מישהו יודע למה אין סקייפ ל - Palm OS ?

מישהו יודע למה אין סקייפ ל - Palm OS ?

אינני איש טכני אך אני לא מבין מה כל כך מסובך ליצור סקייפ למערכת ההפעלה Palm OS. הרי יש עוד מפגרים כמוני (כמה מיליונים מסביב לעולם) שמעדיפים את מערכת ההפעלה הזו על פניי המתחרה המסורבלת/מעצבנת/איטית של WM. ועוד שאלה למה חברת פאלם לא מסוגלת פעם אחת ולתמיד להוציא (כמו ששאר היצרנים כבר עושים מזמן) מכשיר עם חומרה "נורמאלית" כולל מספיק זיכרון, סלולאר דור 3, WI-FI, מצלמה טובה, BT 2.0 ו-GPS מובנה. מה כל כך מסובך?

2cookie

New member
ועם מה תדבר בסקייפ בדיוק?

עם EVDO שמובנה בכל פאלם? או עם HSDPA שהיא בכלל סטנדרט משכבר הימים בפלטפורמה הזאת? או עם WIFI שיש עשרות מליוני פאלמים שמגיעים עם זה מובנה? או במילים אחרות, למה שיטרחו בסקייפ לפתח תוכנה עבור שני מכשירים בקושי, שאחד מהם בכלל תומך רק בכרטיס חיצוני? לגבי החומרה של פאלם, היא מוציאה מכשירים מצוינים. הבעיה שלכם היא שהם מריצים WM. זה אומר שהבעיה היא המערכת, וממש לא החומרה.

udifpalm

New member
עם מה??

מה בדבר: Palm Tungsten C Palm LifeDrive Sony Clie TH55 Sony Clie UX50 Sony Clie TJ37 Palm TX Treo 700p Treo 755p Treo 650 + Enfora Wifi ו-כן, TE2 עם כרטיס WiFi (אני אפילו מכיר מישהו שקנה אותו) יכול להיותל ששכחתי עוד כמה מודלים של Clie עם WiFi להזכירך (אם אתה לא יודע) יש לפחות 2 תוכנות SIP לפאלם, VYOP ו-Articulation שפועלות כיום. בכל מקרה הפתרון הנכון ל-VOIP הוא SIP ולא Skype - פתרון שמתוקנן בסטנדרטים ולא בטוב ליבה של חברה אחת מסוימת שבהינף press release מסוגלת להחליט למשל שהמערכת שלך ישנה מדי ולא נתמכת ולא יעזור לך כלום, כי אתה לא מסוגל לכתוב קליינט תואם ללא סקייפ. לגבי החסרונות של SIP - בוודאי שיש (אחרת Skype לא היתה מצליחה), אבל העיקריים שבהם נפתרו ע"י ICE (שהוא IEFT DRAFT)

udifpalm

New member
SIP הוא הפרוטוקול ה-IETF לשיחות ע"ג האינטרנט

IETF = Internet Engineering Task Force זה הגוף הקובע את תקני האינטרנט, הידועים גם כ- RFC. כל המוצרים שמוכרים היום לשיחות קוויות בארץ כמו המתאמים של 072 מבוססים על פרוטוקול SIP. הבעיה של SIP היא שהוא תוכנן לרשת אינטרנט אידאלית, ללא firewalls או חיבורי NAT. עם חיבור NAT (אן יש לך חיבור ביתי עם ראוטר, יש לך NAT), אין למתאם הטלפון כתובת אינטרנט אמיתית אלא רק כתובת מקומית, והוא לא יכול לקבל שיחות נכנסות (אבל שיחות יוצאות עובדות), אלא אם כן אתה פותח פורטים בנתב (וגם זה לא פשוט למיטב ידיעתי, כי צריך לפתוח יותר מפורט אחד). סקייפ מתגבר על זה בעזרת שימוש בשרת מרכזי אליו מחוברים כל הקלינטים. ישנו פרוטוקול חדש בשם ICE שנועד לפתור את הבעיה בעזרת הרבה וודו וטריקים. אני מקווה שמתאמי SIP מודרניים שיצאו בעתיד יכילו אותו, ויאפשרו שימוש חופשי ב-SIP ללא בעיות.

shed

New member
---> תיקון קל

יש היום מגוון רחב של פתרונות לבעיית ה-NATים למיניהם, בעגה המקצועים נהוג לקרוא להם hole punching. למעשה גם סקייפ לא מתחברת לשרת מרכזי (השרת המרכזי של סקייפ הוא לצרכי אותנתיקציה בלבד, לא סיגנלינג). הרעיון הוא פשוט: לקוח SIP שנמצא מאחורי NAT מתקשר ל-sofwswitch על מנת לבצע רגיסטרציה. בדרך יושב התקן מרכזי (אתה יכול לקרוא לו sip proxy), אשר "חופר" בפאקט ומשנה כתובות מקור בהתאם. בנוסף, לקוח ה-SIP מבצע תהליך שנקרא STAN ובו הוא לומד על צורת החיבור שלו לרשת (האם הוא מאחורי NAT, ואם כן, מאחורי איזה סוג NAT). אם ה-NAT הוא full cone או סימטרי - אין צורך בפעולות נוספות. שיחות נכנסות יתקבלו כרגיל. אם ה-NAT הוא restricted או port restricted הרי שלקוח ה-SIP שומר על קשר קבוע עם ה-soft switch או עם הפרוקסי, ואז כאשר יש שיחה נכנסת, למעשה היא לא מגיעה "מבחוץ" אלא "מבפנים" וה-NAT יתן לה לעבור.

haim9798

New member
פתרון של SIP Proxy קיים בדר"כ

כאשר יש לי מספר טלפוני SIP באותה תת רשת , אשר עומדת מאחורי NAT . יש לשים לב כי בדר"כ לא תקבל את הכתובת של הSoftswitch עצמו בכל מקרה , אלא יהיה רכיב באמצע (SBC) שאחד מהתפקידים שלו יהיה לבצע הגנה על ידי NAT על מרכז המערכת. בכל מקרה , כאשר אנו מדברים על פתרון ליעוד ביתי ומספר משתמשים מועט עד מאוד (1-3) , ניתן לפתור את בעיית הNAT על ידי שימוש מושכל בפרוטוקול UPnP יעשה בעצם hole punching מתוך הFW. ברמות של עבודה עם מספר משתמשים קטן נותנים לאפליקציה לעשות את זה ישירות כאשר אם יש לי עבודה עם הרבה משתמשים אני יעדיף לשים SIP Proxy משלי , ושהטלפונים יעבדו "דרכו" כפי ששד ידידי המלומד סיפר.

udifpalm

New member
תודה על התוספת

דבר ראשון, זה STUN , לא STAN. דבר שני ICE כולל שימוש ב-STUN ועוד טכניקות נוספות. דבר שלישי, לא טענתי ש- Skype משתמש בשרת לביצוע כל התקשורת, רק ליצירת החיבור הראשוני. כוונתי היתה ש-SIP לא נועד במקור להתמודד עם NAT. יש פתרונות לכך כמו שהזכרת, ולמיטב ידיעתי ICE הוא הפתרון השלם ביותר.

shed

New member
-->

צודק, אכן STUN. סקייפ לא משתמש בשרת לביצוע חיבור ראשוני של השיחה, רק לביצוע אימות והחלפת מפתחות א-סימטרית. כל שאר התעבורה נעשית על ידי תקשורת ל-super nodes, תוך שימוש בהצפנה סימטרית. כל הסיגנלינג רץ בין משתמש ל-super node אליו הוא מחובר (למעשה - משתמש רגיל לכל דבר ועניין).

shed

New member
---->

סקייפ היא מערכת סגורה. ארכיטקטורת הרשת שלה עובדת כמו קאזזה, אם תיזכר איפה עבדתי לפני 8 שנים תדע למה אני מכיר את הארכיטקטורה של קאזה (שגם אצלה, וגם אצל P2P אחרים יש מנגון hole punching דומה). לסקייפ יש פתרון לא סטנדרטי וייחודי, אשר היא שומרת עליו בקנאות. לפני מספר חודשים, חברה סינית הצליחה לפצח את ההצפנה של סקייפ, וחשפה גם את כל מנגנון הסיגנלינג שלה. למעשה היא פיתחה יכולת לייצר לקוח סקייפ חיצוני, שינצל את משאבי הרשת המבוזרת של סקייפ בלי לתרום לה. חיפוש קצר בגוגל יתן לך יותר פרטים על החברה הסינית והמקרה. בלי שום קשר למקרה הזה, סקייפ עצמה הוציאה לא מעט white papaers שמתארים את מבנה הרשת והארכיטקטורה שלה.

AYELET1

New member
למרות שאני ללא ספק פאלמיסטית, הרי בצער רב

מאד עלי לחלוק על דבריך. חלק מהמכשירים שמנית הן ענתיקות (בנות 3-4 שנים), חלקם מוגבלים לרשת CDMA בלבד. אין שפע רב מדי ולא נראה שאו טו טו יוצא סטוק כזה. וחבל, חבל מאד שכך!

2cookie

New member
אם איילת הסכימה איתי מה נשאר

אתה יכול להשמיט מהספירה את כל המכשירים חוץ מה-755P וה-TX, מה שמשאיר אותנו באמת עם שני מכשירים. אני לא מכיר עוד הרבה פלטפורמות מצומצמות כל כך. שים לב שאפילו סימביאן כבר קיבלה סקייפ, ומיותר לציין כמה פעמים אנשים כאן ממליצים על פאלם בגלל שלסימביאן או ל-PPC אין מספיק תוכנות לטענתם. לגבי תוכנות ה-VOIP הקיימות, לא משנה כמה תזכיר אותן, הן עדיין טובות רק לשיחות בינך ובין בן משפחה נוסף ששיכנעת ממש במרץ להתקין כדי שאתה ואתה בלבד תוכל לדבר איתו. וגם בשביל זה אתה צריך לזכור לתחוב את כרטיס ה-WIFI, או לקנפג את ה-TX שלך כדי שיהיה לו מיקרופון.. (כבר לא זוכר אם הוא מגיע עם אחד או לא)

נראה לי שיש סתירה בדבריך

מצד אחד נתת רשימה של ענייני חומרה בעייתיים או חסרים בפאלם, EVDO, HSDPA, WIFI ומצד שני כתבת שהבעיה היא במערכת ולא בחומרה.

למעלה