עם כל הצער, אין דבר כזה הסרת אחריות הורית, חוקית עד גיל 18,
ומוסרית לדעתי לעולם לא. אין פירוש הדבר שדרכי ההתמודדות צריכות להיות קונבנציונליות, כמו במשפחות רגילות. יש פנימיות ומסגרות לילדים שאין אפשרות להתמודד איתם בבית, אך זה לא מבטל את האחריות ההורית למציאת המסגרת המתאימה, לדאגה לשלומו ולרווחתו של הילד בזמן השהייה שם ולאחריות מלאה במקרה שמשהו לא מסתדר ולא ניתן להמשיך את השהות במסגרת. זאת במקביל לכך שההורים ימשיכו כמיטב יכולתם בניסיונות למצוא דרכי טיפול ושיקום. המצב מצער, כואב ועצוב מאוד. אני מבינה היטב שישנם מצבים שבהם למרות כל הניסיונות ההורים חסרי אונים ומגיעים לקצה גבול היכולת שלהם. אני גם מבינה שההורים גם הם רק בני אדם ויש דברים שהם למעלה מכוחותיהם. זו גם לא אשמתם, אין לי ספק שבמקרים רבים מדובר בהורים טובים ואני גם לא מאמינה שכל ילד, אם רק יקבל את הטיפול הנכון, הוא בר שיקום. לצערי, אני מאמינה שישנם מקרים שבהם שילוב כזה או אחר של הפוטנציאל האישי וגורמים נוספים (כגון נטישת הילד בתחילת חייו, אבל כמובן לא רק) עלול להסתיים בטרגדיה בלתי נמנעת. אבל לדעתי זה סיכון שכולנו לוקחים עם כל ילד שאנו מביאים לעולם או מאמצים, ואם בכל זאת החלטנו לקחת את הסיכון - האחריות היא עלינו. אז למרות הקושי והמשברים, לא מסירים אחריות. משנים גישה, מחפשים פתרונות שהם לאו דווקא חינוך הילד בבית וכו', אך לא מסירים את האחריות לגורלו של הילד, לא סתם נוטשים אותו, בטח לא בהיותו קטין ולדעתי גם לא בשום שלב. וכמובן שזה מובן מאליו וגם אין צורך לציין שאין מבחינה זו שום הבדל בין ילד ביולוגי למאומץ.