מישהו יודע איך לדביר עקרבים

guyon

New member
מניפנית מצויה

אני חוקר תקשורת מינית, SEXUAL SELECTION באמצעות תקשורת חזותית. אני מנסה להבין איך זכרים נעשים זכרים שליטים, וכיצד הם מפרסמים זאת. המין הנבדק הוא מניפנית מצויה, ואני מנסה למצוא דרך לסמן אותם בלי לקטוע להם אצבעות (כמקובל). ניסיתי צבע, אבל תוך שבוע שבועיים הם מתנשלים.. גם טבעות לטיבוע ציפורים לא מחזיקות. למישהו יש רעיון? נ.ב. למותר לציין שהכל באישור וברשות "רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים".

naja

New member
כמה רעיונות בקשר למחקר.

לא ציינת האם המחקר הוא בתנאי מעבדה או בטבע ומה המרחק מהפרטים הניצפים וכמות הפרטים אבל יש לי כמה רעיונות. א-לעשות קלסתרון לכל פרט. מצלמים כל פרט שנלכד ואז מציירים אותו בהגדלה ומנסים למצא סימנים ע"ג הדוגמא שיתנו לו את הזיהוי שלו. זה קצת קשה מאחר ולמניפניות הדוגמא דיי דהויה אבל זה יכול לעבוד בתנאי מעבדה. ב-סימון במיקרוצ'יפים. עובד טוב אבל מצריך תפיסה של הפרטים לצורך זיהוי ומפריע למהלך התצפית. יכול לשמש ככלי עזר לניתוח התצפית. ג-זה לא ממש רעיון- ראיתי בנשיונאל ג'אוגרפיק תוכנית על נחשי א"י ישראל בכיכובו של בועז שחם. הוא ירד לאילת ופגש פקח של הרשות שחקר חרדוני צב הדור בשטח במשך שנים. אם זכרוני אינו מטעני הוא הצליח להגיע לזיהוי והכרה של כמה עשרות פרטים בשטח. תנסה ליצור קשר עם הבחור הזה דרך בועז שחם(החברה להגנת הטבע-ב"ס שדה ניצנים) ואולי יהיה לו משהו בשבילך. ויש לי גם שאלה, אם אפשר. אתה עושה את המחקר הזה בכפוף לאחת האוניברסיטאות?

guyon

New member
מחקר שדה משולב מעבדה

סימון במיקרוצ'יפים וקלסתרון לכל פרט כבר עשיתי. אבל אני צריך דרך פשוטה ומהירה לזיהוי בשטח. אלו שיטות שטובות ללכידה חוזרת, לא לתצפית התנהגותית ללא הפרעה. המחקר במסגרת המחלקה לאקולוגיה באונ' בן גוריון. תודה על הנסיון לעזור

Liron Samuels

New member
guyon

הבנאדם שהתחיל פה את השירשור שאל בקשר לעקרבים שחורים... אבל מידע מעניין בכל זאת!

guyon

New member
מניפנית טורפת גם עקרבים שחורים

המניפנית טורפת גם שחרן יהודה Butus וגם נבו יריחו וגם עקצן צהוב. אולי עוד מינים, אבל את אלו ניסיתי.

למעלה