מישהו יודע איך לדביר עקרבים

amit4444

New member
מישהו יודע איך לדביר עקרבים

גילתי עג' גג הבית שהוא מעין קומה שניה שלא בשימוש למעט אחסון של ציוד עקרב הבית חדש ולא ברור לי מה הוא מחפש שם, לא הצלחתי לתפוס אותו וברור שהוא מסתוב שם בין החפצים יש רעל כלשהו שניתן לשים לו שם. תודה

amit4444

New member
הפתרון לא מספיק טוב

תודה על התשובה אבל הפתרון בעייתי אני לא יודע איפה הוא, הוא בתוך חלל גג בגודל 150 מר' עם ציוד וחומריי בניין.

naja

New member
אין הרבה פתרונות.

הדבר היחיד שפוגע בעקרבים זה אבקת אופיגל (נגד קרציות בכלבים), אבל בחלל של 150 מ"ר אני לא יודע כמה יעיל זה יהיה.

amit4444

New member
עקרבים שחורים

העקרבים בין אם ארסיים ובין אם לא הם כואבים מאוד. מנסיון. הפחד שאולי יש שם כמה והם יתרבו.

guyon

New member
להדביר עקרבים- מניפנית טורפת עקרבים

אם תחפש בgoogle את הערכים scorpion & Ptyodactylus תגלה שהמניפנית המצויה עמידה לארס העקרב הצהוב. את זה שהיא טורפת עקרבים גילה ד"ר גדי פרי בשנות השבעים בעבודת גמר בתיכון בהנחיית פרופ' יהודה ל. ורנר גם חתולים מחסלים עקרבים, אבל הם לא עמידים לארס שלהם, פשוט זריזים יותר. בהצלחה.

שלום guyon וברוך הבא לפורום

המידע לגבי זה שמניפניות עמידות לארס עקרבים (לפחות לחלק מהמינים) הוא חדש לי, ואני שמח שסיפרת עליו. אני חושב שזה יכול להיות פיתרון נוח למקומות קטנים כי המניפניות מוצאות מקום נוח ונשארות ולא ממש מטיילות רחוק אם בכלל ממה שאני יודע ולכן עקרב שנמצא בשטח כל כך גדול לא ממש מצוי בסכנת טריפה. בכל מקרה הרעיון נחמד חוץ מבעיה קטנה אסור לתפוס או לגעת או כל דבר דומה כשמדובר על זוחלי ארץ ישראל. אפשר לנסות עם שממיות טוקאי אבל אני חושש שבחורף הן ימותו וגם עלולות להיות להן בעיות עם הלחות. יונתן

guyon

New member
אתה צודק

יונתןאתה צודק פעמיים: 1. אסור בתכלית האיסור לתפוס זוחלים או להעביר אותם ממקום למקום- אני גם לא רוצה שזה ישתמע מדבריי. אני מקווה שהמידע ייתן מוטיבציה לא לרדוף את המניפניות מהבית, ולא שירדפו אחריהן לתוכו
2. אתה צודק גם בקביעה שמניפנית שמוצאת מקום נוח נשארת בו, הן אכן טריטוריאליות.

תודה guyon

לדודים שלי בארון חשמל בכניסה לבית יש זוג מניפניות מצויות שמטילות שם כל הזמן. באזור שלי (גליל מערבי) יש בעיקר את המניפניות הגליליות ויש הרבה כאלו.

amit4444

New member
מניפנית

סליחה על השאלה אבל אין לי מושג מהי מניפנית מהדברים שמובאים כאן אני למד שזהו בעל חי האם אוכל לקבל יותר אנפורמציה. תודה

naja

New member
אל תתאמץ....

מניפנית זה סוג של שממית שמסתבר שחלק ממזונה זה עקרבים. אל תלך לחפש כאלה בשדות....

guyon

New member
מניפנית

ההפך מבעל חי זה בעל מת.. כך שהמניפנית היא בעל חיים ולא בעל חי. כתבו כאן בצדק, שהמניפנית היא סוג של שממית. יש בארצנו 3 מינים מסוג זה: מניפנית גלילית בצפון, מצויה במרכז מצפון לדרום, ואילתית בדרום. העמידות של המניפנית המצויה גבוהה מזו של המניפנית הגלילית, אך זו של האילתית לא נבדקה.

Golan Oz

New member
מניפנית ועקרבים....

כדאי מאוד לבדוק את המידע על חסינות המניפנית מארס העקרבים. היות ולפי דעתי וניסיוני זהו מידע מוטעה וחסר שחר. גם בית הגידול של המניפנית אינו תואם לעקרב הצהוב- מקומות מאונכים (עקרבים אינם מטפסים). מתוך תצפיות במניפניות שנעשו בשנה האחרונה ברכס מעון (מניפנית גלילית בעיקר) ובאזור ערד (מניפנית מצויה)- לסיפור על המניפנית והעקרבים אין כל ביסוס בשטח. המניפניות לא מתיחסות לעקרבים ולהיפך...

gaichuk

New member
'עקרבים אינם מטפסים'...

הכוונה לעקרב הצהוב אני מתאר לעצמי.

naja

New member
עקרבים לא מטפסים?

עד כמה שידוע לי עקרבים מטפסים לא רע בכלל על קירות אנכיים. האם העקרב הצהוב יוצא דופן? בקשר למניפנית -מדובר במניפנית גלילית או מצויה? אני נתקלתי בלא מעט מצויות באיזור הר עמשא(אין לי מושג כמה זה רחוק מרכס מעון אבל זה בדרום הר חברון אם זכרוני אינו מטעני) אבל לא בגליליות. היתכן שיש להן תפוצה מופסקת או שהתפוצה מהצפון ועד רכס מעון היא רציפה?

guyon

New member
עקרבים מטפסים ומניפניות עמידות

ידידי החשדן, עשה מעשה פשוט- חפש ב- GOOGLE אחר מילות החיפוש: PTYODACTYLUS & SCORPION אתה מוזמן גם להוסיף WERNER ZLOTKIN SION MILMAN (אלו המחברים) המאמר התפרסם בNATURAL HISTORY . עד כאן לעמידות לעקרב הצהוב. בנוגע להרגלי טריפה של המניפנית חפש אחר עבודת הגמר של גד פרי (בשדה בוקר יש בספריה עותק כי הוא בוגר מחזור א') או שתמצא את המאמר שהוא הוציא שנים מאוחר יותר. בנוגע לטיפוס עקרבים כבר ענו לך בפורום שהם טפסנים מעולים, ובנוגע למניפניות (שאותן במקרה אני חוקר) הן אכן יורדות לאדמה לשיחור טרף למרות שהן טורפות גם על הקיר- עדות אישית. בהצלחה...

guyon

New member
מניפניות עמידות ועקרבים מטפסים

ידידי החשדן, אתה לא חייב לקבל כל מה שאתה שומע- ראוי לציון. אבל לפסול על סמך 'דעתך ונסיונך' כאשר ניתן לבחון זאת? עשה מעשה פשוט- חפש ב- GOOGLE אחר מילות החיפוש: PTYODACTYLUS & SCORPION אתה מוזמן גם להוסיף WERNER ZLOTKIN SION MILMAN (אלו המחברים) המאמר התפרסם בNATURAL HISTORY השנה. עד כאן לעמידות לעקרב הצהוב. בנוגע להרגלי טריפה של המניפנית חפש אחר עבודת הגמר של גד פרי (בשדה בוקר יש בספריה עותק כי הוא בוגר מחזור א') או שתמצא את המאמר שהוא הוציא שנים מאוחר יותר. את העקרבים הוא מצא בניתוח קיבות מניפניות. בנוגע לטיפוס עקרבים כבר ענו לך בפורום שהם טפסנים מעולים, ובנוגע למניפניות, הן אכן יורדות לאדמה לשיחור טרף למרות שהן טורפות גם על הקיר- עדות אישית. בהצלחה...

תודה רבה על המידע ושאלה לי אליך

מה בדיוק אתה חוקר במניפניות ועל איזה מינים אתה עובד?. תודה מראש יונתן

למעלה