לאכול מנה חמה של אוסם (אורז עם עדשים או פירה?). פשוט אתמול ראיתי שעל מג'דרה מופיע עמילן מעובד ועל פירה לא, אבל לא היה כתוב שהמנות ללא גלוטן. גם בספר האגודה לא ראיתי שמוזכר משהו (אלא אם כן פיספסתי...).
לאן את טסה? אני מניח שבכל מדינה נורמלית יש אוכל ללא גלוטן, בכל מקרה יעזור אם תגידי לאן את טסה אולי יש לאנשים כאן נסיון עם המדינה. תזהרי לא לפרט יותר מדי כי אני מתקנא בקלות
מהארץ אני מניח שגם בנושא הזה הם מקדימים אותנו בלא מעט זמן ואם בארץ אין בעיה למצוא אוכל בלי גלוטן אז גם שם תוכלי למצוא ולדעתי אפילו יותר מבחר ובפחות כסף ובטח לא שווה להביא מהארץ אוכל מגעיל כמו מנה חמה
אחוז המאובחנים הוא נמוך ביותר, והמודעות שם לא כזו גדולה (ואפילו ממש ממש ממש לא גדולה ואפילו לא בינונית). אגב, סתם לידיעה, אחת הארצות עם המודעות הגדולה ביותר זו נורווגיה כי שם צליאק זה חלק מבדיקות שגרתיות לכלל האוכלוסיה. הכרתי צליאקיסט שנסע לשם, ובכל מסעדה הכי פשוטה שיש אפשר לבקש כל מנה בגרסא נטולת גלוטן, בכל מקום יש לחמים נטולי גלוטן ומכמה וכמה סוגים. הוא אמר שזה היה גן עדן של צליאק עבורו.
פשוט שיערתי שאם במדינה מערבית מפגרת(ניו זילנד) יש לא מעט אוכל ללא גלוטן, אומנם לא במסעדות אבל בסופרים, אז גם במדינה מערבית מפותחת כמו ארהב לא יהיו בעיות בכל מקרה שיהיה לך הכי כיף שיכול להיות