מישהו יודע מדוע?

matam haifa

New member
מישהו יודע מדוע?

מכל כיוון מתלהבים מעבודה ברשת עם אקס פי? אפילו וותיקים במחשבים דיי נלהבים מרשת ב-XP . נניח שיש רשת חדשה עם 10 מחשבים, לפי הנאמר, רק מדליקים את המחשבים, והכל נעשה אוטומאטי, שיתוף מדפסות וכו´. ובעצם רק רציתי לשאול את המומחים כאן, דעתכם על הכרטיס המצורף. תודה. נ.ב. אצלי האקס פי מתעקש ל"גנוב" מדפסות ומשימות מ-2000 למרות שהם לא משותפות בהגדרה. (צרות של עניים).

matam haifa

New member
יש בכרטיס מקום לטיקן (ג´וק)

מישהו יודע? למה משתמשים בזה?

ezaton

New member
קודם כל

זה כרטיס של רלטק. הם זולים. לא נחשבים מאוד, אבל מלבד אמינות ירודה (שנגרמת לא בגלל הצ´יפ, אלא בגלל יצרן הלוח), הם בהחלט סבירים. הכי cost efective שיש (50 ש"ח לכרטיס 10/100 עובד, ועובד לא רע). שנית, המקום הריק נועד ל bootRom, כפי שציינו לפני. בוטרום הוא מיני תוכנה שאמורה להכניס פרמטרים מסויימים להפעלת המחשב, כלומר, מיקרו BISO שאמור לאפשר טעינת מערכת מרשת (אם המערכת עצמה תומכת בכך, כמובן. אפשר לצרוב עליו דברים נחמדים, על הג´וק הזה, ולעשות עם זה דברים מאוד חביבים. Ez

mavor

New member
רק הערה קטנה אחת

"אבל מלבד אמינות ירודה (שנגרמת לא בגלל הצ´יפ, אלא בגלל יצרן הלוח)" לא נכון הציפ הזה הוא זבל טהור !! אים ניכח יצרן רציני לדוגמה (DFI) גם אצלו יש 30% נפילות !!מנסיון אישי אם ללכת על כרטיס זול אז להשקיע עוד 10 שקל וליקנות CNET מוצר מעולה ניתמך בכול מערכת (WINDOWS,LINUX,NOVELL,DOS....) קרוב ל 0 נפילות מוצר אמין זול וטוב אני וכול לתת לך 10 ספורי אימים על הRELTAK שקראו לי היום אני חכם יותר אני מגיע ללקוח כודם אני מחליף את הרילטק ב CNET ואז אני בודק את הבעיה ב 70% מהזמן הבעיה ניפתרה (אני מניח שהשילוב של החלפת כרטיס+התקנת הפרוטוקולים מחדש זה סוס מנצח)וזה שווה לי וגם ללקוח נדב

ezaton

New member
לא מסכים

חוצמזה, cnet הוא יצרן לוח. הם בד"כ משתמשים ב Davicom, וכל בוגר ספק אינטרנט, שעבד עם מודמים של דויקום, לא מתקרב. דויקום זה החרא שבחרא (אם תסלחו לי על השפה). אין גרוע יותר. יש לי בביית כ 8 Realtekים עובדים, יש לחברים שלי, יש ללא מעט שאני מכיר, ואני מאוד מרוצה מהכרטיס. עם דויקום היו לי בעיות (ספציפית cnet - אמינות לוח ממש דפוקה), אבל בגדול, לא עם רילטק. אני לא יודע למה זה פותר לך בעיות, ההחלפה. כנראה ריענון של הפרוטוקולים, ולא הכרטיס. Ez

רילטק? רילדרק !

עז חביב, רק למחשבים בבית אני מרשה לעצמי להשתמש ברילטקים. מנסיון, יש אתם מספר בעיות. לא כולן מתגלות מיידית בהפעלה. חלקן קשורות לבעיות פיסיות של כרטיסים לא טובים, וחלקן לבעיות דרייברים שלהם (תחת $M בעקר). בעיות אופיניות (מתגלות אחרי מספר ימי שמוש רצופים): זליגת זכרון - גם מהדרייבר באופן ישיר (זניחה יחסית), ומכל תכנה הפותחת וסוגרת פורטים של TCP (פתיחה מעלה את כמות הזכרון הנצרך, סגירה לא משחררת את כולו). תכנות ותיקות ששמשו אותי שנים וגם הן עובדות בעקר דרך TCP\IP (או UDP) קורסות פתאום ללא סבה ברורה ("פניה לתחום כתובות לא חוקי", Page Faule ועוד, והפונקציה הקוראת משתמשת בפונקציות רשת). הביתה - למערכות לא קריטיות, למחשבים שאני מכבה (בעצם בדרך כלל הם כבויים), לא מריץ עליהם מי יודע מה, ובדרך כלל משתמש במערכות הפעלה חינמיות, זה פתרון זול ונוח. למערכות המוגדרות כקריטיות, לפחות עם מערכות הפעלה מבית גייטס, זה ממש לא זה.

ezaton

New member
מעולם לא אפיינתי את הבעיות

כך, אבל מה שאתה אומר נשמע הגיוני. ראיתי את זה קורה, בלי הסבר. בהחלט בסביבה אירגונית גדולה ההעדפה שלי היתה / תהייה אינטל ו 3com (בסדר הזה). דיברתי על הביית. אגב, על כמה מערכות לינוקס יש לי דרייבר שרץ כמה חודשים רצוץ, בלי זליגות זיכרון, בלי ירידות ביצועים, חלק ויפה. אני אשנה את ההמלצה לכרטיס שמומלץ לעבוד איתו עם לינוקס, ועם חלונות רק בתנאי שהמערכת לא תעבד ב uptime גבוה. Ez

maCr0T

New member
אם אתה מסביר לי את הקשר הטהור

ללינוקס אני נותן לך את ה 3Com eherfast שלי, קשר ללינוקס, זה אמור לבוא בפורום רשתות או חומרה.. maC

beitar

New member
אבל אם כבר אז כבר

אציין שהרשת לא ממש עובדת אוטומטית ב XP ככה לפחות אצלי.... הקינפוג הפך למסורבל משהו מרוב האוטומיזציה שלא ממש עבדה במקרה שלי.

למעלה