מישהו יודע האם סוכן בארץ יש לו גם חובה ללקוח?

מישהו יודע האם סוכן בארץ יש לו גם חובה ללקוח?

שכרתי קראוון מגברת שירלי אחת והייתה לי בעיה רצינית שם האם חובה עליה לעזור לי או לפצות אותי בגין ההפסדים וההוצאות או שהיא רק לוקחת תשלום ואם יש בעיה שולחת אותי לחברה בגרמניה,אז למה אנחנו צריכים סוכן כזה?

הכל תלוי כמובן בסוג הבעיה שהתעוררה

אם הזמנת קרוואן מסוג מסויים לתאריכים מסויימים והגעת לתחנה ולא חיכה לך קרוואן או לא זה שהזמנת אזי מן הסתם הסוכן בארץ לא סיפק לך את השירות שהוא אמור היה לספק ואז בהחלט יש לו אחריות. אם הבעיה התרחשה במהלך הנסיעה לאחר שקיבלתם את הקרוואן וחתמתם על החוזה עם חברת ההשכרה המקומית כמו בעיה באחת מהמערכות של הקרוואן (מים, גז, חשמל וכד') או ברכב עצמו (תקלה מכנית במנוע וכד') אז לסוכן אין הרבה אפשרויות לעזור מרחוק ואת צריכה לעמוד בקשר עם החברה המקומית. לכל חברה יש תנאים אחרים לגבי פיצוי והחזר כספי ותמיד חשוב לקרוא את החוזה עליו חותמים. אבל, אין ספק שבשלב זה הקשרים של הסוכן עם חברת ההשכרה והיכולת הלוגיסטית שלו לסייע ללקוח מעבר למה שהוא מחוייב בא לידי ביטוי. לטעמי, גם אם אין יכולת ממשית לעזור, הרצון לעזור יכול לגרום ללקוח (כלומר לנו) תחושה טובה גם אם בסופו של דבר הבעיה לא נפתרה. צריך לזכור שהסוכן בארץ לא יכול לעשות כלום אם דפקנו את הקרוואן ודורשים מאיתנו תשלום או שהחזרנו את הקרוואן מלוכלך וכיוצ"ב. גם לנו כלקוחות יש מחוייבות לשמור על הקרוואן.

למה נודפת מהתשובה הזה ריח רע

זה תשובה של חברה משכיר קרוואנים שמנסה לעשות את עצמו לקוח. זה אולי אותו שירלי שמנסה לברוח לך מהחריות. אנחנו שכרנו קראוון בגרמניה לפני שנה ודיברנו עם חברות השכרה. לא זוכר אם גם שירלי. גם לנו היה בעיה בקרוואן שבנו לקחת אותו ורצו לתת לנו גדול יותר. אנחנו לא רצינו גדול יותר כי אנחנו רק שנים הורים וילד ולא רצינו קראוון גדול. צלצלתי לסוכן בנדנה בארץ והו סידר הכל שיהיה לנו טוב.

AMITALTARAS

New member
אני חושבת שהסוכן בארץ צריך לקחת אחריות והנה

בכול שנה אנחנו יוצאים לטיול קראוונים ויצא לי להשכיר דרך הסוכן הזה כמה פעמים ומבקשים במפורש רק דגם מסויים ואנחנו מציינים שאם אין אנו מוותרים על הטיול גם הפעם ציינו במפורש,כשהגענו לשם קבלנו דגם רכב אחר ,שם נאמר לי אם היו רושמים את הבקשה הזו במיוחד היינו שומרים את הרכב ,נתנו לנו רכב אחר וקראו לו גם באותו שם ואף ציינו שהם שלחו ויידעו לכול הלקוחות והודיעו להם על החידוש ,הסוכן בארץ אמר שלא ידע מזה בכול אופן אנחנו אכלנו אותה והפסדנו שלושה ימי טיול התקשרנו לארץ והמזכירה של שירלי אמרה לי אנחנו לא מחוייבים לתת לך את הרכב שהזמנת איזו חוצפה.!!!!!חזרנו וביקשנו החזר על ההוצאות שהיו לנו עד שהחברה שם עזרה לנו להחליף וכאן לא מוכנים לשלם אני שוכרת כאן כי חשבתי שיש אבא אמא אבל טעיתי לא אבא ולא אמא אבל הם מקבלים עמלה יפה מאוד במקרה קיבלתי גם את רשימת התשלומים שהסוכן שילם הסוכן לא התייחס וממש הרגשנו רע אה,,,,,,הוא הציע לתת 10% הנחה בשנה הבאה אני הוצאתי השנה אני רוצה לקבל השנה לא? אגב שמעתי מכמה וכמה שהיו להם אכזבות מהטיפול שלהם בארץ

olala100

New member
נשמע קצת מבולבל

אולי כדאי שתעשי סדר בדברים שלך? בשביל אלו שרוצים לצאת לטיול אולי כדאי שתצייני חברות או סוכנויות שרצוי להכניס ל"רשימה השחורה"... כדי שנוכל לדעת ממה להיזהר אולי כדאי גם לציין את הדגמים שביקשת וקיבלת כדי שנוכל לבחור גם אנחנו?

זו בדיוק הבעיה

אני מבטיחה לך שעל כל אחד שיצא לא מרוצה מאחת החברות הישראליות תמצאו 100 שכן יצאו מרוצים, בין אם זו החברה שהיא ציינה, בין אם זו החברה ש-סשה ציין ובין אם זו החברה השלישית שלא צויינה.

שום בעיה פשוט אנחנו אכלנו אותה למה לא לספר?

אני חושב שצריך להביא לידי כך שאם הם נציגים בארץ הם צריכים להיות מחוייבים אלינו ולא אני לא מתכוון שאם נתקענו שם עם הקראוון אבל אם יש בעיה ולא קיבלנו את מה שהזמנו הם מרוויחום עמלה יפה הם יכולים לענות בטלפון התקשרנו כמה פעמים והפקידה אמרה אין מה לעשות והגברת שירלי לא יכולה לענות אנשים שמשלמים הרבה כסף לטיול כזה מרגישים שאין אבא ואמא

על זה אין ויכוח!

כמו כל נותני שירותים, גם חברות ההשכרה בארץ צריכות לתת את השירות הכי טוב ללקוחות שלהם, במיוחד אם מדובר בטעות שלהם, גם אם נעשתה בתום לב או בלי כוונה, הרי כולנו בני אדם, אבל אחריות זו אחריות. הכוונה שלי הייתה לגבי הפרסום של זה בפורום. כי כבר מההתחלה, ובצדק, נכתב ע"י מנהל הפורום, שהפורום אינו מיועד לא לפרסום חיובי מחד ולא לפרסום שלילי מאידך אלא לספק מידע וידע למטיילים בקרוואנים. יש בעיה עם תלונות, כי אני לא בטוח שהחברה תוכל להגיב כאן על התלונה ועל מנת לשמור על האיזון העדין הזה לא "מהללים" ולא "מקללים"...
בברכת שנה טובה לכל מטיילי הקרוואנים באשר הינם, ענבל

למעלה