מישהו יודע היכן היתן למצוא

dadi1

New member
מישהו יודע היכן היתן למצוא

מנורות ליבון איכותיות ?
כל המנורות האחרונות שקניתי ( תוצרת יונדאי וכדו' ) היו חד פעמיות .
תודה רבה

רשר

Well-known member
מנהל
מאז ומעולם נורות הליבון היו חד פעמיות - כיום גם קצרות חיים

התקן קבע כמינימום 1000 שעות אך תוספת מתח תקנית קצרה לכ 800 שעות וירידת איכות מתוכננת לפחות מ 600 שעות

dadi1

New member
הלוואי - 800 שעות ..אני מדבר על כמה עשרות שעות - ממש חד פעמי

ממליץ לנסות של אוסרם. האם יש רצון בליבון עבור צורך עיצובי?

אם כן קיימות נורות לד פחם. אם לא עיצובי ממליץ לרכוש לד עבור גופי תאורה מאווררים או פתוחים וחסכונית ספירלית עבור גופי תאורה סגורים אטומים. אורך חייהם של האיכותיות משמעותי מאוד! לעומת ליבון ומשמעותי לטובתך. וחסכון בחשמל כמובן. מה נחשב חברה טובה בחסכוניות אני בעצמי עדיין לא הצלחתי לשים על כך את האצבע. הייתה לי בחדר פיליפס שהחזיקה 8 שנים. אך בחדר אחר (לא זוכר אחרי כמה זמן) הלכה בצורה שהפלסטיק התחיל להישרף וזה הרתיע אותי. אוסרם נחשב מעולה בליבון בזמנו כיום בלד אינני יודע.

dadi1

New member
אני צריך מנורות ליבון לצורך חימום בע"ח

יש לי מנורות חימום קרמיות אבל חשוב לי שהמנורות יהיו מאירות ולכן זאת האופציה היחידה שאני מכיר .

רשר

Well-known member
מנהל
יש שפע סוגי נורות חימום ואם צריך גם אור נראה עדיף לד

לד בגוון האור המתאים לבע"ח לפי התנאים הנדרשים, לא צריך לחבר בין חום לאור כי הדרישות שונות ונפרדות בזמן ועוצמה (בבי"ס ימי עשינו נסיונות בתאורה לדגים),
https://www.google.com/search?q=נור...hL3fAhVCK1AKHeu8BIsQ_AUIDigB&biw=1366&bih=626

https://www.google.com/search?biw=1....227.0j2......1....1..gws-wiz-img.wtV0M-r4Sgs

dadi1

New member
בנוגע ל....

1.מנורת לד - האם מנורת לד 60W מחממת כמו נורת ליבון 60W ? אני הייתי בטוח שמנורות לד בכלל לא מחממות .
2.מנורות חימום האדומות - אני צריך מנורה שתחמם בעוצמה דומה למנורת ליבון 60W ולפי מה שראיתי המנורות האדומות האלה מגיעות בעוצה הרבה יותר גבוה - 150W והלאה ( יש לי אחת כזאת של 250W )
אשמח להתייחסותך

רשר

Well-known member
מנהל
לד מחמם פחות מליבון, כמה תלוי במיקום הספק

נורת ליבון מבזבזת כ 95 אחוז מהאנרגיה לחימום לכן בעצם בעלת חום דומה לנורת חימום באותו ההספק, אלא שנורת חימום מרכזת את החום לכיוון מוגדר בעוד ליבון מפזרת מסביבה,
לשימוש יעיל עדיף נורת חימום עם טרמוסטט,
פתרון אחר הנו הפחתת המתח בחצי ל 2 נורות ליבון החיבור טורי (אור חלש וחיי נצח 2x25W מתאים ללילה באורוות סוסים)

למעלה