מדובר על תחזית וורטקס של יניב ריז, הנה התחזית שלו
מקווה שהוא לא מתנגד לפרסום כאן.

תחזית ורטקס סופר-סופר אופטימית!!!

בשל מגבלת זמן לא התעמקתי ונברתי במפות, ראשית כל עלי לאמר כי התחזית לאפקיות ב-4/2 כשלה, ו"למזלי" הפעם ניתן להאשים את המודלים הסטרטוספריים, שחזו לא נכונה את צורת הורטקס (שגיאה כזאת יחסית נחשבת נדירה בסטרטוספירה).

מצ"ב מפת הורטקס לה-4/2 וניתן לראות כי התמונה שונה לחלוטין ממה שהמודלים חזו ב-19/1.

מצד שני, וכאן אני ממש אבל ממש מתלהב, בחיים לא ראיתי מפת וורטקס כמו אלו שהמודל כעת מנפק לראשית הדקדה ה-2 של החודש.
באמת, אני מנסה לשמור על קור רוח, אבל אלו מפות שמתאימות לסערה שעשויה לזכות במקום ה-1 מאז 1993.
תיאורטית, כרגע, אף להשתוות למערכות הסוערות של 1992.

הורטקס מתפצל ל-2, ואם זה לא מספיק, קרע אחד שלו פשוט מתיישב בול, אבל ממש בול מעלינו, מדרים לקווי רוחב שלא ראיתי מעולם ב-60 שנים האחרונות, ועל פניו כאן תבחן התיאוריה על בסיסה.

בתחזית הזאת נוכל לדעת האם אכן הורטקס שימושי ככלי חיזוי, או שעוד רחוקה הדרך מהפיכתו לכזה, שכן המקרה הזה כל-כך בסיסי ומובנה, שאם לא יתממש הרי שיש כאן כשל מוחלט של הרעיון, ברמה הכי יסודית שלו.

אז מחד למדנו שלא ניתן לנבא אופי מערכת מהורטקס, אבל הפעם, אני ממש מתאפק לא לתת תחזית היסטרית והיסטורית, אז אסתפק בלאמר שהחל מראית הדקדה ה-2, בואך סביב ה-12-15 בפברואר, צפויה שבירת החסימה, וחזרת החורף במלוא הדרו.

וכעת אסייג אך עדין אציין, כי באמת, אבל ממש באמת, קשה לי לראות איך אנחנו לא מקבלים ממפות כאלו סערה (כנראה רצף סערות), עמוקות, קרות, מושלגות, וכנראה מגבהים מאוד מאוד נמוכים.
ואם לא יגיע הקור ב-850 , אזי יהיה מדובר בכמויות אדירות של משקעים, שעשויים להביא איזורים מסוימים לכדי מילוי המכסה השנתית ואף יותר.

מצ"ב 3 תרשימים.
1- המבאס, שבו רואים את הורטקס ב-4/2 שנראה שונה לחלוטין מש"הובטח" ע"י המודלים, ואי לכך התחזית נכשלה.

2- מפה ל-12/2 בה רואים כיצד הורטקס מתפצל ומגיע בשיא הדרו למזרח התיכון.
מפה שמעולם לא ראיתי ב-60 שנים האחרונות.

3- מפה של ה-15/2 שבה רואים שהתצורה עיקשת.

פשוט וואו!!!!