מישהו יודע אולי מה פירוש המילים

אסתר 1984

New member
מישהו יודע אולי מה פירוש המילים

CARPE JUGULUM? אני יודעת ש CARPE זה משהו כמו "לחיות"- מ- CARPE DIEM (חייה את הרגע) אבל מה זה JUGULUM??? פשוט התחלתי לקרוא אותו, ואני משתגעת מזה שאני לא יודעת את המשמעות של שם הספר שאני קוראת... תודה.

Fingertip

New member
בהמשך הספר כתוב... ../images/Emo58.gif

אבל אם את כל כך מעוניינת, הנה קיצור דרך קטן מתוך מילון הלטינית שלי בבית:
Carpo, psi, ptum: to pluck; to pluck off; to graze on, eat; to crop, gather; to enjoy, make use of; to divide into parts, to take one's way, to pass over, sail along or through; to select, choose out; to gnaw at; to lacerate; to tear or pull to pieces; to weaken, enfeeble; to blame, censure, slander, revile; to harass, alarm. Iugulum, i, us: throat.​
מקווה שעזרתי, אהד.

אסתר 1984

New member
חחח....

תודה רבה, באמת- אבל אם זה כתוב בהמשך... אני אתאפק עוד קצת...
וחוץ מזה, (בלי שום קשר לנושא...) אני היחידה פה שחושבת שעם כל הכבוד לפורום ולכל האנשים שמגיחים לכאן מפעם לפעם כדי לראות אם יש משהו חדש (ואין)- בעצם פורום טרי פראצ'ט הוא פורום קצת... אההמ... מיותר? (וואי איך שהולכים להרוג אותי עכשיו...) תראו, גם אני מ-א-ו-ד אוהבת את הספרים של טרי פראצ'ט (ובימים אלה של חוסר ריכוז מוחלט הוא גם הדבר היחיד שאני מצליחה לקרוא...), אבל אתם מוכרחים להודות שהפורום קצת יבש... יש כאן הודעה חדשה פעם בשבוע בערך, ולאנשים כאן פשוט אין מה לומר. אני לא יודעת להסביר למה זה ככה- אולי בגלל שכל אחד כאן באמצע לקרוא ספר אחר (לא נשמע לי כל כך קשור), ואולי בגלל שלמרות שיש לנו המון מה להגיד על הספרים של טרי, לאף אחד אין כוח ו/או רצון לשבת ולהתלהב עליהם עם אנשים שכבר ממילא מולהבים... הרי כולנו יודעים שחלק מההנאה זה כשאנשים "נורמליים" מסתכלים עליך במבט כזה עקום של "מי זה המטורף הזה?" בזמן שאתם מספרים להם בהתלהבות עצומה על פלאיו של הסופר המוטרף-גאון שרק אתם שמעתם עליו... שלא לדבר על האושר שבצירוף חבר חדש לכת... לא ככה? בכל אופן, אני לא רוצה להרגיז פה מישהו ולרמוז באיזשהו אופן שצריך לסגור את הפורום. אני רק רוצה לשמוע את דעתכם, כי פשוט נראה לי שזה חסר סיכוי...

מת?!... מת? .. מת! .. נכון

הסיבה היחידה שהפורום "מת" היא שדשנו בכל סוגייה אפשרית ועשינו כבר את כל הפעולות הנואשות של פורומיפ על סופרים וספרים אחרים.. כולל שירשור ציטוטים, תמונות, סופים שונים, הדמות השנואה, הדמות האהובה, משחקי המחשב, הקווסטים ואפילו בנוגע לאורך הממוצע של ציפורני רגליים המותרות בספרי הפנטסיה.. דנו בכל דבר.. מנורית שרעבי ועד לורד שוסמן... אין מה לחדש פה.. יש לך משהו לחדש? בבקשה! אנחנו להוטים לעוט על כל אייטם חדש שמוצא את דרכו לפורום.. היה נחמד אם היו חדשות לפרסם.. כמו ספרים חדשים שיצאו בעברית.. או פטירה בפתאומית של הסופר.. למעשה זה הפורום היחידי בו אני גולש מכל מערכת הפורומים של תפוז... וחורה לי לראות אותו גווע, ועוד יותר מטרידה אותי העובדה שאני לא יכול לחשוב על כלום כדי להציל את העיניין.. מאגנה, חוסר אונים ,בע"מ

dino_din

New member
אז הינה משהו חדש

טרי פארצ'אט וגידול ירקות בשטחים מדבריים - הסבר את הקשר בין הנושאים ותן דוגמאות. אתם מוזמנים לנהל דיון על הנושא, בהצלחה. דינו. >סתם מחפש תירוץ לספר לכם שסיימתי את הקריאה הראשונה של "אלים אמריקאים"<

The Mad Hatter

New member
דווקא יש הרבה דרכי הצלה

לצערי (לצערכם...:/) עלו בראשי הרבה רעיונות הצלה לפורום אבל לא רציתי לכתוב אותם פה מחשש לחיי, אז אני אנסה להעלות חלק מרעיונותי הטיפשיים. כלומר, אם כל פורום של ספר אחר מסתדר, סדרה של כמעט 30 ספרים ועוד הרבה ספרים צדדיים ועוד ספרים לא קשורים יכולה להסתדר. אז שכל אחד יכתוב מה הוא היה רוצה לראות בספרים הבאים בסדרה או משהו או כל מידע שיש על הספרים הבאים בסדרה. כלומר, חייב להיות מידע, לא? ואם באמת נגמרים הרעיונות-הנה מקום טוב לשאוב ממנו רעיונות לסקרים טיפשיים אך ניתנים למריחה: http://tphon.marlis.org/ או פה-אם אנחנו במצב באמת נואש: http://tphon.marlis.org/vote.php?name=Proposal_for_Additional_Polls אם הפורום *באמת* יגסוס אני אעשה שרשורי פאנארטים מפלצתיים. אז כדאי לכם להתחיל לכתוב P:

זה קשה

קשה מאוד לךהתעלות על הדימיון של פראצ'ט.. אבל הוא יכול ליצור דברים מעינים.. אם לורד ויטאנרי יחליט לעשות איחוד של האוניברסיטה הנעלמת ושל גילדת האלכימאים.. בשל מחסור במקום.. ואז המכשפים מתמרדים, וכתוצאה מכך, כל המכשפים אוספים את מטלטליהם ועוברים לקלאטצ', שם הם מפתחים סוג חדש ושונה של כשף, שהשתלט על כך חלקה טובה.. ואז איכשהו יצאו מזה.. אוף! זה לא הולך.. טרי עושה את זה הרבה יותר טוב.. מאגנה, התיימרות, בע"N

Death of Rats

New member
ממממממממ....

אני רוצה ספר על המכשפות. הגעתי למסקנה שהן אחת הסדרות החביבות עלי (אחרי מוות
): אני לא מעודכנת אבל *חושבת יותר חזק* פארודיה על מלחמות יכולה להיות נחמדה, ומעודכנת. ספר עצמאי, שלא קשור לשום סדרה... כמה שכולם עושים רעש מזה וכמה שבסוף כלום לא קורה
. ואני אנסה לחשוב על עלילה לספר מכשפות... וליאת: כל הרעיונות שיש לך: את בהחלט יכולה להשתמש בהם. הכוווול מתקבל בברכה
.

DviRincewind

New member
Carpe Jugulum = Go for the throat

Carpe diem, עד כמה שידוע לי, מיתרגם כ-sieze the day (שבעברית זה באמת חיה את הרגע), אבל אין בביטוי עצמו את המילה חיים
וזה באמת מופיע יותר מאוחר במהלך הספר, אבל זה לא ממש עניין עלילתי, אז זה לא ספוילר, אל תדאגי!
אגב, את קוראת את אחד הספרים הכי יפים בסדרה, אז תיהני מכל רגע!!!

למעלה