מישהו יודע למה מסעדת השדרה 34 נסגרה?

תומאס

New member
מישהו יודע למה מסעדת השדרה 34 נסגרה?

ממש חבל.
הייתי מזמין מהם הרבה משלוחים.
נכון שהאוכל לא היה מאוד איכותי, אבל המחיר היה סביר, המשלוחים תמיד היו מגיעים מהר (חצי שעה בד"כ) והשירות בטלפון כשהייתי מזמין תמיד היה סבלני ואדיב.
מוזר לי שהם סגרו כי הם גם היו במיקום מעולה.
 

החתולית

New member
מאותן סיבות שמסעדות רבות נסגרות

בשנה האחרונה - כמות המסעדות שמצליחות לשרוד כלכלית, הולכת ופוחתת.
 

תומאס

New member
חשבתי שהבעיה היא יותר אצל מסעדות גורמה.

חבל שמסעדה במיקום טוב בת"א, עם אוכל לא רע ומחירים סבירים,
לא מצליחה לשרוד.
 

החתולית

New member
אתה פשוט שומע או קורא יותר על מסעדות "גורמה"

סגירות של מסעדות פחות מפורסמות, לא מגיעות לתקשורת.
 

1Shir

New member
בשבוע שעבר ראיתי בכיכר הבימה מחאה עם שמות של המון מסעדות

שנסגרו כאילו על קברים...
אאל"ט הזכרת כאן עלייה בדרישות מבעלי מסעדות אז מניחה שעל התנאים האלה הם מחו
 

תומאס

New member
זה הגיוני. אבל מעניין מה הסיבות העיקריות.

רק בגלל חוק זכויות העובדים הזרים, והטיפים של המלצרים?
כי אני לא מאמין שאנשים הולכים פחות למסעדות, בטח שלא למסעדות שהן לא מסעדות שף יקרות.
 

החתולית

New member
שלוש סיבות עיקריות

נועה רוזין מסבירה אותן כאן:
https://youtu.be/HgrDzyCgdw4

דרך אגב, בכנס מסעדנים לפני כמה שבועות, דיבר השופט שנתן את פסק הדין. מהתשובות שלו לשאלות מסעדנים, היה די ברור שהוא לא נתן דעתו על ההשלכות הכלכליות של ההחלטה הזו, מבחינת מיסוי, שכר דירה ועוד.
 

החתולית

New member
יש לה ערוץ יוטיוב חדש

היתה כתבת האוכל בתכנית של גיא פינס, והיא מגישה תכנית בוקר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי, העברית, העברית...
ובעניין התוכן

היא אמרה "להתפרנס בכבוד" וזה נכון, וכולל גם תנאים סוציאליים וכן, גם מיסים. נכון שזה נוח יותר למלצרים ולמסעדות לא לשלם מיסים בכלל על העסקת עובדים (גם להם וגם למלצרים נשאר ככה יותר כסף בכיס), אבל ואללה, זה נכון לכל עסק, ודאי שלעסקים קטנים. עם כל הכבוד, זו לא שיטה, וזה לא פתרון.
&nbsp
וזה נכון גם לעובדים הזרים. הבעיה העיקרית היא הדרישה הרטרואקטיבית (זה משהו שבאמת ראוי כנראה לוותר עליו) וגם ההפרשות העתידיות הן בעיה, ועדיין, מיסים צריך לשלם, תנאים סוציאליים וכו' אינם רשות אלא חובה.
&nbsp
וזה נכון שקשה למסעדות לשרוד, וזה לא נכון רק למסעדות אלא לעסקים רבים אחרים. וכפי שרואים בתוכניות שעושים על הנושא (למשל זו של אסף גרניט) רבים לא יודעים לנהל או להתנהל ועושים טעויות רבות, וכשאין מקום לטעויות ואין מרווח נשימה, זו התוצאה. אבל לבקש הקלות מיוחדות מהמחוקק או לצפות לפטור ממיסים זה לא פתרון, זה רק ניסיון לטאטא את הבעיה.
&nbsp
וכן, המשמעות היא שכנראה לא כל המסעדות ישרדו, ושאין די אנשי מקצוע לכולן ואין די פרנסה לכולן. יש יותר מדי היצע ופחות מדי ביקוש, וכשהשוק לא מאוזן, וכשמתקנים עוולות בנות שנים רבות שאפשרו גם לבינוניים לשרוד, זו התוצאה. היא מצערת, אבל כנראה הכרחית.
 

big ass blue

New member
חובות יתר

חומרי גלם יקרים יחסית.
ניהול בעייתי עם משאבי אנוש. משכורות גבוהות.
מיקום בעייתי.
 

נחשונת

New member
הנפילה הכלכלית של המסעדות

בכל העולם יש סיכון גבוה בענף המסעדנות ואחוז הסגירות מתקרב ל 50% בתוך השנה הראשונה להפעלה. עלויות גבוהות של כוח האדם המקצועי וחוסר ידיים עובדות בעבודות העזר ובמלצרות הן סיבות עיקריות ויש עוד.
בישראל הטילו חובת פקדון של 20% משכר העובדים הזרים (להבטחת חזרתם לארץ המוצא) ויש עוד 16% הפרשות סוציאליות שוטפות. הארנונה גבוהה מאד, החשמל והמים הולכים ומתייקרים וכמובן שעלות חומרי הגלם איכותיים גבוהה בהרבה מהמקבילים בחו"ל.
לשומרי הכשרות יש כמובן הוצאות נוספות של השגחה ואישורים ומכריחים אותם לקנות ירקות, פירות ובשר רק במקומות מומלצי רבנויות למיניהן.
עפ"י החוק הטיפים של המלצרים נחשבים לשכר לכל דבר ויש לגלם אותם ולדווח על מלוא השכר ולשלם מזה את הכל המיסים וההפרשות.
אז אכן יוקר המחיה, הביורוקרטיה וגם הדת, גורמים לסגירת מסעדות ופשיטות רגל.
כמובן שלכל זה יש להוסיף ניהול כושל בחלק לא קטן מהמקרים.
 

תומאס

New member
תודה על התשובה המפורטת!

אם אני מתעלם מחוק הפקדון וחוק הטיפים, אז הייתי חושב שמסעדה שקיימת כבר מספר שנים, בעצם עברת את השנתיים הראשונות שהן השנים הקשות, וכבר יודעת להתנהל ולתפקד. בגלל זה התפלאתי שמסעדה ותיקה כמו השדרה 34 נסגרה.
אבל אולי באמת אם מוסיפים למשוואה את חוק הפקדון וחוק הטיפים, זה משנה את כל המציאות.
 

החתולית

New member
אי אפשר להתעלם מהחוקים הללו

ואין לזה שום קשר לכמות השנים שמסעדה מתפקדת.

ב- 2018 נסגרו מסעדות ותיקות כמו אורנה ואלה, בליני, עד העצם ואוסטריה די פיורלה. "קצת" ותיקות מהשדרה 34.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשר, בפרט שחלקן (פיורלה, למשל) לא נסגרו מסיבות כלכליות

מגוחך לספור אותה בדיון על החוקים הנ"ל, הרי הבן ממלצר שם וזה העסק המשפחתי (הוא לא סטודנט תפרן שחי מטיפים) ואולי יש שם שוטף כלים אחד, גם בזה אני לא בטוחה. נכתב שהאם המבוגרת (הבשלנית) החליטה לפרוש ולכן המסעדה נסגרת.
 

תומאס

New member
דווקא במסעדות מאוד ותיקות, אולי זה יותר הגיוני

כי אולי אחרי 20-30 שנה, הבעלים אומר די, מיציתי.
 

1Shir

New member
בזמן האחרון התחילו לבנות במסעדת הפיל (בניין מגורים)

עד לא מזמן היו שם עדיין פסלי פילים מיתולוגיים... מעניין מה עשו איתם
 
למעלה