מישהו יודע אם יש חדש בקשר לאפשרות

יש אפשרות לאמץ פעוט בארץ

לא יודעת אם זו אופציה שאת שוקלת, אבל היא קיימת, אם תרצי בה.

tyty14

New member
את טועה

ניסיתי לאמץ בארץ, נאמר לי מפורשות ע"י עובדת סוציאלית שמשתדלים לא לאפשר לאמץ ליחידניות, אלא אם כן מדובר בילדים בני 7-8 שאף אחד לא רוצה אותם.

לשמחתי אתם טועים ומטעים

אני לא יודעת על איזו תקופה אתם מדברים, אבל אנחנו כרגע בתהליך אימוץ בארץ (אנחנו זוג נשים, אבל אנחנו בקטגוריה של יחידניות) ולאורך כל הדרך נאמר שהיותנו לסביות והיותינו בקטגוריות היחידניות לא מהווים גורמים שמונעים אימוץ של פעוט.

בנוסף יש לנו חברה יחידנית שאימצה בארץ פעוט בן כ-3 לפני כשנה, כך שגם בפועל יחידניות בארץ בהחלט מקבלות גם פעוטות, ולא רק "ילדים בני 7-8 שאף אחד לא רוצה".

לצערי לא טועים ולא מטעים

כשתסיימי את הליך האימוץ, ואני מאחלת לכן המון הצלחה, נדבר.
לא כעת. לא רצוי ולא נכון לחרוץ משפטים המעוררים תקוות שוא באנשים, ונוגדים את מדיניותו המוצהרת של השרות למען הילד - מבלי שאימצת עדיין.
קצת צניעות כי זו את שמטעה וזורעת תקוות שוא באנשים. בואי ניצמד לאמת ולעובדות עד היום, ולא לתקוותייך או מקרה בודד כלשהו.

השרות מצהיר בריש גליי כי יחידניות הן בתחתית הרשימה מבחינת סדר העדפותיו והן מקבלות אך ורק ילדים שאף אחד אחר לא רצה לאמצם: ילדים פגועים, ילדים גדולים, ילדים עם בעיות נפשיות, משפחתיות, משפטיות, פיזיות ואחרות - שהקשו מאד על האימוץ שלהם עד כה כי איש לא רצה לאמצם.

בפועל קורית תמונה עוד יותר עצובה: מניסיון של שנים בפורום וגם דרך מקום עבודתי, נחשפתי להמון סיפורים של יחידניות שרצו לאמץ בארץ וזה פשוט לא קרה, הן לא הצליחו, או שקרה אחרי המון שנים.
רבים מהן התיאשו. אחרות אימוצו אחרי המון שנים וכולן אימצו ילדים בעייתיים או גדולים מאד.

אך בקרב אלו שנכונות ורוצות לאמץ ילדים בוגרים או עם צרכים מיוחדים מורכבים מאד - רבות אינן זוכות לכך.

מאחלת לך המון הצלחה ומציעה שהצהרות נחרצות הנוגדות את את הצהרות הפומביות של השרות למען הילד - והנוגדות את הקורה בשטח מזה לפחות 40 שנה - תושמענה בכזה בטחון לאחר שתסיימי את האימוץ.

אכן בתחתית הרשימה, ואת זה לא מסתירים מאיתנו

אבל יחד עם זאת יש ילדים, גם קטנים, שיוצאים לאימוץ של יחדניות, כך שגם לא רצוי להסביר לאנשים ש"אין סיכוי" - כי הוא קיים.

כיוון שהתהליך בשירות למען הילד לא מצריך משאבים כלכליים חריגים (לעומת אימוץ בחו"ל) אפשר להתחיל את התהליכים במקביל. להגיד מראש ש"אין סיכוי" דומה בעיני לסגירת דלת שיכולה הייתה להיות פתוחה.

ואכן, ימים יגידו.

tyty14

New member
וגם עוגמת נפש רבה

בהתנהלות על עובדות סוציאליות, אני עוד אפנה לתקשורת לגבי העוסית שהייתי אצלה. בושה.

fatfat

New member
הם לא טועים ומטעים, השרות מעדיף לתת ילד

למשפחה "נורמטיבית" בה זוג הורים (גבר ואשה) ולא ליחידנית, היא תקבל את הילדים שלא נמצאה להם משפחה בקרב הזוגות הממתינים.

עם זאת יש מקרים שבהם צריך להתחשב בשיקולים נוספים בהפניית הילד למאמץ/צת מסוים/ימת ואז יכול להיווצר מצב שגם יחידנית תקבל ילד צעיר יותר. למשל במקרה שיש כמה אחים שיש צורך להפריד ביניהם ומצד שני לאפשר קשר ביניהם יבחרו במאמצים פוטנציאליים שסבורים שיוכלו ליצור קשר טוב זה עם זהולהפוך למעין משפחה מורחבת לטובת הילדים.

ואגב במונחים של אימוץ ילד בן שלוש אינו נחשב לפעוט, מעל גיל שנתיים זה כבר נחשב לאימוץ עם צרכים מיוחדים.

tyty14

New member
ממש לא

חוויתי זאת על בשרי, לפני מספר חודשים. עובדת סוציאלית אמרה ל שאין סיכוי, כי אני יחידנית. ויתכן לאלו שאת מדברת עליהן יש קשרים.

fannyd

New member
מדוע את לא מתקשרת למשרד המפקחת?

לא עדיף מידע ממקור ראשון?

למעלה