לא התקשרת לפני כן לאיכילוב?
לא ביררת אם מוכנים לפתוח רק 1/2?
למה הרופא התעקש על 1.5?
אני מאוד לא בעד הגישה הזו של רופאי המיון. מאוד מאוד לא בעד. זה אומר לפתוח ולסגור, וזה מיותר לחלוטין.
אם פותחים 1/2, וזה לא מספיק - הולכים ופותחים עוד 1/2 או 1/4 בהתאם לכמה שחסר. כך עדיף.
אבל הכי עדיף - לא להגיע למצבים חמורים שנמשכים הרבה זמן (ובגללם הרופאים מתעקשים לפתוח הרבה). אלא מיד כשיש הגבלה ביכולת האכילה, שהולכת ומתקדמת, לרוץ ולפתוח 1/4 או 1/2 בהתאם לגודל ההגבלה, ולא לחכות שיתחילו רפלוקסים. ואם מתחיל רפלוקס פעם אחת, לא לחכות שהוא "יתרפא".
רפלוקס לא מתרפא מעצמו. נקודה. חייבים לפתוח 1/2CC. לא פחות ולא יותר.
מניין לי לדעת? אינני יודעת. זה מה שהבחנתי במשך כל השנים שאני כותבת ועונה. עוד לא היה מקרה שרפלוקס התרפא. (אני לא מדברת על רפלוקס שהגיע כתוצאה מזה שאדם אכל סעודת שלמה המלך דקה לפני השינה, אלא על רפלוקס שהגיע למרות הפסקה של מעל שעה בין האכילה לשינה. רפלוקס בגלל אכילה סמוכה לשינה אפשר למנוע ע"י הימנעות מאכילה סמוך לשינה. אבל רפלוקס שמגיע כתוצאה מדלקת בוושט עקב היצרות - לא מתרפא בלי פתיחה של 1/2CC. לא מספיק 1/4! זה עובדתית. אין לי הוכחה מדעית והסבר רפואי).
חני, לצערי, מהניסיון, כרגע את צריכה להחלים לפחות 3-4 שבועות. תצטרכי להקפיד על עצמך באמצעים אחרים ולא בעזרת הטבעת. לאחר מכן הייתי מעדיפה לסגור כל 2-3 שבועות 1/4, מאשר לסגור 1/2 בבת אחת.
בכל אופן, אם את בטוחה שכדאי לסגור 1/2, אז רק החצי הראשון. בסגירות הבאות רק בקצב של 1/4 כל פעם, ותני לזה לפחות 3 שבועות כדי ללמוד באמת מה הסגירה, ולא להגיע למצב שאת ממשיכה לסגור, ואז פתאום זה סגור מידי, כי לא למדת מספיק זמן את ההגבלה החדשה, שגם לוקח לה זמן להתפתח ולהתייצב.
אגב, קרן וסיגל אינן הכתובת למקרי חירום. יתכן וסביר שבחול המועד הן בכלל לא עובדות. הכתובת היא אוסנת או רובין.
כמו כן, אדם צריך להחזיק באופן קבוע את כל הטלפונים, כולל של ד"ר אבינוח, שעשוי לענות לפעמים, וכן את הטלפון שלי (ולעשות בו שימוש - לידיעתכם, כמעט שלא נעשה שום שימוש בטלפון שלי במשך השבועות האחרונים!), וכן את הטלפונים של הרופאים שפותחים בקהילה, שאני מחלקת לכל דורש, וגם פרסמתי פה באיזה פוסט.
לא ללכת למיון לפני שמבררים טלפונית בכמה בתי חולים, שמוכנים לפתוח 1/2. כשפותחים יותר מידי, זה מתכון ל"בית משוגעים של סגירות ופתיחות" אח"כ.
במיון יש רופאים בלי ניסיון, עם שיטות לא נכונות ואמירות לא נכונות. הרופא במיון לא ידע להתמודד עם הפורט. אין לו ניסיון מספיק עם טבעת, ובוודאי שאין לו ניסיון עם מה שקורה למנותחים, שיש לי במשך מעל 5 שנים.
למעשה, הגישה של הרופא במיון נכונה עבורו, לא עבור המנותח. הוא מבטיח את עצמו בגישה זו מפני פתיחה לא מספקת. הוא מבטיח עצמו מפני מנותח לא אחראי, ומפני מצב בריאותי חמור יותר מזה שהמנותח מספר לו עליו. אם אתם אחראיים, אתם צריכים לדאוג לבריאות המיטבית שלכם, להקדים רפואה למכה, ולדאוג שיפתחו לכם כמה שאתם צריכים, ולא כמה שהרופא רוצה כדי להבטיח את עצמו (בצדק) מפני בעיות, על חשבון מה שעדיף עבור המנותח.
ועוד דבר - לפני פסח יהודים לא סוגרים טבעת. חכו עוד שבועיים, ותסגרו אחרי פסח. אל תקחו סיכונים.
וכמו שאמרתי לחני בטלפון - לא סוגרים 1/2CC בנסיבות שהיא הלכה לסגור בגללן (התחילה לאכול יותר ולהשמין), אלא רק 1/4.