מישהו יודע מה בונים מול משרד החוץ בירושלים?

x u m

New member
מישהו יודע מה בונים מול משרד החוץ בירושלים?

יש מגרש חניה בין מלון קראון פלאזה לבין מבנה משרד החוץ החדש ומתבצעות שם עבודות די גדולות. למשל ראיתי שני מנופים גדולים של חברת אבי מנופים מרימים חלק קופסתי די גדול עשוי בטון ופלדה. יש פרטים?

roni7086

New member
מוצא המקלט האטומי

שם יהיה מוצא למקלט האטומי שנבנה לשעת חרום מתחת לרכס ההר של רוממה וביניני האומה. יהיו מוצאות נוספים ליד בינין הכנסת ובוואדי ארזים ליד כביש 9 עם דרך לכיוון כביש 1 ל-תל אביב. בעתיד יבנה מעל מוצא זה בית ראש הממשלה הרשמי בסגנון הבית הלבן כחלק משדרת האומה הכוללת את בית המשפט, הכנסת, ומשרדי הממשלה. כלומר לראש הממשלה תהיה גישה ישירה למקלט האטומי העמוק בשעת חרום. מקלט זה עתיד להכיל אמצעי מחיה ל-2000 איש למשך חצי שנה כולל תחנת כוח לחשמל-אולפני רדיו וטלוויזיה וכדומה.

sandbird4

New member
ואל תנסו לצלם את זה כי המאבטחים עצבנים רצח

במיקרה הטוב ישברו לכם את המצלמה (ואת העצמות).

x u m

New member
לא כתוב שם לא לצלם. גם לא חסר נקודות צילום

נוחות.

x u m

New member
יפה ש 2000 "מובחרים" יזכו לעוד חצי שנה של

חיים ומה אחר כך? לא מבין למה מבזבזים תקציבי ענק לדברים כאלה. אפילו רוסיה וארה"ב הבינו שבמקרה של מלחמה גרעינית לא יהיה חיים בכדור הארץ. אז בארץ הקטנה שלנו מישהו חושב שהוא יצא אחרי חצי שנה ממקלט אטומי ובחוץ יהיה כרגיל. מעניין לפי איזו קריטריונים יבחרו 2000 אנשים אלה? משהו בסגנון "רשימת אולמרט"?

sahchar

New member
שיכנסו כבר עכשיו וינעלו את עצמם בפנים

הרבה צרות הם יחסכו לנו.

shlomolol

New member
המכה השניה

אם האויב ידע שגם במקרה של התקפה אטומית הנהגת המדינה תשרוד ותבצע התקפת נגד קטלנית, הוא יחשוב פעמיים.

kalil

New member
איך הנהגת המדינה תבצע התקפת נגד?

אם לא יהיה עם מי לתקוף? תיהיה בטוח שאולמטר וחבריו כבר מזמן שכחו איך להחזיק נשק

x u m

New member
אולי רוסיה וארה"ב מסוגלות לעשות מכה שניה

מדינה שלנו כל כך קטנה שפצצה אחת תיגמור את כל הסיפור. במקום להשקיעה כסף בהגנה על כל האוכלוסיה, אפילו עכשיו בשדרות, משקיעים מיליארדים בהגנה על 2000 "מובחרים".

עומר247

New member
יש לזה יתרון וחיסרון

מצד אחד זה טוב שכולם ידעו שיש להנהגה שלנו מקלט מוגן שבו הם יוכלו לשרוד כל התקפה אווירית, ולנהל משם את הצבא או מה שישאר ממנו. מצד שני, ברגע שהמנהיגים שלנו יודעים שיש להם כזו הגנה הם עלולים לקבל החלטות פזיזות שיבואו על חשבוננו... אז אני כבר לא יודע מה עדיף, אבל נראה לי שאני בעד. מעניין יהיה לראות את המקום הזה מבפנים, בטח יהיה מדהים.. יש לי הרגשה שלא נזכה לראות אותו /:

davidfainshtein

Member
מנהל
מהבחינה הזו

שבירושלים בונים כיום פרוייקט שבמוסקבה זנחו אותו כבר בתחילת שנות ה-50... ולא, לא צילמתי באזור, אני עדין מחכה לך.

yairp4

Active member
אז אולי

יבנו לנו בירושלים רכבת תחתית סודית כמו במוסקבה?

yairp4

Active member
../images/Emo51.gif

מאמר מעניין מאוד, וכמובן הרבה יותר מוצלח מהערך בויקי מעניין כמה מיליארדים נשפכו על המערכת הסודית הזו שמעולם לא היה בה צורך...

davidfainshtein

Member
מנהל
מיליארדים של מה?

של שעות עבודה? של חיי אדם? אם כך אז הרבה מאוד. כסף לא היווה אז פונקציה במשוואה ולכן אין שום טעם לנסות ולהעריך את כמות המשאבים הכספיים שנדרשו לשם ביצוע הפרוייקטים האלה. אימפריה שלמה גוייסה באחת ונרתמה לטובת הענין.

למעלה