מישהו יודע באופן חד משמעי אם מותר

Lihi05

New member
מישהו יודע באופן חד משמעי אם מותר

לאכול מנה חמה של אוסם (אורז עם עדשים או פירה?). פשוט אתמול ראיתי שעל מג'דרה מופיע עמילן מעובד ועל פירה לא, אבל לא היה כתוב שהמנות ללא גלוטן. גם בספר האגודה לא ראיתי שמוזכר משהו (אלא אם כן פיספסתי...).

ליאורט1

New member
דעתי היא

שלא כדאי לאכול מנה חמה של אף חברה בשום מקרה, זה בערך הדבר הכי גרוע שאפשר לאכול בלי קשר לצליאק. זאת דעתי בכל אופן

Lihi05

New member
האמת היא שאתה לא הראשון שאומר לי את

זה. אני פשוט נוסעת לו"ל בשבוע הבא ומנסה לחשוב מה לקחת איתי. נראה שאוותר על מנה חמה.

ליאורט1

New member
אני מניח שאמרת חו"ל

לאן את טסה? אני מניח שבכל מדינה נורמלית יש אוכל ללא גלוטן, בכל מקרה יעזור אם תגידי לאן את טסה אולי יש לאנשים כאן נסיון עם המדינה. תזהרי לא לפרט יותר מדי כי אני מתקנא בקלות:)

Lihi05

New member
לארה"ב - ניו יורק ובוסטון. מישהו

שלח לי כבר קישור לאתר כלשהו אבל לצערי הוא לא ממצה. אני ממשיכה לחפש... תודה על ההתעניינות.

ליאורט1

New member
אם לארהב אז ממש לא הייתי מביא אוכל

מהארץ אני מניח שגם בנושא הזה הם מקדימים אותנו בלא מעט זמן ואם בארץ אין בעיה למצוא אוכל בלי גלוטן אז גם שם תוכלי למצוא ולדעתי אפילו יותר מבחר ובפחות כסף ובטח לא שווה להביא מהארץ אוכל מגעיל כמו מנה חמה

דווקא בארהב

אחוז המאובחנים הוא נמוך ביותר, והמודעות שם לא כזו גדולה (ואפילו ממש ממש ממש לא גדולה ואפילו לא בינונית). אגב, סתם לידיעה, אחת הארצות עם המודעות הגדולה ביותר זו נורווגיה כי שם צליאק זה חלק מבדיקות שגרתיות לכלל האוכלוסיה. הכרתי צליאקיסט שנסע לשם, ובכל מסעדה הכי פשוטה שיש אפשר לבקש כל מנה בגרסא נטולת גלוטן, בכל מקום יש לחמים נטולי גלוטן ומכמה וכמה סוגים. הוא אמר שזה היה גן עדן של צליאק עבורו.

ליאורט1

New member
כנראה טעיתי

פשוט שיערתי שאם במדינה מערבית מפגרת(ניו זילנד) יש לא מעט אוכל ללא גלוטן, אומנם לא במסעדות אבל בסופרים, אז גם במדינה מערבית מפותחת כמו ארהב לא יהיו בעיות בכל מקרה שיהיה לך הכי כיף שיכול להיות

Immigrant

New member
ציליאק בארה"ב

אני מצרפת רשימת מוצרים ללא גלוטן בשתי החנויות ששלחתי לך לא מזמן. אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש.

למעלה