כלל זה אומר שלא ביררו את רגישות החיידק הספציפי שגורם לבעיה, ופשוט מפציצים את הגוף באנטיביוטיקה רחבת טווח, או לחילופין שכן ביררו מה החיידק אך יש רק סוג מסויים של אנטיביוטיקה שמשפיע עליו ורוצים לחסל אותו לפני שהוא יפתח עמידות. מה המקרה אצלכם? אם האפשרות הראשונה, אז אני ממליץ מאוד לשלוח תרבית למעבדה ולברר לאיזה חומר החיידק רגיש. זה יכול להפחית דרמטית את כמות האנטיביוטיקה שניתנת, וכמובן לדעת שהאנטיביוטיקה מתאימה לחיידק, ולא מפציצים סתם.

בכל מקרה, ובמיוחד במקרה זה, מומלץ לשלב מתן אנטיביוטיקה עם פרוביוטיקה. האנטיביוטיקה הורגת גם את החיידקים הטובים בגוף, חיידקים שהגוף זקוק להם לתפקוד תקין. פרוביוטיקה מחזירה לפחות חלק מהם, ומקלה על תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה. קיימת פרוביוטיקה ספציפית לחתולים.

אם אכן החתול סובל ממחלת כליות, אז לא מומלץ לתת לו בשר חי, כי זה מעמיס על הכליות ומזרז את ההתדרדרות שלהן. מה שכן מומלץ זה לעבור למזון מותאם למחלת כליה, כגון K/D של Hill's או Renal של רויאל קנין (עדיף בשימורים, יש גם יבש, אפשר לשלב).

חיפוש אחר תוסף ברזל לחתולים הביא אותי למוצר הזה. עם זאת לפני התחלת שימוש במוצר, יש לבדוק עם וטרינר שהוא לא מעמיס על הכליות (רשימת הרכיבים מפורטת בהמשך הדף).

g l o r y

New member
ככה

חתול בן 8, מקבל שני סוגי אנטיביוטיקה, לזיהום בשיניים (שחדר לסינוס אחד), לחור שהיא תפרה בלחי, כנראה מגירוד כי שוב- יש בעיית עור שאולי היא פטרייתית, נלקחה תרבית. ולעזור לבעיית העור עצמה כי היא גרמה זיהום משני.
הקריאטינין הוא כמה עשיריות מעל הסף העליון הנורמלי, אני לא זוכרת כרגע ערך. לא קטסטרופלי ממש אבל גבוה.
לא חשבתי על פרוביוטיקה אבל אני אשאל אותה בנושא. תוסף ברזל היא אמרה בינתיים לא. היא מחכה לראות אולי זו אנמיה זמנית בגלל המצב שלו. המחשבה לעזור לו תזונתית הייתה שלי.
בנוגע למעבר אוכל היא גם אמרה שבינתיים אין צורך, אבל אולי אני אנסה את השימורים בכל זאת. הוא ממילא אוכל שימורים אז אם הוא יאהב את אלה אין סיבה שלא לעבור אליהם ולהקל עליו.
אגב הוא מקבל עוף חי כל שבוע מאז שהוא גור. נפל מניקוי חזה עוף וכרעיים (בשר, קצת עצמות שדרה וזנב) ולפעמים גרון חי, וכבד עוף אחד או שניים אם אמא שלי מכשירה כבד. יהיה קשה לגמול אותו מזה כי זה חלק מהריטואל. הוא יודע יום ושעה ולא מפסיק להציק עד שהוא מקבל. אני לתומי חשבתי שזה טוב לתת קצת תזונה טבעית, בשר טרי ועצם חיה וקצת חלקים פנימיים......

תודה!

ארמורגם

New member
לגבי פטריה וטבעיות

עליך לדעת שאם מדובר בפטריה, אנטיביוטיקה היא החלום הרטוב של הפטריה.
אנטיביוטיקה גורמת לפטריה להתפשט יותר במהירות, כי היא פוגעת במערכת החיסונית של הגוף.
וטרינר מנוסה יכול לקחת משטח ולהסתכל במיקרוסקופ כדי לקבל אבחון ראשוני. זה לא בא במקום לשלוח תרבית למעבדה, אבל אם יש חשד לפטריה או טפיל, אפשר להתאים טיפול ממוקד יותר עד שמגיעות התשובות מהמעבדה.
&nbsp
צריך להיזהר בשימוש במונח "טבעי". טבעי זה לא תמיד טוב. חתולים עם מחלת כליה מתים מהר מאוד בטבע. רק אנחנו, בני האדם, מצליחים להאריך את חייהם בצורה "לא טבעית". מעבר לכך, אין היום שום דבר טבעי בעולם בו אנחנו והחתולים שלנו חיים.

למעלה