מישהו יודע אם איליי זה בעצם ישו?

THANATOS

New member
אז ככה:

קודם כל, שתדע לך שזוהי התשובה האישית שלי. אין,אבל א-י-ן שום ספק שלדמותו של איליי ישנם כמה מאפיינים ברורים של ישו. יסוד כת מונותואיסטית שסוגדת לכוח לא ידוע (איב אומרת במשפט המעצבן שלה את המילה "אל" ללא שום שם אחר) ששולט על הטבע ומחילף בעולם את האלים העתיקים. לעומת זאת ישנם כמה מאפיינים שלא שייכים לישו: המיתוס המפורסם שישו היה נגד אלימות (בכלליות) אינו נכון. למעשה ביסודו של דבר ישו האמין שאסור לחיות לפי אלימות, א-ב-ל אם מישהו מכה אותך, תכה אותו חזרה (האמירה המופורסמת של "להגיש את הלחי השניה" הגיעה מהקדוש סילווסטר- על שמו יום השנה החדשה), לעומת אליי שאם היית מכה אותו, היה מנשק אותך ומבקש עוד... בתנאי שזינה לא בסביבה כמובן. ובכל זאת אם נשייך את הנ"ל ליש- קיבלנו את איליי עם שם אחר, או ישו עם שם אחר... בכל אופן, אני לא מת על שניהם במיוחד... (_______MORT

korinalir

New member
לדעתי כן...

אין לך מושג כמה זה מעצבן אותי
לדעתי הדבר הכי גרוע שקרה לסדרה זה ההכנסה של הנצרות וההרג של האלים
אבל זה רק אני חובבת מיתולגיה מושבעת
בכלליות הם לא היו ממש משתמשים בישו איליי מסמל את מה שישו סימל והתפקיד שלו זה להמיר את ריבוי האלים לאמונה ב"כוח עליון" אל אחד ויחיד המגמה התחילה כבר די מזמן בסדרה עם דייהק שהוא השטן האחד והיחיד ועכשיו אלוהים... נו לא נורא אין מה לעשות אני אמשיך לאהוב את הסדרה לא משנה מה הם יעשו...

SaxonK

New member
שלא לדבר על...

השיבושים ההיסטוריים הגסים שיש בסדרה הזאת. אבל, מילא.

דווקא את זה אני אוהבת

במיוחד כשעושים את זה עם קריצה. למרות שלקח לי זמן להתרגל לזה בהתחלה.

השליטה

New member
וזה שזינה היא שנצחה את גולית../images/Emo66.gif

ולא דוד, תמיד ידעתי שהשמיטו בתנ"ך כמה פסוקים חיוניים.

korinalir

New member
את זה אני דווקא אוהבת

שהם עוותו את סיפורי התנ"ך כמו הפרק שהם עשו על עקידת יצחק. שאברהם אומר לזינה שהאל אמר לו להקריב את בנו וזינה בתגובה אומרת "איזה אל ארס או זאוס?" קורע
או שאוטוקולוס גונב חזרה בשביל העברים את עשרת הדברות שגנבו מהם למה אין בגרות על זינה? קורין שעשתה אתמול מגן בתנ"ך...

canimal

New member
או שקליאופטרה מתה ולמעשה זינה עשתה

את כל האסטרטגיות עם מה-שמו..

למעלה