מישהו יודע לאן אפשר לגשת לפתוח את הטבעת דחוף

rali41

New member
מישהו יודע לאן אפשר לגשת לפתוח את הטבעת דחוף

מנותחת של אבינוח אבל לא רוצה לחכות עד יום רביעי לאסותא רמת החייל.
תודה חני.

קוביd1

New member
בכל חדר מיון

בבית חולים אפשר לפתוח את הטבעת , בדרך כלל פותחים את כל הטבעת ,באם את מאזור תל אביב אולי כדאי לנסות באיכילוב
תבררי שם האם הם פותחים 1/2 או יותר ולא את כל הטבעת ,תתקשר למיון לפני זה

קובי

rali41

New member
היי קובי, לפני שבועיים סגרתי 1/2

וכנראה שהמחליף של אבינוח שסגר נגע שם יותר מידי בפורט וגם שגרם לי לשטף דם מהדקירה,
ובעלי אומר אולי עדיף לפתוח רק 1/4. וזה אחרי שאתמול הייתי בטרם בגלל כאבים חזקים והקאות, וריפלוקס שעולה ומגיע לריאות כתוצאה משכיבה, הוא אמר שעדיף לא לפתוח ולא לשחק בפתח וסגור עם הטבעת כי כל פעם שנוגעים זה יכול לגרום לדלקת במקום ולבעיות.
יש לך מושג איפה אבינוח מקבל מחר, אם הוא בכלל בארץ
תודה חני

קוביd1

New member
שאלת על פתיחה בחירום

והצעתי לך חדר מיון ,השאלה האם את שותה ויכולה לחכות למחר עדיף ד"ר אבינוח אין לי מושג האם הוא בארץ והאם הוא עובד מחר ,קחי בחשבון שמחר ערב חג ,מה שאני מציע לך להתקשר למזכירה שלו ולברר
אין שום קשר לשיטפי הדם שהמחליף של אבינוח עשה לך בדקירות, לבין ההקאות והכאבים וריפלוקס שמגיע לראות ,את משחקת באש את יכולה לקבל דלקת ריאות שיהיה לך קשה לצאת מזה והאמיני לי שאני יודע על מה אני מדבר
תבדקי מחר בבוקר מה קורה עם ד"ר אבינוח ואם לא לפתוח גם מחר במיון ,לא לחכות
בעלך אמר לך שעדיף לא לפתוח כי זה יכול לגרום לדלקת ,הריפלוקס שמגיע לריאות יכול לגרום נזקים הרבה יותר חמורים

קובי

rali41

New member
קובי הרופא בטרם אמר לא לפתוח ולא לשחק

עם פתיחות וסגירות, בעלי דווקא כן רוצה שאפתח קצת לפחות,
לשתות עובר אבל עובר לאט וכואב, עשו לי צילום ריאות אתמול יצא תקין,
אנסה למשוך עד מחר ואתקשר לסיגל הפקידה של אבינוח.
תודה חני.

קוביd1

New member
בעת סגירות ופתיחות

גם אני טוען שלא צריך כל פעם לפתוח ולסגור את הטבעת ,זה לא ריצ'רץ' שפותחים וסוגרים כל פעם ,אני מכיר אנשים שנוסעים לבית מלון ופותחים כדי שיוכלו לאכול כמו שצריך הרי הם שילמו ,ואחרי שחוזרים סוגרים שוב ,סגירות ופתיחות תכופות יכולות לגרום להחלקת הטבעת
אני לא מבין למה סגרת ב1/2 לפני שבועיים ,מה זה מצב שאי אפשר לשתות וכל שלוק גורם לך לכאבים ,לא לאכול לא לשתות הסוף את יודעת איפה ,זה, מזכיר לי את הסיפור על החמור שכל פעם אכל פחות ופחות ובסוף הפסיק לאכול כי הוא מת.
זאת הדרך שאת הולכת ,כמה זמן את יכולה להמשיך ככה ,מה עם הויטמינים הדרושים לגוף חוסר ויטמינים יגרום לך לצרות צרורות
תגשי תפתחי ב1/4 או אפילו ב1/2 תשתי 4 כוסות מים ותראי מה קורה ףובאם זה לא עובר תפתחי עוד
הריאות שלך בסדר נכון לאתמול אבל בהמשך הריפלוקסים והאוכל שמגיע לריאות תקבלי זיהום
ספרי לנו בבקשה מה קורה איתך.הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
שלום. אינני יודעת מה הכשרתו של הרופא בטרם

מאוד סביר שהוא מדקלם משפט שהוא למד באיזו הכשרה בריאטרית - משפט שהוא בבסיסו נכון מאוד - לא להרבות במשחקי פתיחות וסגירות מיותרים לחלוטין. זה לא בריא, לא נכון, לא טוב, ולא רק בגלל הסיכוי לדלקת עורית, שזו הצרה הכי קטנה.

אבל ברור שלא הכוונה לא לפתוח במצב של ריפלוקס!!! כאילו, מה פירוש??? ברור שחובה לפתוח!

נשאלת השאלה למה סגרת לפני שבועיים ב-1/2CC ואם הסגירה הזו היתה נכונה, או שבגלל שהיא לא היתה צריכה להיות נגרם לך כעת ריפלוקס.
על שאלה זו אני לא יכולה לענות בלי לשמוע את כל התמונה כולה מהחל ועד כלה.
לכן אני ממליצה לך לפתוח 1/2CC ולא 1/4, כי אם יש רפלוקס בשינה לא פותחים 1/4 אלא 1/2. רפלוקס בשינה זה אומר שהמצב כבר לא טוב!
ומאוד ממליצה לך להתקשר אלי ולספר לי את ההיסטוריה של הניתוח שלך והסגירות/פתיחות, כדי למנוע מצבים כמו שנקלעת אליהם עכשיו, שאת נאלצת לסגור ולפתוח, וכמו שהרופא אמר לך שזה מאוד לא כדאי להגיע לכך. אז כדי למנוע את מוזמנת בכל לב לייעוץ כללי מקיף חינמי טלפוני, ותחסכי לך המון צרות בעתיד בע"ה.
אל תחכי ואל תדחי.

טל' 03-5781855, אופירה, לא בחגים ובשבתות, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירA

New member
מנהל
קראתי שוב את השרשור. אל תמשכי כלום!

רוצי למיון שיפתח לך עכשיו 1/2CC, לא 1/4. זה לא מצב ל-1/4 בכלל. יש פה ניסיון נצבר של שנים עם הרבה מנותחים, ולבעלך אין הניסיון הזה.
במיון מעייני הישועה בבני ברק יפתחו לך 1/2CC. גם בבילינסון, איכילוב. ויש עוד בתי חולים. וכמובן גם באזורי הארץ האחרים יש.
רק צריך להתקשר קודם למיון ולוודא שיש רופא כרגע שיפתח 1/2 בלבד ולא יותר.
לא להתקרב לתל השומר ר"ג או רמב"ם חיפה!

rali41

New member
שבוע טוב אופיר, קראתי עכשיו מה שכתבת לי

אני מרמת גן ומתקשרת עכשיו למעייני הישועה לראות אם יש רופא שם,
לפני חמישה חודשים פתחתי בחצי את הטבעת כי גם הגעתי למצב של ריפלוקס והרגשתי טוב מאד חוץ מעליה של 2 קילו, לפני שבועיים רציתי לסגור שוב כדי לרדת עוד במשקל לפני ניתוח הסרת סינר.
בשבוע הראשון הרגשתי טוב, רק מליל הסדר התחיל כל הבלאגן עם השיעול בלילה וההקאות וכאבים בגב העליון שגרמו לי להגיע אתמול לטרם,
אעדכן בשמחה מה שקורה איתי.
תודה חני

רומי 912

New member
חני שלום, לפני כמה חודשים פתחתי חצי במעייני הישועה. שם פותחים גם רבעים וחצאים בלי שום בעיה., תפני למיון.
אני הגעתי לשם עם הפניה ממלר"ם כך שגם לא עלה לי כסף במיון.

rali41

New member
ביקשתם שאעדכן אז הנה, אתמול ניגשתי לאיכלוב

שם הרופא התעקש לפתוח לי אחד וחצי ולא הסכים בשום פנים לפתוח רק אחד שהתחננתי לפניו,
אמר שאם אני מתנגדת הוא לא פותח בכלל, שאין מה לדבר על לפתוח אחד סיסי, הבעיה התחילה כשניסה להוציא נוזל ולא יצא כלום, ככה שלש פעמים והתברר שבכלל הפורט התהפך ורק רופא נוסף הצליח להפוך ולהוציא לי אחד וחצי. עכשיו הפחד שלי שאעלה במשקל כי הדרך פתוחה שם, אבל סוף סוף ישנתי לילה אחרי חמישה לילות ללא שינה ותפקוד,
שאלה לותיקים פה , אחרי כמה זמן אני יכולה ללכת לסגור שוב לפחות בחצי,
ועוד משהו שרק תדעו, המספרי החירום שמופיעים של קרן וסיגל הפקידות של אבינוח לא רלוונטים בכלל, הן לא טורחות לענות ולחזור להודעות שמשאירים להן.יומיים שלמים התקשרתי והשארתי הודעות ודברו לקיר, במקרים כאלה אל תבזבזו זמן על הטלפונים באמת גשו לחדרי המיון וזהו, אני התחייבתי להביא טופס 17, בתקווה שאקבל בקופה שלי, אם לא אז הלכו 750 שקל ביקור במיון לכפרות. העיקר שבשניה שפתח את הטבעת כל הכאבים עברו וגם שתיה עברה.
שיהיה לכולם חג שמח

קוביd1

New member
טוב לשמוע שעשית את הצעד הנכון

כבר את חושבת ללכת לסגור ב1/2 שוב את בדרך הלא נכונה ,כנראה שלא למדת מהעבר ,תני לקיבה לנוח ,אין שום סיבה שתעלי במשקל באם תאכלי מאכלים שהם לא עתירי קלוריות ,אולי תאכלי יותר סלטים אולי אוכל שלא ירד לך בגלל הסגירה ההרמטית
תראי מה קורה ואז תחשבי על סגירה נוספת
חג שמח

קובי

קוביd1

New member
ראלי 41

סגירות הרמטיות לא הפתרון לירידה במשקל ,זאת התאוריה של ד"ר אבינוח ואני ממש לא מסכים איתה .ד"ר אבינוח הוא מנתח ולא דיאטנית .
סגירה הרמטית יכולה להביא לבעיות קשות ואת נוכחת בזה \כאבים חזקים ריפלוקסים הקאות ,אי יכולת לאכול והנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מחוסר ויטמינים ,כמו מחסור בויטמין נ12 מחסור בויטמין B1 שיכול להביא לבעיות נוירולוגיות ,נשירת שיער, ועוד מחלות שונות ומשונות ,מה שאני מציע לך במקום לסגור כל פעם ללכת לדיאטנית שתכין לך תכנית עבודה מה לאכול ,ואני סמוך ובטוח שלא תעלי במשקל ,אלא תרדי ,הגוף לא יכנס כל פעם לטראומה ויגן על עצמו בחוסר ירידה
תחשבי על זה

קובי

טלי שני

New member
אמירה של דיאטנית

חברה שלי שעברה ניתוח "שרוול"
נגשה לדיאטנית שלה לאחר שפתחה / סגרה / פתחה את הטבעת.
ועלתה במשקל.....
ושאלה: לסגור את הטבעת? כדי שארזה?
הדיאטנית אמרה לה בהלצה.... "קודם תסגרי את הפה אחר כך תסגרי את הטבעת."
היא הסבירה לה שסגירת טבעת זאת לא דיאטה, הטבעת צריכה להוביל לשינוי הרגלי האכילה......

קוביd1

New member
אהבתי

הטבעת משמשת כלי עזר לירידה במשקל ,השינוי צריך להיעשות בראש ,בשינוי הרגלי האכילה

חג שמח

קובי

rali41

New member
קובי תודה על תגובתך, נכון לא ממהרת

ללכת לסגור אחרי כל מה שעברתי, נראה לי שעכשיו אני בכלל לא סגורה, אם הייתי 4.5 ופתח 1.5 מה כבר נשאר, אבל סוף סוף לאכול כמו בן אדם היום בצהריים, שני שיפודי פרגית היום עם סלט חחח, פתאום לאכול אחרי שבוע של רק הקאות מכל דבר שנכנס עד שהגעתי למצב שלפחד לאכול, נכון אתה צודק הטבעת זה לא הוקוס פוקוס אלא בסך הכל שוטר שאומר לך הלו זהו זאת המנה שלך לארוחה הזאת.
שיהיה לך חג שמח ותרבחו ותסעדו,

rali41

New member
חחח טלי אהבתי את התגובה של הדיאטנית.

חג שמח גם לך.

אופירA

New member
מנהל
לא התקשרת לפני כן לאיכילוב?

לא ביררת אם מוכנים לפתוח רק 1/2?
למה הרופא התעקש על 1.5?

אני מאוד לא בעד הגישה הזו של רופאי המיון. מאוד מאוד לא בעד. זה אומר לפתוח ולסגור, וזה מיותר לחלוטין.
אם פותחים 1/2, וזה לא מספיק - הולכים ופותחים עוד 1/2 או 1/4 בהתאם לכמה שחסר. כך עדיף.
אבל הכי עדיף - לא להגיע למצבים חמורים שנמשכים הרבה זמן (ובגללם הרופאים מתעקשים לפתוח הרבה). אלא מיד כשיש הגבלה ביכולת האכילה, שהולכת ומתקדמת, לרוץ ולפתוח 1/4 או 1/2 בהתאם לגודל ההגבלה, ולא לחכות שיתחילו רפלוקסים. ואם מתחיל רפלוקס פעם אחת, לא לחכות שהוא "יתרפא".
רפלוקס לא מתרפא מעצמו. נקודה. חייבים לפתוח 1/2CC. לא פחות ולא יותר.
מניין לי לדעת? אינני יודעת. זה מה שהבחנתי במשך כל השנים שאני כותבת ועונה. עוד לא היה מקרה שרפלוקס התרפא. (אני לא מדברת על רפלוקס שהגיע כתוצאה מזה שאדם אכל סעודת שלמה המלך דקה לפני השינה, אלא על רפלוקס שהגיע למרות הפסקה של מעל שעה בין האכילה לשינה. רפלוקס בגלל אכילה סמוכה לשינה אפשר למנוע ע"י הימנעות מאכילה סמוך לשינה. אבל רפלוקס שמגיע כתוצאה מדלקת בוושט עקב היצרות - לא מתרפא בלי פתיחה של 1/2CC. לא מספיק 1/4! זה עובדתית. אין לי הוכחה מדעית והסבר רפואי).

חני, לצערי, מהניסיון, כרגע את צריכה להחלים לפחות 3-4 שבועות. תצטרכי להקפיד על עצמך באמצעים אחרים ולא בעזרת הטבעת. לאחר מכן הייתי מעדיפה לסגור כל 2-3 שבועות 1/4, מאשר לסגור 1/2 בבת אחת.
בכל אופן, אם את בטוחה שכדאי לסגור 1/2, אז רק החצי הראשון. בסגירות הבאות רק בקצב של 1/4 כל פעם, ותני לזה לפחות 3 שבועות כדי ללמוד באמת מה הסגירה, ולא להגיע למצב שאת ממשיכה לסגור, ואז פתאום זה סגור מידי, כי לא למדת מספיק זמן את ההגבלה החדשה, שגם לוקח לה זמן להתפתח ולהתייצב.

אגב, קרן וסיגל אינן הכתובת למקרי חירום. יתכן וסביר שבחול המועד הן בכלל לא עובדות. הכתובת היא אוסנת או רובין.
כמו כן, אדם צריך להחזיק באופן קבוע את כל הטלפונים, כולל של ד"ר אבינוח, שעשוי לענות לפעמים, וכן את הטלפון שלי (ולעשות בו שימוש - לידיעתכם, כמעט שלא נעשה שום שימוש בטלפון שלי במשך השבועות האחרונים!), וכן את הטלפונים של הרופאים שפותחים בקהילה, שאני מחלקת לכל דורש, וגם פרסמתי פה באיזה פוסט.

לא ללכת למיון לפני שמבררים טלפונית בכמה בתי חולים, שמוכנים לפתוח 1/2. כשפותחים יותר מידי, זה מתכון ל"בית משוגעים של סגירות ופתיחות" אח"כ.
במיון יש רופאים בלי ניסיון, עם שיטות לא נכונות ואמירות לא נכונות. הרופא במיון לא ידע להתמודד עם הפורט. אין לו ניסיון מספיק עם טבעת, ובוודאי שאין לו ניסיון עם מה שקורה למנותחים, שיש לי במשך מעל 5 שנים.
למעשה, הגישה של הרופא במיון נכונה עבורו, לא עבור המנותח. הוא מבטיח את עצמו בגישה זו מפני פתיחה לא מספקת. הוא מבטיח עצמו מפני מנותח לא אחראי, ומפני מצב בריאותי חמור יותר מזה שהמנותח מספר לו עליו. אם אתם אחראיים, אתם צריכים לדאוג לבריאות המיטבית שלכם, להקדים רפואה למכה, ולדאוג שיפתחו לכם כמה שאתם צריכים, ולא כמה שהרופא רוצה כדי להבטיח את עצמו (בצדק) מפני בעיות, על חשבון מה שעדיף עבור המנותח.

ועוד דבר - לפני פסח יהודים לא סוגרים טבעת. חכו עוד שבועיים, ותסגרו אחרי פסח. אל תקחו סיכונים.
וכמו שאמרתי לחני בטלפון - לא סוגרים 1/2CC בנסיבות שהיא הלכה לסגור בגללן (התחילה לאכול יותר ולהשמין), אלא רק 1/4.

rali41

New member
בוקר טוב אופיר, התקשרתי לאיכלוב

ושם אמרו לי להגיע למיון , כשהרופא ראה אותי מתפתלת מכאבים הוא ישר אמר אני פותח 1.1/5 , ישר התחלנו להתווכח, התחננתי שיפתח לפחות רק 1 אבל הוא לא היה מוכן להקשיב בכלל, אמר שהוא לא מוכן לקחת סיכון ולאבד את הרשיון שלו אם יפתח רק 1 וישלח אותי הביתה ועדיין לא הרגיש טוב, כמה שהתחננתי לא עזר כלום.
בנתיים נשמור טוב טוב ועוד 3 שבועות אלך לסגור חצי לפחות, ונראה איך יהיה.
לפחות נהנתי מ2 מופלטות חמות עם דבש אחרי כמה שנים שלא נגעתי. משהו שהמתיק את כל מה שעברתי במשך כל השבוע.

למעלה