מישהו יודע איך מכינים שמנת לבישול טבעונית?

  • פותח הנושא RTAM
  • פורסם בתאריך

RTAM

New member
מישהו יודע איך מכינים שמנת לבישול טבעונית?

אני ראיתי כבר איך מכינים טופו וחלב צמחי - איך מכינים מזה שמנת לבישול?
תודה מראש על העזרה.
 

eietmo

New member
אפשר להכין מקשיו

משרים קשיו ואז שמים בבלנדר עם לימון, מלח ומים.
 

eietmo

New member
כן, אני ממש משתמשת בזה כמו שמנת לבישול

גם לפסטה, גם למרק, אפשר גם למתוקים* אם צריך... הכי טוב זה שאפשר לשלוט על הסמיכות אז אם רוצים משהו יותר קרמי שמים פחות מים.

* למתוקים כמובן לא מוסיפים מלח ומוסיפים לימון רק אם צריך.
 

ימימה

New member
שמנת קשיו אפשר להקפיא ולהפשיר בלי שתתפרק?

ניסית פעם אולי? כי תמיד בזמן אמת או שאין לי קשיו, או שלא הכנסתי אותו להשריה.....
 

eietmo

New member
לא ניסיתי

יש לי בלנדר ממש טוב (וטיהמיקס) אז אני לא צריכה להשרות אותם מראש. אני מאמינה שזה יהיה בסדר אחרי הקפאה, אולי תצטרכי לערבב שוב אחרי שזה יפשיר.
 
ההשריה מראש

משנה את המרקם של החומר, את מידת הגרגריות והחיספוס דברים שבלנדר לא יכול לשנות
 

eietmo

New member
אני לא רואה הבדל בתוצאה

אחרי שתי דקות זה יוצא חלק לחלוטין. אבל זה רק עם הבלנדר הזה, עם הקודם הייתי חייבת להשרות לפחות לשעה (וגם הוא נחשב כבלנדר ממש טוב).
אני מכינה עם הבלנדר שלי גם דברים כמו חמאות מאגוזים שונים (חמאת אגוזי לוז למשל :) ).
 

RSPA

New member
I beg to differ

בלנדר טוב, דוגמת בלנדטק או ויטמיקס, יכול לשנות באבו אבואה...

עם השניים הללו אין צורך בהשרייה לקבלת מרקם קטיפתי חלק.
 
למעלה