מישהו יודע כמה כסף יקח לי חשמלאי

0oהo0

New member
מישהו יודע כמה כסף יקח לי חשמלאי

לעבודה כזו?: להעביר חשמל מיציאת החשמל שלי בגינה שהיא בצד אחד של הגינה, לצד שני של הגינה במרחק של כ30 מטר. וכל המערכת צריכה להיות אטומה למים. תודה

0oהo0

New member
אז כמה יקח? מישהו יודע?

והמתקין יהיה חשמלאי ממוצע והוא יעביר את החשמל מתחת לאדמה ושוב המערכת צריכה להיות מבודדת.

roy269

New member
כנראה שהרבה..

אם אתה דורש שהמערכת תהייה מבודדת חשמלאי יבין זאת שאתה רוצה להפריד את המערכת הזו משאר מערכות החשמל בבית ויתקין לך שנאי מפריד (שנאי הצפה) כדאי שתברור את המושגים בהם אתה מדבר לפני שהוא מתחיל בעבודה

xorense

New member
שטויות במיץ

לוקחים חוט רגיל ושמים בצינור פלסטיק (נגיד שיהיה יותר עבה מהרגיל) ושקע נגד מים עם כיסוי מיוחד כזה. הקיצר לא רציני.

קונים חוט חשמל עים בידוד כפול

כבל טרמו פלאסטי בצבע שחור. זה כבל שמניחים על גגות חסוף לשמש . ליתר ביטחון הכנס את הכבל לצינור שחור מיפלסטיק קשוח . וחפור באדמה עד צד שני . קנה לוח חשמל אטום למים . והתקן בצד שני . כמה יקח חשמלאי עבור חפירה של 30 מטר . גם תלוי איך האדמה קשה רכה . בקשר לשנאי בידוד שהצע כאן מישהו שנאי בידוד שמים בלולים של תרנגולות כי לול עשוי מתכת . וגם שנאי בידוד שמים במעבדות לחשמל . על מנת לימנוע היתחשמלות . כאן אין סכנה של היתחשמלות . אז למה ליקנות שנאי בידוד . וזה גם תלוי בהספק של השנאי . כמה יקח חשמלאי כל אחד והתאבון שלו . תישאל בטלפון . פתח דפי זהב

xorense

New member
לא צריך שנאי בכלל תחבר את זה

ללוח או לאיזה שקע וזהו

היזהרו עם פתרונות של שנאי מבדל

לשנאי מבדל אין לחבר יותר מצרכן אחד. שנאי מבדל מונע התחשמלות שהיא תוצאה של מעגל תקלה שבין הפזה לאדמה או לאפס הכללי במתקן. במקרה ובו סגירת מעגל התקלה הוא בין שני המוליכים היוצאים מהשנאי המבדל תהיה התחשמלות. מכאן שתקלה בשני צרכנים ומישהו נוגע בשניהם הוא יתחשמל. ממסר פחת לא יקפוץ.

מאגר

New member
חיבור תאורת גינה

צר לי על כל כותבי השטויות למינהם וחבל לי על כך שמלמדים בפורום איך לעשות עברות שעשיות לעלות ביוקר רב. כתב המחוקק לא יחובר חיבור חשמל בחצרים ממתקן חשמל אלה אם חובר דרך שנאי מבדל בהספק המתאים לצריכה. מדוע כתב המחוקק את אלה הדברים מאחר ותאורת גינה למרות שניראת בלתי מסוכנת היא אכן מסוכנת ומדוע דם ילדים המשחקים להנאתם יכולים להתחשל לעמוד תאורה העומד בגינה. והיו דברים מעולם בעבר במספר ישובים קהילתיים אשר התושבים רצו לחסוך כסף על תאורת הגינה וזה עלה באסונות. וכאשר זה קורה אין שום ביטוח שיפצה אותכם על כך. את הארקה בחיבור של שנאי המבדל אין לחבר לפס השוואת פוטנציאלים אלה לזיז באחת מפינות הבית. המחוקק גם קבע כי הצינור יתמן באדמה בעומק של לא פחות מ 80 ס"מ אך מאחר ואיש לא עושה זאת מומלץ לקבור את הצינור אם הכבר בעומק העולה לפחות ב10 ס"מ מעומקם של שיני קלשון חפירה. לכסות את הצינור בשורה של לבנים משתלבות בעומק של לפחות כאורך להב של טוריה או מעדר חפירה. ראו הוזהרתם ואנא על תתנו עצות שהן קשורות בסכנת חיים אם אינכם יודעים.

xorense

New member
חחחחחחח

את השטויות שלך תכתוב במקום אחר. המחוקק גם הוא עושה שטויות ללא הפסקה 80 ס"מ למה מה איפה אנחנו? זה עבודת חשמל קטנה מי יתחשמל ממנורה נו בחיית רבק

מאגר

New member
xorense צר לי שאתה ילד טיפש

אני יודע לפחות על שני מקרים בהםילדים התחשמלו אחד אפילו נשאר משותק והשני נשאר עם כביה עמוקה בכף ידו ואבד את תחביב חייב הנגינה אז לפני שאתה כותב ומתגאה בטיפשות שישראל היא מדינה של דיסק אחד חשוב טוב עם כדאי לפרסם כאלה שטויות ברבים המחוקק לא כותב שטויות המחוקק כותב דברים על סמך נסיון מקרים השהיו ינסיון למנוע מקרים כאלה בעתיד ואם שמתה לב או שיש לך בעיות בהבנת הניקרא נתתי את הפתרונות המתאימים שמאושרים ע"י החוק. ומאחר ואתה אינך בעל מקצוע ואינך מבין בדברים כאלה אז כדאי לך מאוד לא לזלזל בדברים שבעלי ניסיון יודע מקצועי כותבים כפי שאמרו חז"ל שייג לחוכמה שתיקה.והביל מחריש חכם יחשב.

ילדים יוכלים גם להתחשמל

גם בתוך הבית . השאלה מה רוצים לעשות בגינה . אולי סתם שקע בקצה השני . אולי מערכת יותר מורכבת של שקעים מפסיקים. השואל לא כתב מה הוא רוצה בידיוק לעשות . לי הייתה מעבדה של תיקוני טלויזיה בשנות ה70-80 . בטלויזיות ש/ל אחד החוטים שבא מהתקע הייה מחובר לסאסי של הטלויזיה . כך שתמיד הייתי צריך ליבדוק אים לסאסי לא מחוברת הפזה ואז הייתי הופך את התקע . בסוף קניתי שנאי בידוד של 1000W וכל ציוד המדידה והטלויזיות שניבדקו עברו דרל השנאי בידוד . ולא פחדתי לגעת במכשירים . אז עוד לא הייה פחת שקפץ . מה לעשות בגינה זה נתון לשיקולו את החשמלאי שבא לעשות את הכבודה . לחשב את נושא ההספק . את נושא הרטיבות . ועוד . ולא מי שלא מבין ישאל בפורום . יקנה כבל ויחבר . כי כאן יש חיים ומוות . במיוחד בחוץ כאשר יורד גשם והכול רטוב ולח . קראתם השבוע בידיעות . על בחור שהישתין על עמוד חשמל והיתחשמל ונילקח לבית חולים אז בחור . בעל הדיסק אחד . אים תעשה שטיות בהעתקות יתבעו אותך כאן למטה חברות הדיסקים . והיו דברים מעולם . אים תעשה שטויות בחשמל תגיעה מהר למעלה לשמיים . ושם יתבעו אותך על שטויות שעשיתה למטה . חשמל זה מסוכן למי שלא מבין לא קשור לרשיון . ולא כדאי לחסוך כמה מאות שקלים על עבודה טובה של חשמלאי מוסמך

doram44

New member
מחזקת את ידיכם חברים.

אנחנו סובלים נואשות גם מחוסר תקינה. גם מחוסר רצינות ואפילו מעבריינות נקיה . לא מפליא שהלקוחות לא לוקחים אותנו ברצינות. עם אין מחירון רציני ואין הקפדה למה לקחת אנשי מקצוע.... מאחר ואני נמצאת בשני הצדדים הצורך לפקח על עבודה של חפרים שלא יודעים לקרוא תוכנית ומבצעים פשעים! קשה. וגם חוסר הערכה וחוסר הרצון לשלם על עבודת תיכנון מתסכלים. אני שמחה כול פעם על קיום הפורום הזה פה, כי רק על ידי פתיחת הדיון הציבורי הזה אנחנו יכולים למצוא את המשותף והחכם והאחראי ביותר. השאיפה להתמקצעות היא מסימני ההתפתחות הקידמה והאחריות האישית והחברתית ונמצאת במילחמה בלתי פוסקת עם תרבות ה"סמוך" והניוון המוסרי של כמעט כול הפרמטרים בחברה שלנו. היו גאים ואמיצים לעצור את הסחף.

xorense

New member
מאגר אתה חי בישראל 2003

שאנשים משתינים על עמודי חשמל ומתחשמלים. זה פה ישראל כל אחד מחפס את הזול ביותר והמחוקק רושם דברים שהם לא ברי ביצוע.

מאגר

New member
ל-xorense שטויות כתבתה ידידי

המחוקק כותב בדיוק את מה שניתן לבצערק אשנו מדינה של סמוך. אבל מתי הדבר יגיע לידי ביטוי הולם? בדיוק במקרה שקרה בישוב רעות כאשר ילד הפך נכה מליקוי חשמל שאבא עשה בגינה ואותו זוג שלפני כ-11 שנה נהרג כאשר היר בהריון מתקדם ממקלחת באטמור שלא הורכב נכון ובאותם בתים שנישרפו בגלל עיצות חברים אז תגדיל את הפקק. וכאשר חברת ביטוח מצאה כי הדבר נעשה לא חוקי לא רק שלא שילמו אלה עוד תבעו על עבירה פלילית דרך חברת חשמל. אז מיתוך הניסיון הקטן שיש לי אני יכול להגידלך שהמחוקק יודע בדיוק מה הור כותב בחוק הבעיה שאנו מדינה של מפרי חוק. ואם תרצה יכול אני להביא לך דוגמאות רבות כאלה ואחרות שאי ציוט לחוק גרם אסון בלתי הפיך ונזק לא קטן לאותם עברינים.

yokei

New member
למאגר ישר כח

טוב שיש בפורום הזה במה להילחם בתרבות החאפרים שמכרסמת כל חלקה טובה במדינת ישראל. כל אחד פה חושב שהוא המציא את החשמל והדרך שלו (הזולה) היא הנכונה למרות שיש חוק חשמל מסודר לכל דבר והוראות שנכתבו בדם. קשה לקבל את התרבות הזאת אבל זוהי המציאות וצריך להלחם בחאפרים והעבריינים בכל האמצעים החוקיים. אני בתור הנדסאי חשמל וחשמלאי מוסמך מקפיד תמיד לעבוד לפי חוקי החשמל וחבל שיש אנשים שמוצאים שם רע למקצוע.

nypx

New member
כשאנשים יבינו שחשמל הורג

אולי גם יפסיקו כל השטויות של אלה שחושבים שהם חכמים,ושהם חסכו כסף, תנקה את הבית שלך לבד ואל תביא עוזרת תאכל לחם במקום עוגות ותביא חשמלאי בעל מקצוע ותחסוך אסונות זה כמו לנסוע במכונית בלי חגורה כי אתה לא תעשה תאונה ושיהיה לכם אחלה יום

למעלה